ОБЩИНАТА ЩЕ ДАРИ 10 МОБИЛНИ АПАРАТА ЗА ОБДИШВАНЕ НА МБАЛ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ” И ВОЕННА БОЛНИЦА – СЛИВЕН

ОБЩИНАТА ЩЕ ДАРИ 10 МОБИЛНИ АПАРАТА ЗА ОБДИШВАНЕ НА МБАЛ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ” И ВОЕННА БОЛНИЦА – СЛИВЕН

„Община Сливен е поръчала 10 мобилни апарата за обдишване. Те ще бъдат дарени на МБАЛ „Д-р Иван Селимински и Военна болница-Сливен“, съобщи днес кметът Стефан Радев.

Той отбеляза, че през ноември се наблюдава увеличение на заболеваемостта, но изрази надежда, че ситуацията вече се приближава към така нареченото плато.

„Надявам се след това и с мерките, съгласно заповедта на здравния министър, да започне да спада броят на заболелите. Такива са надеждите ни и дано цифрите да го потвърдят. Към момента обаче заболеваемостта в общината остава висока – малко под средната за страната, но все пак висока“, каза Радев.

Поради тази причина той отбеляза, че Общината продължава с политиката си за ограничаване на всички масови събития. Днес ще бъдат запалени светлините на коледната елха, без да бъде организирана церемония. Няма да има и церемонии по повод предстоящите празници. Предвидено е единствено Нова година да бъде отбелязана със заря.

„Предоговорихме ледената пързалка и тя остава за догодина с идеята, че се опитваме да намалим всички възможни рискове, които могат да се управляват“, обясни кметът.

Той добави, че на сесията на Общинския съвет този месец ще се гледа предложение му наемателите на общински магазини, заведения или тротоари, които не работят, да не плащат наем за декември. Тогава ще се разгледа и предложението на кмета да не се събират санкции на „Синя зона“ с оглед използване повече на лични автомобили и избягване струпването на хора в градския транспорт.

„Днес ще бъде пусната и платформата „Аз съм доброволец в Сливен“, на която хората ще могат да се записват в различни свери на дейността. Ако има желаещи, всеки да може да намери къде би могъл да бъде полезен“, обяви още кметът Радев.

Той изрази надежда, че комбинацията от мерките в общината, в комбинация от тези на държавата, ще доведат до спад на заболеваемостта и до облекчаване на болничната система в Сливен.

„Надявам се догодина по това време „Ковид“ вече да не е тема“, заяви Стефан Радев.

По думите му все още няма информация от РЗИ как ще стартира процесът по ваксинация, но каквото и да е необходимо, Общината е насреща за създаване на нужната организация.

 

Предишна КМЕТЪТ ВЪЗЛОЖИ ДА СЕ ПОТЪРСИ АЛТЕРНАТИВА ЗА ВЕЛОАЛЕЯТА В УЧАСТЪК ОТ БУЛ. „Г. ДАНЧЕВ”
Следваща НЕПЪЛНОЛЕТНО МОМИЧЕ ОТИВА НА СЪД ЗА ПРИЧИНЕНА СМЪРТ НА ДВАМА ДУШИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЕТО КОЙ КАК Е ГЛАСУВАЛ ЗА ПРЕДЛОЖЕНИЕТО НА МАРИЯ ГРИГОРОВА, КОЕТО ДОВЕДЕ ДО ОСТАВКАТА НА МИНЧО АФУЗОВ

Днес Общински съвет – Сливен публикува на сайта си пълен списък с имената на съветниците и гласуването им за замяна на концесионера по договора между община Сливен и ГД ДЗЗД

Новини Сливен

АНСАМБЪЛЪТ ЗА НАРОДНИ ПЕСНИ И ТАНЦИ – СЛИВЕН И ПЕВИЦАТА ПЕПИ ХРИСТОЗОВА НА ЕДНА СЦЕНА

Съвместен концерт събира на една сцена Ансамбъла за народни песни и танци – Сливен и талантливата народна певица Пепи Христозова. Събитието ще се проведе на 25 февруари в зала „Сливен“.

Новини Сливен

УБИЙСТВО ПРЕДИ ВЕЛИКДЕН

58-годишна жена е убита пред дома си в сливенското село Гавраилово. Престъплението е извършено на 6 април около 21.30 ч. По информация на Нова телевизия, жената е работела в местния