ОБЩИНА КОТЕЛ С ТРИ ЧИСТО НОВИ КАМИОНИ ЗА СМЕТОСЪБИРАНЕ И СМЕТОИЗВОЗВАНЕ
август 12, 2023 926 Прегледи

ОБЩИНА КОТЕЛ С ТРИ ЧИСТО НОВИ КАМИОНИ ЗА СМЕТОСЪБИРАНЕ И СМЕТОИЗВОЗВАНЕ

Чисто новата техника за комунална дейност беше доставена и приета от кмета на Община Котел – Коста Каранашев днес в базата на БКС.

Машините са снабдени с най-модерните и функционални качества и удобства за работа. Една от тях е 4х4 и ще е подходящ за сметосъбиране и извозване на събрания боклук при зимни условия.  Машините са икономични и идеално оборудвани за Euro 6 – т.е. вредните емисии при тях са сведени до минимум.

Новите камиони, са оборудвани с бункерна уредба и пресоващ механизъм за отпадъци. Кокпитът, или кабината за водача на товарното средство, е снабден с модерни удобства.

По думите на кмета Коста Каранашев, гражданите заслужават по-добра услуга при сметосъбирането на битовия отпадък, но досега Община Котел не е разполагала със средства за закупуване на нови машини. „Ползвахме два остарели и амортизирани сметосъбирателни камиона и това затрудняваше спазването на графика по извозването на натрупания боклук“, посочи кметът.

През следващата седмица трите камиона ще бъдат регистрирани в КАТ-Сливен, след което ще започнат да извършват дейност два пъти по-често, според новият график за сметоизвозване и сметосъбиране.

Всеки гражданин може да подава сигнали за несъбрани и/или неизвозени битови отпадъци на телефон: 0453/423-36, e-mail: kmet@kotel.bg или на официалната страница на кмета на Община Котел в социалните мрежи – Коста Каранашев.

 

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МИНИСТЪР ДЕСИСЛАВА ТАНЕВА: ДНЕС ГЛАСУВАХ ЗА ПО-ДОБРОТО НА СЛИВЕН

Министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева упражни правото си на вот в I училище „Хаджи Мина Пашов“ в Сливен. „Днес гласувах за по-доброто бъдеще на нашия град и

Новини Сливен

МАЛЧУГАНИТЕ ОТ ДЕТСКА ГРАДИНА „ЗОРНИЦА“ СЕ ВКЛЮЧИХА В ДНЕШНИЯ СПОРТЕН ПРАЗНИК

В Детска градина  ,,Зорница” в село Гавраилово днес се проведе спортен празник. Инициативата е организирана от екипа на Общностен център- Сливен  и включваше спортни и щафетни занимателни игри с децата.

Новини Сливен

ГРАДУШКА ЗАСНЕЖИ УЛИЦИТЕ В СЛИВЕНСКО СЕЛО

Силна градушка буквално заснежи улиците в сливенското село Средорек. Малко след 20.30 часа в петък в балканското село падна незапомнен град. За броени минути на улиците се появи ледена покривка.