ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА СРЕД ПЪРВИТЕ С ОДОБРЕНИ ПРОЕКТИ ПО ОПЕРАТИВНАТА ПРОГРАМА „РЕГИОНИ В РАСТЕЖ“  2014 – 2020 Г.
18.01.2023 420 Прегледи

ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА СРЕД ПЪРВИТЕ С ОДОБРЕНИ ПРОЕКТИ ПО ОПЕРАТИВНАТА ПРОГРАМА „РЕГИОНИ В РАСТЕЖ“ 2014 – 2020 Г.

Община Нова Загора се включи в провелата се на 17.01.2023 г. Първа местна конференция по проект „Европа в България: Общо бъдеще“, изпълняван от Българската телеграфна агенция (БТА) с подкрепата на Европейската комисия. Събралите се в Националния пресклубна БТА в Сливен представители на местната власт и експерти очертаха перспективите и стратегиите за развитие на Югоизточен район, политиката на сближаване за новия програмен период 2021-2027 г., както и постигнатите резултати и добри практики от предишния програмен период – 2014-2020 г.

Община Нова Загора е привлякла средства по три оперативни програми: ОП „Развитие на човешките ресурси“, ОП „Региони в растеж“, ОП „Храни и основно материално подпомагане“, както и по Програмата за развитие на селските  райони.

„Община Нова Загора бе една сред първите с одобрени проекти за внедряване на мерки за енергийна ефективност по Оперативната програма „Региони в растеж“ за периода 2014 – 2020 г.“, посочи заместник-кметът на Община Нова Загора Нина Генчева.

5,3 млн. лева е получено безвъзмездно финансиране, като със средствата са санирани десет многофамилни жилищни блока. Сред обновените обществени сгради са тези на противопожарната служба, на полицията, на училище „Иван Вазов“ в Нова Загора. Всички проекти са изпълнени успешно в срок.

Община Нова Загора изпълнява и всички възможни проекти със социална насоченост, за които има предвиден ресурс по европейските програми. Пред участниците във форума заместник-кметът Нина Генчева акцентира върху инфраструктурните проекти, защото в резултат на усвоените средства от Европейския съюз градът е преобразен напълно.

Предишна ЗАПОЧВА ПРИЕМЪТ НА ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ОБЩИНСКАТА ПОМОЩ ПРИ САНИРАНЕТО
Следваща КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ И УЧЕНИЦИ ОТ ХУМАНИТАРНАТА ГИМНАЗИЯ В СЛИВЕН ПОДНЕСОХА ЦВЕТЯ ПРЕД ПАМЕТНАТА ПЛОЧА НА ДАМЯН ДАМЯНОВ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОЩЕ ЕДИН ЗАБОЛЯЛ ОТ КОРОНАВИРУС В СЛИВЕН

В Сливен има нов случай на коронавирус, съобщиха от НОЩ в понеделник сутринта. Бройката на заболелите с опасната зараза в града е вече 40. 58 новите установени лица с коронавирус

Новини Сливен

ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА ГЕРБ – СЛИВЕН НАПРАВИ ПОДАРЪЦИ НА ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ ЗА КОЛЕДА

За поредна година общинската организация на ГЕРБ-Сливен направи подаръци на детските градини за Коледа. Акцията е традиционна и се организира в навечерието на един от най – светлите християнски празници

Новини Сливен

ПОДГОТВЯ СЕ ЮБИЛЕЕН ТЕАТРАЛЕН ЛЕТОПИС

По случай вековния юбилей на професионалния театър в Сливен, който ще бъде честван през есента на 2018 година, се подготвя изданието „Летопис на Драматичен театър „Стефан Киров” – Сливен (1918-2018)”.