ОБЩИНА КОТЕЛ ЩЕ РЕМОНТИРА ЧЕТИРИ УЛИЦИ ЗА БЛИЗО 2,2 МЛН. ЛЕВА
юни 20, 2018 516 Прегледи

ОБЩИНА КОТЕЛ ЩЕ РЕМОНТИРА ЧЕТИРИ УЛИЦИ ЗА БЛИЗО 2,2 МЛН. ЛЕВА

По договор за безвъзмездна финансова помощ № 20/07/2/0/00602/ от 14.06.2018 г. между Държавен фонд земеделие и Община Котел ще се ремонтират четири улици в град Котел. Това са: ул. „Георги Раковски“, ул. „Проф. Павлов“, ул. „Изворска“ и ул. „Луда Камчия“,  съобщи кметът Коста Каранашев, който през миналата седмица подписа договора.

Проектът е на стойност 2 182 094,28 лева с ДДС. В тази сума са включени разходи за строително-  монтажни работи, проектиране, авторски и строителен надзор.

На четирите улици ще се извърши основен ремонт, който включва цялостно асфалтиране, възстановяване на тротоари и подземно полагане на кабели.

„Ул. „Проф. Павлов“ и ул. „Луда Камчия“ са едни от най-дългите и натоварени улици в града. От изключителна важност е те да бъдат в отлично състояние. Улица „Проф. Павлов“ е с голяма денивелация и поема по-голямата част от автомобилния трафик към центъра на града, а улица „Луда Камчия“ е най-удобната транспортна връзка до Природонаучния музей и парк „Изворите“, посочи кметът.

Ремонтът на пътната настилка, прилежащите площи и подземното полагане на кабели ще трябва да започне до края на годината и ще трае 36 месеца. Предстои обявяване на обществена поръчка за избор на фирми- изпълнители на посочените дейности.

Предишна 1609 НАРУШЕНИЯ НА ЗДВП СА УСТАНОВЕНИ ЗА ЕДНА СЕДМИЦА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОДМВР-СЛИВЕН
Следваща ПРЕДСТОИ РЕДОВНО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ - СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ИНЖЕНЕР ИЗНЕНАДА ДАМИТЕ ОТ ОБЩИНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ В СЛИВЕН СЪС СТИХОТВОРЕНИЕ

Инж. Калин Минчев от дирекция „Общинска инфраструктура“ изненада жените от общинска администрация. Той подари на всяка от тях лист със стихотворение, написано от него. Стихотворението е със заглавие „Живот за

Новини Сливен

ОПАСЕН МОСТ В СЛИВЕН

За опасен мост алармират читатели на Sliveninfo. Той се намира в индустриалната зона на града и свързва текстилната фирма „Миролио“ с квартал „Надежда“. От снимките е видно, че преминаването по

Новини Сливен

„АКТИВНИ ПОТРЕБИТЕЛИ“: В ПОВЕЧЕТО ФАБРИЧНИ КОЗУНАЦИ НЯМА МЛЯКО И ИЗОБИЛСТВА ОТ Е-та

В най-разпространените козунаци в търговските вериги тази година не са открити синтетични багрила, но те изобилстват от Е-номера и заместители. В 11 от 16 продукта вместо мляко има заместители, а

1 коментар

  1. Кара Колю
    ноември 19, 15:29

    А пътя от Нейково към Раково кога??????

Остави коментар

3 × 5 =