ОБЩИНАТА ЩЕ ФИНАНСИРА СЛИВЕНСКИ УЧЕНИЦИ, КЛАСИРАНИ ЗА ФИНАЛИТЕ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ТУРНИР „МАТЕМАТИКА БЕЗ ГРАНИЦИ“
23.05.2024 915 Прегледи

ОБЩИНАТА ЩЕ ФИНАНСИРА СЛИВЕНСКИ УЧЕНИЦИ, КЛАСИРАНИ ЗА ФИНАЛИТЕ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ТУРНИР „МАТЕМАТИКА БЕЗ ГРАНИЦИ“

Отпускане на финансови средства от Общината на малки математици от сливенски училища, класирали се за финалите на международния турнир „Математика без граници“, гласува днес местният парламент. Точката бе част от дневния ред на провелото се заседание на Общински съвет – Сливен и бе подкрепена с мнозинство.

Други предложения, които получиха подкрепа, бяха за именуване на две улици в града. Едната ще носи името „Шести артилерийски полк“, другата – „Мария Кюри“.

Поредната актуализация на общинския бюджет също получи одобрение. Тя се изразява в разместване на финансови средства по отделните бюджетни пера заради неотложни разходи за ремонт и поддръжка на уличната мрежа, придобиване на стопански инвентар, благоустрояване на райони в няколко квартала и др.

Общинските съветници гласуваха удължаване срока на договора на досегашния управител на предприятието по озеленяване и гробищните паркове Веселина Казакова.

В рамките на заседанието бе гласувано упълномощаване на представител на Община Сливен в Общото събрание на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“. То е насрочено за 21 юни. Със свое решение от днес местният парламент одобри „Дентален център 1 – Сливен“ да закупи апаратура за дейността си със собствени средства.

Подкрепа получи и частичната промяна в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги и предоставяни права на територията на общината. Тя касае предимно изменението на цените за почасово ползване на общински зали, които не са актуализирани от 2016 г.

В хода на заседанието бе гласувано и упълномощаване на представител на Общината в Общото събрание на „Пазар за плодове, зеленчуци и цветя“.

Сесията започна с полагане на клетва от новия общински съветник Георги Георгиев. Той заема мястото на Соня Келеведжиева, чиито права бяха прекратени след влязло в сила решение на Върховния административен съд /ВАС/ за промяна в състава на Общинския съвет.

Сред приетите точки от дневния ред попаднаха и разпоредителни сделки с общинско имущество, процедури по прехвърляне на собственост, изработване на подробни устройствени планове, отпускане на финансови помощи на граждани.

Сесията обичайно протече в зала „Май“ и бе излъчвана на живо.

Подробни материали за всяко от предложенията могат да бъдат намерени на посочения линк: https://obs.sliven.bg/dneven-red-na-sesiite

 

Предишна В СВЕТОВЕН ДЕН ПРОТИВ ТЮТЮНОПУШЕНЕТО РЗИ – СЛИВЕН ОТВАРЯ ВРАТИ ЗА БЕЗПЛАТНО ИЗСЛЕДВАНЕ
Следваща В НАВЕЧЕРИЕТО НА ПРАЗНИЧНИТЕ ДНИ КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ С ПРИЗИВ КЪМ ГРАЖДАНИТЕ ДА ШОФИРАТ ВНИМАТЕЛНО И СЪС СЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

РАЛИ „СЛИВЕН“ 2018 ЗАПОЧВА В ПЕТЪК

От утре започва Рали „Сливен – 2018“. Състезанието обаче вече стартира с гаф. Организаторите дадоха пресконференция само в столицата, пренебрегвайки медиите в Сливен. Официалното откриване ще се състои на площад

Новини Сливен

ПЕТ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТОЧКИ ЩЕ БЪДАТ ВКЛЮЧЕНИ В ДНЕВНИЯ РЕД НА УТРЕШНАТА РЕДОВНА СЕСИЯ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – СЛИВЕН

Пресконференция на председателя на Общинския съвет Димитър Митев и неговите заместници се състоя днес. Тя беше по повод утрешното редовно заседание на местния парламент. „Пет допълнителни точки ще бъдат внесени

Новини Сливен

УЧИТЕЛИ И СЛУЖИТЕЛИ ОТ СУ „КОНСТАНТИН КОНСТАНТИНОВ“ НАПРАВИХА ДАРЕНИЕ ЗА БОЛНИЦАТА

Учители и служители от СУ „Константин Константинов“-Сливен направиха дарение за МБАЛ „Д-р Иван Селимински“. Събраните средства от персонала на училището са в размер на 2 000 лева и сумата е