ОБЩИНА СЛИВЕН: АЛПИНИСТЪТ СКАТОВ № 1 НА ВАРНА? БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ГО ВЗЕХТЕ

ОБЩИНА СЛИВЕН: АЛПИНИСТЪТ СКАТОВ № 1 НА ВАРНА? БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ГО ВЗЕХТЕ

Алпинистът Атанас Скатов, който стана Спортист №1 на Варна за 2019 година, е взел 5000 лв. от община Сливен за реклама и ПР на Сливен през 2019 г. В същото време Скатов е лице на община Варна в рекламната кампания „Варна – европейски град на спорта“ и според неофициална информация от община Варна е поучил в пъти по-голяма сума, пише varna-sport.com.

И пак в същото време, Скатов продължава да иска пари от община Сливен.

В комисията по спорта под Сините камъни са получили искане от алпиниста за още хилядарки, след като през септември му е било отказано искане за финансиране.

„Благодарим Ви, че го взехте. Голям проблем ни е, защото не отговаря на никакви критерии за награждаване за спортно постижение през годината. Ние си имаме строги критерии за определяне на спортист №1 на Сливен за годината. Това е точкова система за участие на олимпийски игри, световни и европейски първенства и при нас няма как да има скандали. Първото нещо, което искаме, е протокол, някакъв документ за участие в състезание. При Скатов такъв документ няма и затова ние не сме го допускали до участие изобщо в класацията в годините назад“, обясни експертът в отдел „Спорт” на община Сливен Силвия Никова, цитирана от „Сливенски новини“.

За община Варна обаче тези критерии нямат значение и чрез свои послушни журналисти избраха Скатов за №1 на 2019 година в града.

Какво тук значи някакъв си спортист №1 на Варна? Кой е виновен за изборът му – спортните журналисти, кой друг. Затова половината журналисти отказват да гласуват, а част от другата половина ще се откажат догодина.

Варна да се учи от Сливен как се правят тия работи, но не им изнася. Все пак да прочетат как го правят в Сливен.

Решението кой да е спортист №1, се взема от комисия, съставена от 11 представители – двама на общината – зам.-кметът Пепа Чиликова и експертът Силвия Никова, и девет от спортните клубове. След разгледаните и обсъдени номинации десетката бе определена чрез точкова система за най-доброто им постижение през годината от световни, европейски и балкански първенства.

 

Блиц

Предишна ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ В СЛИВЕН ПОЗДРАВИХА ЖИТЕЛИТЕ НА ГРАДА С ТРАДИЦИОНЕН КОЛЕДЕН КОНЦЕРТ
Следваща ХОТЕЛСКИ КОМПЛЕКС "БРИЛЯНТИН" ОБЯВИ ПРОМОЦИЯ ЗА ГОСТИТЕ В НОВОГОДИШНАТА НОЩ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

АРЕСТ ЗА ХУЛИГАН В СЛИВЕН

45- годишен мъж е задържан в РУ-Сливен за хулиганство. Полицейски служители се отзовават на сигнал за силна музика на 1 май, в 17:00 часа, на улица „Шипка” в град Сливен.

Новини Сливен

МВР – СЛИВЕН ОБЯВИ МЕРКИТЕ ЗА СИГУРНОСТ ПО ВРЕМЕ НА ПРАЗНИЦИТЕ

В навечерието сме  на един от най-светлите християнски празници Коледа и посрещането на Нова 2021 година. Тази година празниците ще бъдат посрещнати в условията на обявена извънредна епидемична обстановка и

Новини Сливен

В МБАЛ „ХАДЖИ ДИМИТЪР“ БЕ ИЗВЪРШЕНА УНИКАЛНА ЗА ОБЛАСТ СЛИВЕН ОПЕРАТИВНА ИНТЕРВЕНЦИЯ

В отделението по Съдова Хирургия при МБАЛ „Хаджи Димитър“ ООД гр. Сливен с ръководител д–р Денислав Башев и екипът му, със съдействието на доц. Наделин Николов (водещ съдов хирург от