ОБЩИНА КОТЕЛ ЩЕ РЕМОНТИРА ЧЕТИРИ УЛИЦИ ЗА БЛИЗО 2,2 МЛН. ЛЕВА
юни 20, 2018 940 Прегледи

ОБЩИНА КОТЕЛ ЩЕ РЕМОНТИРА ЧЕТИРИ УЛИЦИ ЗА БЛИЗО 2,2 МЛН. ЛЕВА

По договор за безвъзмездна финансова помощ № 20/07/2/0/00602/ от 14.06.2018 г. между Държавен фонд земеделие и Община Котел ще се ремонтират четири улици в град Котел. Това са: ул. „Георги Раковски“, ул. „Проф. Павлов“, ул. „Изворска“ и ул. „Луда Камчия“,  съобщи кметът Коста Каранашев, който през миналата седмица подписа договора.

Проектът е на стойност 2 182 094,28 лева с ДДС. В тази сума са включени разходи за строително-  монтажни работи, проектиране, авторски и строителен надзор.

На четирите улици ще се извърши основен ремонт, който включва цялостно асфалтиране, възстановяване на тротоари и подземно полагане на кабели.

„Ул. „Проф. Павлов“ и ул. „Луда Камчия“ са едни от най-дългите и натоварени улици в града. От изключителна важност е те да бъдат в отлично състояние. Улица „Проф. Павлов“ е с голяма денивелация и поема по-голямата част от автомобилния трафик към центъра на града, а улица „Луда Камчия“ е най-удобната транспортна връзка до Природонаучния музей и парк „Изворите“, посочи кметът.

Ремонтът на пътната настилка, прилежащите площи и подземното полагане на кабели ще трябва да започне до края на годината и ще трае 36 месеца. Предстои обявяване на обществена поръчка за избор на фирми- изпълнители на посочените дейности.

Предишна 1609 НАРУШЕНИЯ НА ЗДВП СА УСТАНОВЕНИ ЗА ЕДНА СЕДМИЦА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОДМВР-СЛИВЕН
Следваща ПРЕДСТОИ РЕДОВНО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ - СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРОЛЕТТА ИДВА В СЛИВЕН, ЩОМ МАРТЕНИЦИТЕ СА ТУК

Пролетта идва в Сливен, щом мартениците са вече по ларгото и на пазара. Днес репортер на Sliveninfo засне първите сергии. И първите купувачи. А щом пролетта наближава, идва и доброто

Новини Сливен

XXI НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА ДЕТСКАТА КНИГА – ВТОРИ ДЕН

Вторият ден на XXI Национален фестивал на детската книга, 9 май, отново е наситен с интересни прояви. От 9:00ч. в залата за мероприятия на РБ”Сава Доброплодни” ще продължи кръглата маса

Новини Сливен

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА РАЙОНЕН СЪД – СЛИВЕН ЖИВКА КИРИЛОВА ПОЗДРАВЯВА ВСИЧКИ ЮРИСТИ

На Велики четвъртък – дълбок поклон пред великия подвиг на българските държавници, сътворили Търновската конституция! Скъпи колеги, сърдечно ви поздравявам на 16 април – деня на Конституцията и наш професионален

1 коментар

  1. Кара Колю
    ноември 19, 15:29

    А пътя от Нейково към Раково кога??????

Остави коментар

18 − eight =