ОБЩИНА КОТЕЛ ОБЯВЯВА КОНКУРС ЗА СЕМЕЙНА РИСУНКА И СТИХОТВОРЕНИЕ

ОБЩИНА КОТЕЛ ОБЯВЯВА КОНКУРС ЗА СЕМЕЙНА РИСУНКА И СТИХОТВОРЕНИЕ

Конкурсът се организира във връзка със светлия християнски празник Въведение Богородично, честван още като ден на християнското семейство.

Идеята е, чрез съвместната работа на деца и възрастни, да се припомнят християнските ценности, както и да се провокира търсенето на оригиналност и желание за творческа изява у най-малките.

Всички желаещи да участват в конкурса могат да го направят с една рисунка или с  творба в стихотворна форма, създадена съвместно от дете/деца до 14 години и поне един възрастен, който задължително е роднина – родител, брат, сестра, баба или дядо, на тема: „Иконата в моя дом“.

Стихотворенията се изпращат на имейл: for_kotel@mail.bg, а рисунките се представят в Дирекция „Социални и хуманитарни дейности“ в срок до 17.11.2021 г. Задължително се изписват имената на авторите, възраст, населено място и телефон за връзка.

Комисия ще оцени най-добрите творби. Ще бъдат връчени общо по една първа, втора и трета награда. Първа награда е 100 лева, втора- книга, а третата награда – икона. Всички участници, получават грамоти.

Обявяването на победителите ще се състои на 19.11.2021 г. в официалния сайт на Община Котел: kotel.bg Награждаването на отличените творби ще се състои на 22.11.2021 г. в сградата на Община Котел.

Поради извънредната епидемична обстановка, награждаването на децата и техните родители ще се състои индивидуално, в определен час, за който отличените участници ще бъдат уведомени чрез телефонно обаждане. В случай на невъзможност за присъствие, наградите могат да бъдат получени в сградата на Дирекция „Социални и хуманитарни дейности“.

Най-добрите стихотворения и рисунки ще бъдат публикувани във фейсбук страницата на Община Котел и на общинския сайт.

Повече информация на телефон 04534 2974

 

Предишна АТАНАС ЗАФИРОВ ПРЕД ЦЕНТРАЛНОТО РЪКОВОДСТВО НА СОСЗР: БСП ЗАСТАВА ЗАД ПРИЕМАНЕТО НА ЗАКОН ЗА ЗАПАСНОТО ВОЙНСТВО
Следваща ЧЕТИРИМАТА ВОДАЧИ НА ПАРТИИТЕ, ПОДКРЕПЯЩИ РУМЕН РАДЕВ, ПОСРЕЩАТ ДНЕС ПРЕЗИДЕНТА В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

РЕСТОРАНТ „МОНТИ 1“ ИМА ОБНОВЕН ДЕТСКИ КЪТ С НОВА ЗАЛА ЗА ТЪРЖЕСТВА

Ресторант „Монти 1“, който се намира в сливенския квартал „Сини камъни“, има обновен детски кът и нова зала за тържества на площ 300 кв.м. Това съобщиха от елитното заведение. „Вече

Новини Сливен

ТОПЛОФИКАЦИЯ – СЛИВЕН: ОТОПЛИТЕЛНИЯТ СЕЗОН НЕ Е ЗАСТРАШЕН В РЕЗУЛТАТ НА ПОЖАРА

Към 20:00 часа на 24.09.2018 на територията на „Топлофикация Сливен” ЕАД възниква пожар в склад за биомаса. С намесата на РДПБЗН и персонала на дружеството пожарът е локализиран. При събитието

Новини Сливен

ЕСЕННИЯТ ТЕАТРАЛЕН САЛОН СЕ ОТКРИВА НА 12 СЕПТЕМВРИ С ПРЕМИЕРА НА СЛИВЕНСКИЯ ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР

16-ото издание на Есенния театрален салон официално ще стартира на 12 септември, заяви директорът на Драматичен театър „Стефан Киров“ Радост Костова. Тя присъства на днешния брифинг на общинското ръководство по