ОБЩИНА СЛИВЕН БЕШЕ ДОМАКИН НА РЕГИОНАЛНА СРЕЩА ЗА ЗИМНОТО ПОДДЪРЖАНЕ

ОБЩИНА СЛИВЕН БЕШЕ ДОМАКИН НА РЕГИОНАЛНА СРЕЩА ЗА ЗИМНОТО ПОДДЪРЖАНЕ

В Община Сливен днес се проведе регионална среща за зимното поддържане на републиканската пътна мрежа на областите Сливен, Ямбол, Бургас и Стара Загора.

В срещата участваха зам.-кметът Румен Иванов, представители на АПИ-София, ГД „Национална полиция“ и ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ и техните структури в четирите области, на новосформирания Координационен център за безопасност на движението по пътищата, представители на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ и пътно-поддържащите фирми, с които са сключени договори за зимното поддържане на републиканската пътна мрежа. Участие в заседанието взе и директорът на Регионален център ЕЕНСП 112..
С кратки доклади бяха представени предприетите превантивни мерки по отношение на зимното поддържане, както и предстоящите прегледи на броя, състоянието и оборудването на наличната техника.
В хода на разговора беше обсъдена и необходимостта от добро взаимодействие между всички институции и пътно-поддържащите фирми.

В тази връзка зам.-кметът Иванов подчерта, че Община Сливен ще продължи да оказва съдействие при необходимост по време на зимния период, за осигуряването на нормални условия за живот, техника и координация. Той допълни, че всяка ситуация може да бъде овладяна, когато съществува необходимата предварителна организация и готовност.

В края на разговора участниците изразиха надежда и тази зима да е по-лека, както беше миналогодишната. Те си пожелаха добра комуникация между отделните структури в името на безопасността на населението и доброто състояние на пътната инфраструктура.

Предишна БИВШ ОФИЦЕР РАЗВЯ БАЙРЯЦИ В ЦЕНТЪРА НА СЛИВЕН
Следваща СЛИВЕН Е ГОТОВ ЗА ПРОМЯНА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ТРИ ОТ НОВИТЕ ПЕТ СЛУЧАЯ НА COVID-19 СА РЕГИСТРИРАНИ В СЕМЕЙНИ ОГНИЩА

Пет са потвърдените нови случаи на COVID-19 през последното денонощие в Сливенска област – двама от Сливен и трима от Нова Загора и общината, съобщиха от Областния кризисен щаб. Трима от болните

Новини Сливен

ПОЗИЦИЯ НА СИНДИКАТА НА БЪЛГАРСКИТЕ УЧИТЕЛИ В СЛИВЕН ОТНОСНО ПРЕСТРУКТУРИРАНЕТО НА УЧИЛИЩНАТА МРЕЖА В ОБЩИНАТА

Синдикатът на българските учители е организация, която е призвана да защитава интересите на заетите в системата на образованието в Република България. Като обществена организация не можем да останем безучастни към

Новини Сливен

ПАЛЕЖ В ПОЛУНОЩ В НАЙ-ГОЛЕМИЯ СЛИВЕНСКИ КВАРТАЛ

Три коли пламнаха в най-големия сливенски квартал „Дружба“ минути преди да настъпи 5 април. Според източници от полицията палежът е умишлен, а извършителят е задържан. Sliveninfo научи, че той е