ОБЩИНА КОТЕЛ ОБЯВЯВА ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС ЗА КРАТЪК РАЗКАЗ
март 12, 2022 431 Прегледи

ОБЩИНА КОТЕЛ ОБЯВЯВА ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС ЗА КРАТЪК РАЗКАЗ

Община Котел обявява литературен конкурс за кратък разказ във връзка със Световния ден на книгата – 23 април. Желаещите да участват в конкурса могат да пишат своите изложения по една и/или по двете обявени теми, които са: „Животът е сцена“ и „Любов ↔ Свобода“.

Идеята на конкурса е чрез него да се отдаде почит на просвещението и културните традиции, на книгите, като най-важното и значимо средство за съхранение и разпространение на знанието.

Всички желаещи да участват в конкурса трябва да изпратят до 21 април /четвъртък/ включително, кратък разказ до 3 страници във формат word, оформен във файл с разширение doc или docx на адрес: 8970, гр. Котел, Община Котел, Дирекция „Социални и хуманитарни дейности“, ул. Раковска 62 или на ел. поща: for_kotel@mail.bg . Задължително се изписват имената на авторите, възраст, населено място и телефон за връзка.

Кратките разкази ще бъдат оценявани в две възрастови категории – участници до 16 години и участници над 16 години.

Комисия ще оцени творбите, а най-добрите от тях ще бъдат отличени с награди: 2 награди по 200 лв. за първо място, 2 награди по 100 лв. за второ място и 2 награди по 50 лв. за трето място. Ще бъдат връчени и 2 награди по 50 лв. от името на журито. Всички участници получават грамоти.

Обявяването на победителите ще се състои на 26.04.2022 г. /вторник/ в официалния сайт на Община Котел: kotel.bg, а наградите им ще бъдат изпратени по пощата.

С надежда да сме ви провокирали, очакваме с нетърпение вашите творби!

Повече информация на телефон 04534 2974

Предишна ТОДОРОВДЕН Е
Следваща КМЕТЪТ НА ПОБРАТИМЕНИЯ СЪС СЛИВЕН ГРАД МЕЛИТОПОЛ Е ОТВЕДЕН ОТ РУСКИ ВОЕННИ С КАЧУЛКА НА ГЛАВАТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЛИНЕЙКА, ПОЛИЦИЯ И ПОЖАРНА ПРИСТИГНАХА ПРЕД БЛОК В КВАРТАЛ „ДРУЖБА” В СЛИВЕН

Линейка, полиция и пожарна пристигнаха спешно пред блок № 36 в сливенския квартал „Дружба”, видя репортер на Sliveninfo. Колите са спрени пред вход „Е”, Те дойдоха малко преди 21.30 часа

Новини Сливен

РБ „САВА ДОБРОПЛОДНИ” – СЛИВЕН ОРГАНИЗИРА ТВОРЧЕСКА ВЕЧЕР ПОСВЕТЕНА НА ПОЕТЕСАТА ЯНА ЯЗОВА

На 13 юни /петък/ 2018г., от 17:00 ч., в Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен ще се проведе творческа вечер „Яна Язова – енигма, фатализъм и реалност”, с участието на

Новини Сливен

УКРАИНКА РОДИ МОМЧЕ В МБАЛ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ“-СЛИВЕН

Украинска гражданка на 31 години роди момче в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен в 20,18 ч. на 12 април. Детето тежи 3 кг и 300 грама. Името му е Тимур. Раждането