ОБЩИНАТА ЩЕ ДАРИ 10 МОБИЛНИ АПАРАТА ЗА ОБДИШВАНЕ НА МБАЛ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ” И ВОЕННА БОЛНИЦА – СЛИВЕН

ОБЩИНАТА ЩЕ ДАРИ 10 МОБИЛНИ АПАРАТА ЗА ОБДИШВАНЕ НА МБАЛ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ” И ВОЕННА БОЛНИЦА – СЛИВЕН

„Община Сливен е поръчала 10 мобилни апарата за обдишване. Те ще бъдат дарени на МБАЛ „Д-р Иван Селимински и Военна болница-Сливен“, съобщи днес кметът Стефан Радев.

Той отбеляза, че през ноември се наблюдава увеличение на заболеваемостта, но изрази надежда, че ситуацията вече се приближава към така нареченото плато.

„Надявам се след това и с мерките, съгласно заповедта на здравния министър, да започне да спада броят на заболелите. Такива са надеждите ни и дано цифрите да го потвърдят. Към момента обаче заболеваемостта в общината остава висока – малко под средната за страната, но все пак висока“, каза Радев.

Поради тази причина той отбеляза, че Общината продължава с политиката си за ограничаване на всички масови събития. Днес ще бъдат запалени светлините на коледната елха, без да бъде организирана церемония. Няма да има и церемонии по повод предстоящите празници. Предвидено е единствено Нова година да бъде отбелязана със заря.

„Предоговорихме ледената пързалка и тя остава за догодина с идеята, че се опитваме да намалим всички възможни рискове, които могат да се управляват“, обясни кметът.

Той добави, че на сесията на Общинския съвет този месец ще се гледа предложение му наемателите на общински магазини, заведения или тротоари, които не работят, да не плащат наем за декември. Тогава ще се разгледа и предложението на кмета да не се събират санкции на „Синя зона“ с оглед използване повече на лични автомобили и избягване струпването на хора в градския транспорт.

„Днес ще бъде пусната и платформата „Аз съм доброволец в Сливен“, на която хората ще могат да се записват в различни свери на дейността. Ако има желаещи, всеки да може да намери къде би могъл да бъде полезен“, обяви още кметът Радев.

Той изрази надежда, че комбинацията от мерките в общината, в комбинация от тези на държавата, ще доведат до спад на заболеваемостта и до облекчаване на болничната система в Сливен.

„Надявам се догодина по това време „Ковид“ вече да не е тема“, заяви Стефан Радев.

По думите му все още няма информация от РЗИ как ще стартира процесът по ваксинация, но каквото и да е необходимо, Общината е насреща за създаване на нужната организация.

 

Предишна КМЕТЪТ ВЪЗЛОЖИ ДА СЕ ПОТЪРСИ АЛТЕРНАТИВА ЗА ВЕЛОАЛЕЯТА В УЧАСТЪК ОТ БУЛ. „Г. ДАНЧЕВ”
Следваща НЕПЪЛНОЛЕТНО МОМИЧЕ ОТИВА НА СЪД ЗА ПРИЧИНЕНА СМЪРТ НА ДВАМА ДУШИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОЗДРАВЛЕНИЕ ПО ПОВОД 5-ти ЮЛИ – ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА МВР

Уважаеми служители на МВР, Като засвидетелствам уважението и благодарността си към Вас, затова че и в днешното трудно време продължавате да следвате законността, че сте подложени на ежедневни предизвикателства, но

Новини Сливен

ДИМИТЪР СЯРОВ: ДЕМОКРАТИЧНАТА ОБЩНОСТ НЯМА ДА ДОПУСНЕ КАТО ОБЩЕСТВО ДА ЗАГУБИМ ОРИЕНТАЦИЯ ЗА ПОСОКАТА НА ПРОМЯНАТА

Започна предизборна кампания за парламент и президент. Поредната официална, трета поред, в една всъщност несвършваща предизборна кампания, започнала  с протестите миналото лято, които поискаха предсрочни избори.От „Росенец“ насам, но и

Новини Сливен

ГОЛЯМ ПОЖАР В ЦЕХ ЗА СПОРТНИ СТОКИ

На 18 март, около 10,00 часа,  е получен сигнал за възникнал пожар  в цех за спортни стоки в град Твърдица, кв.“Индустриален“.  Съобщението  е получено в 10,08 часа, произшествието е ликвидирано