ОБЩИНА КОТЕЛ ОРГАНИЗИРА АКЦИЯ ПО ПОЧИСТВАНЕ
юни 7, 2022 295 Прегледи

ОБЩИНА КОТЕЛ ОРГАНИЗИРА АКЦИЯ ПО ПОЧИСТВАНЕ

При подходящи метеорологични условия, Община Котел организира акция за почистване на града. Идеята е на 8 юни /сряда/ от 13:00 до 17:00 часа в кампанията да се включат всички жители на Котел, служители на общинската администрация и на други обществени институции и училища. Акцията ще се проведе под патронажа на кмета на Котел Коста Каранашев.

„Искаме да посрещнем гостите на предстоящите ни празници в чист град“. Това заяви кметът на Община Котел Коста Каранашев, който призова повече хора да се включат в доброволната кампанията.

„Разчитаме на активното гражданско общество да активира повече хора от града се включат“, заяви Каранашев и допълни, че към тях ще се включат всички служители  на Община Котел.

Сборен пункт за участниците, които ще се включат в почистването от центъра ще бъде пл. „Възраждане“, където ще бъдат предоставени чували и ръкавици.

Задължителните места за почистване са следните: кв. „Галата“, ул. „Стара планина“ /Нов квартал/, кв. „Садина“, ул. „Изворска“ – от пл. „Възраждане“ до парк „Изворите“, парк „Изворите“, ул. „Васил Левски“ /кв. „Изток“/, както и от центъра на юг към Автогара Котел.

Замисълът на акцията е да създаде организация по почистване на града два пъти в годината като тази ще е първата кампания. Събраният отпадък да се поставя в чували до контейнерите, откъдето ще бъдат  извозени.

Жителите на община Котел, които имат желание да изчистят нерегламентирани сметища извън град Котел, се умоляват да оставят събраната смет в чували на удобно място за тяхното извозване, което ще се извърши от ОП „БКС“- Котел.

 

Предишна ХРАМ "СВЕТА СОФИЯ" ЩЕ БЪДЕ ДОМАКИН НА ФЕСТИВАЛ НА ИЗТОЧНОПРАВОСЛАВНА ЦЪРКОВНА МУЗИКА
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДВАМА ДУШИ ЗАГИНАХА ПРИ СБЛЪСЪК МЕЖДУ СЛИВЕНСКИ БУС И ТИР ОТ УКРАЙНА

Тежък пътен инцидент между тир и пътнически бус е станал малко преди 6 часа тази сутрин на път I-7 между Елхово и Лесово, съобщи МВР. Двама души са загинали. По първоначални

Новини Сливен

ПОЧИНА КОМПОЗИТОРЪТ ПЕТЪР ЛЬОНДЕВ, КОЙТО Е НОСИТЕЛ НА НАГРАДАТА „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ“ И БИВШ РЪКОВОДИТЕЛ НА АНПТ – СЛИВЕН

Почина големият български композитор и фолклорист проф. Петър Льондев, носител на наградата „Добри Чинтулов” и бивш ръководител на Ансамбъла за народни песни и танци – Сливен. Льондев е роден през

Новини Сливен

МАЛКАТА НИЯ СЕ ОКИЧИ С ТРИ ЗЛАТНИ МЕДАЛА НА ОБЩИНСКОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПЛУВАНЕ В СЛИВЕН

Едно малко момиче впечатли всички на общинското състезание по плуване в Сливен. То се казва Ния и е в пети клас. Ния се оказа единствената, спечелила три златни медала в