ОБЩИНА КОТЕЛ НАБИРА РАБОТНИЦИ ЗА РАЗНОС НА ХРАНА И ПРОДУКТИ ОТ ПЪРВА НЕОБХОДИМОСТ
април 27, 2020 493 Прегледи

ОБЩИНА КОТЕЛ НАБИРА РАБОТНИЦИ ЗА РАЗНОС НА ХРАНА И ПРОДУКТИ ОТ ПЪРВА НЕОБХОДИМОСТ

Във връзка със създалата се извънредна ситуация, породена от риска от заразяване с вируса COVID 19 и предприемането на мерки в синхрон с разпоредбите за ограничаване движението на хора, Община Котел набира по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 3” за подпомагане на уязвимите групи от населението за доставянето на жизнено важни продукти и услуги от първа необходимост. Във връзка с това общината получи финансиране на проект за патронажна грижа, в рамките на който ще бъдат наети лица на длъжност „разносвач“ за подпомагане на нуждаещи се лица.

Обявява се конкурс за длъжността „Разносвач“ с код 96210007 по Национална класификация на професиите и длъжностите – на трудов договор първоначално за срок от 3 месеца. Лицата може да бъдат наети на непълен работен ден в зависимост от броя на постъпилите заявления от нуждаещи се лица в съответното населено място на община Котел, за което те кандидатстват.

Изкисвания за заемане на длъжността:

– Образование – минимум начално завършено образование;

– Медицински изисквания – физически и психически здрав, без заболявания, определени като противопоказни за заемане на длъжността;

– Други изисквания – да притежава психическа нагласа и желание за работа като участва в цялостния процес по осигуряване на жизнено важни продукти на възрастни хора над 65 г. с ограничения или в невъзможност за самообслужване; хора с увреждания или възрастни в риск. „Възрастен в риск“ е лице, което е:

– в зависимост от грижа, поради увреждане, неподвижност или невъзможност за водене на независим и самостоятелен живот;

– в случай, че лицето или член на семейството му е поставено под карантина във връзка с COVID-19;

– самотен/ни родител/и с дете/ца до 12 г., които са в невъзможност да оставят децата си сами.

Необходими документи:

– заявление за кандидатстване;

Описание на длъжността:

Социално – битови дейности, включващи: доставка на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, вкл. лекарства (закупени със средства на потребителите или с други средства, различни от тези по договора), заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни услуги (със средства на потребителите или с други средства, различни от тези по договора).

Дейностите се извършват в съответствие с Изготвен график от диспечера на услугата „патронажна грижа“.

Възнаграждение за длъжността: минимална работна заплата при 8 часов работен ден.

НАЧИН ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА КОНКУРСА:

Конкурсът за заемане на длъжностите ще се проведе на два етапа: подбор по документи и интервю.

Място и срок за подаване на документи за участие:

Документите за участие в конкурса могат да се подават всеки работен ден от 8:30 ч. до 17:00 ч. в деловодството на Общинска администрация гр. Котел, пл. „Възраждане” 1 в срок до 17.00 ч. на 04.05.2020 г.

Заявление за кандидатстване ще се получава в деловодството на Общинска администрация – гр. Котел или от страницата на общината в интернет. Обявата, образеца на заявление за кандидатстване и длъжностната характеристика са публикувани и на интернет страницата на Община Котел – www.kotel.bg.

Списък с допуснатите и недопуснатите кандидати ще бъде обявен на Информационното табло в сградата на Общинска администрация и на официалната интернет страница на Община Котел – до 1 работен ден след срока за прием на документите.

Информацията за деня и часа за провеждане на интервю с допуснатите до конкурса кандидати, както и всички съобщения свързани с провеждане на конкурса ще бъдат обявени на Информационното табло в сградата на Общинска администрация и на официалната интернет страница на Община Котел.

Радио Сливен нет
Предишна СТЕФАН РАДЕВ: КАПАЦИТЕТЪТ НА ИНФЕКЦИОЗНИТЕ ОТДЕЛЕНИЯ В СЛИВЕН НЕ Е ИЗЧЕРПАН
Следваща ШЕСТИМА ОТИВАТ НА СЪД ЗА НАРУШАВАНЕ НА КАРАНТИНАТА В СЛИВЕН И НОВА ЗАГОРА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ДПС – СЛИВЕН ДЖЕМАЛ ИДРИЗ ЩЕ РЪКОВОДИ ОБЩИНСКИЯ ПРЕДИЗБОРЕН ЩАБ

Общинският председател на ДПС – Сливен Джемал Идриз ще ръководи и общинския предизборен щаб за евроизборите, това решиха на свое заседание членовете на ДПС в Община Сливен. ДПС – Сливен

Новини Сливен

КИРЧО ДИМИТРОВ УВАЖИ ПРАЗНИЧНАТА ЛИТУРГИЯ В МАНАСТИРА „СВЕТА ПЕТКА“ КРАЙ СЕЛО СОТИРЯ

Зам.-председателят на общинския съвет в Сливен Кирчо Димитров уважи празничната литургия за Петковден в манастира „Света Петка“ край село Сотиря. Литургията бе услужела от отец Димитър. Кирчо Димитров успя да

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ: ГОРДЕЕМ СЕ КАТО НАЦИЯ, ЧЕ БЪЛГАРСКОТО ЗНАМЕ НИКОГА НЕ Е БИЛО ПЛЕНЯВАНО

,,Гордеем се като нация, че знамената на Българската армия не са пленявани в нито една битка досега. По стара традиция, идваща още от времето на Първата българска държава, на Йордановден