ОБЩИНА КОТЕЛ ОРГАНИЗИРА ДЕТСКИ КОНКУРС ЗА ИЗРАБОТКА НА НАЙ-КРАСИВА МАРТЕНИЦА
25.01.2024 267 Прегледи

ОБЩИНА КОТЕЛ ОРГАНИЗИРА ДЕТСКИ КОНКУРС ЗА ИЗРАБОТКА НА НАЙ-КРАСИВА МАРТЕНИЦА

Първомартенската обредност заема важно място в годишния зимен цикъл и с нея се отбелязва прехода от зимата към пролетта.

В тази връзка Община Котел Ви предлага да участвате във второто издание на Националния конкурс за мартеници, посветен тази година на тема: “Пижо и Пенда”.

В съревнованието могат да участват деца и ученици /индивидуално или групово/ на възраст от 6 до 14 години. Всяка мартеница трябва да бъде изработена ръчно. Участниците могат да се състезават само с една мартеница в раздели: най-автентична, пано и обемни кукли.

Художествената стойност и оригиналността ще са критериите за наградите.

Крайният срок на изпращане на творбите е до 20 февруари 2024 година, включително на адрес: 8970, гр. Котел, ул. „Раковска“ № 62, Дирекция „Социални и хуманитарни дейности“.

Към всяка мартеница задължително трябва да бъдат посочени имената на участника, възраст, адрес, координати на родителите на детето /децата, както и телефон за връзка.

Най-красивите и оригинални мартеници ще бъдат наградени и подредени в изложба, разположена във фоайето на Община Котел. Първа награда- 100 лева, втора- 50 лева, трета награда – 30 лева. Победителите ще бъдат обявени на 1 март 2024 г. на сайта на Община Котел: www.kotel.bg.

Регламент на конкурса

Тема на конкурса„Най-красива мартеница – Пижо и Пенда“

Условия на участие:

В конкурса могат да участват деца и ученици /индивидуално и/или групово/ на възраст от 6 до 14 години. Всяка мартеница трябва да бъде изработена ръчно. Участниците могат да се състезават само с една мартеница в раздели: най-автентична, пано и обемни кукли.

Чрез участието си, авторите дават своето съгласие, мартениците им да се използват по преценка на организаторите след приключването на конкурса.

Изпращане на творбите:

Крайният срок на изпращане на мартениците е 20 февруари 2024 година, включително на адрес: 8970, гр. Котел, ул. „Раковска“ № 62, Дирекция „Социални и хуманитарни дейности“.

На гърба на всяка мартеница задължително трябва да бъдат изписани четливо:

  • трите име на участника;
  • точен адрес;
  • възраст;
  • трите имена на родител;
  • телефон за обратна връзка.

Награди:

I награда – 100 лева

II награда – 50 лева

III награда – 30 лева

Победителите ще бъдат обявени на 1 март 2024 г. на сайта на Община Котел: www.kotel.bg.

 

Предишна ЖЕНА И ДВАМА МЪЖЕ ПОЛУЧИХА ПРИСЪДИ СЛЕД СПОРАЗУМЕНИЕ С ПРОКУРАТУРАТА
Следваща ОБЩИНСКИ СЪВЕТ НОВА ЗАГОРА ПРОВЕДЕ СВОЕТО ПЕТО ЗАСЕДАНИЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

БЛАГОТВОРИТЕЛНА ПРОЯВА НА БЧК НОВА ЗАГОРА И ТЕАТРАЛНИЯ СЪСТАВ ОТ С. КОРТЕН

Общински съвет на БЧК Нова Загора и МБЧК Нова Загора и тази година проявиха своята благотворителност, ставайки част от традиционната кампания на БЧК Сливен в подкрепа на абитуриентите сираци и

Новини Сливен

КОАЛИЦИЯТА НФСБ – БЗНС РЕГИСТРИРА ДОБРОСЛАВ ИВАНОВ КАТО КАНДИДАТ-КМЕТ НА СЛИВЕН

Местната коалиция НФСБ (НФСБ, БЗНС) регистрира журналиста Доброслав Иванов, репортер на телевизия СКАТ, като кандидат за кмет на Сливен в Общинската избирателна комисия. Бе регистрирана и листа за общински съветници

Новини Сливен

СЛИВЕНСКИТЕ ДЕПУТАТИ ВЛАДИМИР РУСЕВ И ИВАН КЛИСУРСКИ С ПРИЕМЕН ДЕН ЗА ГРАЖДАНИ НА 13 СЕПТЕМВРИ

Сливенските народни представители от ПП „Има такъв народ“ Владимир Русев и Иван Клисурски ще имат приемен ден за граждани на 13 септември. Владимир Русев ще се срещне с граждани в