ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ОБЯВИ БЕДСТВЕНО ПОЛОЖЕНИЕ
14.06.2024 968 Прегледи

ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ОБЯВИ БЕДСТВЕНО ПОЛОЖЕНИЕ

Община Нова Загора обяви бедствено положение, след снощната буря, придружена с 25-минутна градушка и силен вятър. Днес е и неучебен ден за училищата и детските градини в общината, обяви кметът Галя Захариева.

Има скъсани електропроводи на няколко места в града. Пострадали са и землищата на няколко села в общината.

Ледените късове, които се изсипаха над района, на места бяха с големината на яйце и са предизвикали сериозни щети по покриви и сгради. Възрастен мъж на 75 години е спасен от наводнен участък под мост, където е бил с колата си.

„Сериозни поражения по сградите на училищата и градините, счупени прозорци, покриви. Имаме течове вътре в сградите…. За съжаление, започна да вали, което ще ни попречи бързо да реагираме с почистването. Въпреки всичко започваме да почистваме листата. Умолявам гражданите на Нова Загора, които са почистили дворове от снощи, да сложат листата и колоните в чували, за да не напълним шахтите наново. Имам подкрепа от всички. Търсят ни доброволци, които да се включат. Дано да спре да вали, за да можем по-ефективно да почистваме града“, каза кметът на града по БНР.

Кризисен щаб е създаден в града, който описва щетите. Продукцията на хората е унищожена.

Снощи от полигона край Старо село са изстреляни 100 противоградни ракети по облачната система, която е нетипична за България и е приличала на торнадо. Височината и е била около 15 километра.

Градушката е нанесла материални щети на 9 полицейски автомобила и 1 мороциклет. Причинени са щети и по сградата на Районното управление, като най-засегната е приемната на паспортна служба и КОС.

Предишна НАГРАДИ ЗА ДОБРОВОЛНИ КРЪВОДАРИТЕЛИ ОТ СЛИВЕН ПО ПОВОД 14 ЮНИ - СВЕТОВЕН ДЕН НА БЕЗВЪЗМЕЗДНИЯ КРЪВОДАРИТЕЛ
Следваща ДЕЯН ДЕЧЕВ БЛАГОДАРИ НА ВСИЧКИ ЧЛЕНОВЕ И СИМПАТИЗАНТИ НА БСП

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КАНДИДАТИ ЗА ДЕПУТАТИ ОТ ДПС – СЛИВЕН ОТБЕЛЯЗАХА ДЕНЯ НА ЕВРОПА ПРЕД ПАМЕТНИКА НА АПОСТОЛА

Водачът на листата на ДПС в Сливен Хюсеин Хафъзов, областният председател на партията Мустафа Мустафов и още 4-ма кандидати за депутати на движението  отбелязаха Деня на Европа с поклонение пред

Новини Сливен

В РБ „САВА ДОБРОПЛОДНИ” ЩЕ СЕ ПРОВЕДАТ БЕСЕДИ НА ТЕМА„ПАМЕТТА ЗА ЛЕВСКИ ДНЕС”

Всяка година на 19 февруари се прекланяме пред подвига и саможертвата на най-великия син на България – Васил Левски. Във всяко българско сърце живее споменът за Левски, който не избледнява

Новини Сливен

ДВАМА СА ЗАДЪРЖАНИ ЗА НАРКОТИЦИ В НОВА ЗАГОРА

Двама са задържани за притежание на наркотици при операция на полицията в град Нова Загора. На 17 и 18 декември е проведена акция против наркоразпространението на територията на град Нова