ОБЩИНА КОТЕЛ ОБЯВЯВА ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС ЗА КРАТЪК РАЗКАЗ
март 12, 2022 262 Прегледи

ОБЩИНА КОТЕЛ ОБЯВЯВА ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС ЗА КРАТЪК РАЗКАЗ

Община Котел обявява литературен конкурс за кратък разказ във връзка със Световния ден на книгата – 23 април. Желаещите да участват в конкурса могат да пишат своите изложения по една и/или по двете обявени теми, които са: „Животът е сцена“ и „Любов ↔ Свобода“.

Идеята на конкурса е чрез него да се отдаде почит на просвещението и културните традиции, на книгите, като най-важното и значимо средство за съхранение и разпространение на знанието.

Всички желаещи да участват в конкурса трябва да изпратят до 21 април /четвъртък/ включително, кратък разказ до 3 страници във формат word, оформен във файл с разширение doc или docx на адрес: 8970, гр. Котел, Община Котел, Дирекция „Социални и хуманитарни дейности“, ул. Раковска 62 или на ел. поща: for_kotel@mail.bg . Задължително се изписват имената на авторите, възраст, населено място и телефон за връзка.

Кратките разкази ще бъдат оценявани в две възрастови категории – участници до 16 години и участници над 16 години.

Комисия ще оцени творбите, а най-добрите от тях ще бъдат отличени с награди: 2 награди по 200 лв. за първо място, 2 награди по 100 лв. за второ място и 2 награди по 50 лв. за трето място. Ще бъдат връчени и 2 награди по 50 лв. от името на журито. Всички участници получават грамоти.

Обявяването на победителите ще се състои на 26.04.2022 г. /вторник/ в официалния сайт на Община Котел: kotel.bg, а наградите им ще бъдат изпратени по пощата.

С надежда да сме ви провокирали, очакваме с нетърпение вашите творби!

Повече информация на телефон 04534 2974

Предишна ТОДОРОВДЕН Е
Следваща КМЕТЪТ НА ПОБРАТИМЕНИЯ СЪС СЛИВЕН ГРАД МЕЛИТОПОЛ Е ОТВЕДЕН ОТ РУСКИ ВОЕННИ С КАЧУЛКА НА ГЛАВАТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

20-ГОДИШЕН МЛАДЕЖ ОТ СЛИВЕН БЕРЕ ДУША СЛЕД КАТАСТРОФА С МЕРЦЕДЕС

20-годишен мъж от град Сливен е пострадал при пътно произшествие на пътя между селата Чокоба и Глуфишево. Той е управлявал лек автомобил „Мерцедес“. Инцидентът е станал на 17 ноември около

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ УЧАСТВА В РАБОТНА СРЕЩА, ИНИЦИИРАНА ОТ ВЪТРЕШНИЯ МИНИСТЪР МЛАДЕН МАРИНОВ В СЛИВЕН

Работна среща с областния управител Чавдар Божурски и кметове от Сливенска област проведе новият вътрешен министър Младен Маринов. Срещата бе инициирана от вътрешния министър и беше във връзка със взаимодействието

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

„Водоснабдяване и Канализация-Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че поради извършване на авариен ремонт на 18. 04. 2019 г. (четвъртък) от 08.30ч. до 12. 00 ч. е прекъснато водоподаването на кв.