ОБЩИНАТА ТРЯБВА ДА РАЗПРЕДЕЛЯ РАВНОМЕРНО БЮДЖЕТА ЗА ВСИЧКИ СПОРТНИ КЛУБОВЕ
22.10.2019 987 Прегледи

ОБЩИНАТА ТРЯБВА ДА РАЗПРЕДЕЛЯ РАВНОМЕРНО БЮДЖЕТА ЗА ВСИЧКИ СПОРТНИ КЛУБОВЕ

В последните няколко години е налице затлъстяване на децата и младежите. Все повече млади хора започват да пушат. Това явление има няколко първопричини. Една от тях е, че децата не спортуват достатъчно. Вместо спорт, те предпочитат да седят пред компютрите си часове наред. Тези два часа, които имат седмично по Физическо възпитание и спорт, едва ли са им достатъчни.  Спортът е необходимост за човека. Спортът ни учи на дисциплина. Не е нужно да сте професионални спортисти, за да се научите да бъдете по-дисциплинирани. Дисциплината е важно качество.  Тя ни учи на търпение, труд и постоянство. Именно чрез спорта ние изграждаме трайни положителни навици в поведението си.

Общината трябва да наблегне повече на масовият спорт в училищата, защото не всички деца могат да посещават допълнителни тренировки. Не всеки родител има финансова възможност да праща децата си на допълнителни тренировки. Всичко това е свързано с много разходи, такси за клубовете и пътни разходи.

Общината трябва да разпределя равномерно бюджета за всички клубове, а не голяма част от финансирането да отива за определени „клубчета”, които дори нямат представителни изяви и изявени спортисти.

Трябва да се обърне  голямо внимание на леката атлетика в Сливен. В този спорт има много талантливи деца и всеотдайни треньори, които полагат изключително много усилия, децата ни да се представят на високо спортно ниво във всички национални и международни състезания.  Финансирането за тях е изключително малко. Голям проблем  за училищата е плащането на медицинските прегледи. До преди няколко години ги поемаше общината, а в момента трябва всяко училище да плаща по 15 лева на дете за участие. Това са безбожни суми, които трябва да се платят уж на Спортен диспансер, а в Сливен от много години вече няма съществуващ такъв.

 

Пресцентър ЕНП

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Предишна ЗАПОЧВА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО НА ПАМЕТНИКА НА ШЕСТИ АРТИЛЕРИЙСКИ ПОЛК
Следваща ПРОДЪЛЖАВА САНИРАНЕТО НА ЖИЛИЩНИ БЛОКОВЕ В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

БЪЛГАРСКАРА ДИАСПОРА НА ГРАД ТВЪРДИЦА В МОЛДОВА ПОЛУЧИ ЗА ПЪРВИ ЮНИ ДАРЕНИЕ ОТ ОБЩИНА СЛИВЕН

Изпратеното от Община Сливен дарение за жителите от българската диаспора на град Твърдица, Тараклийски район, Република Молдова, бе получено за първи юни, когато цялата международна общност отбелязва Деня на детето.

Новини Сливен

ПОРЕДНИЯТ ФЕРМЕРСКИ ПАЗАР В СЛИВЕН ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ НА 18 НОЕМВРИ

В Сливен предстои поредно издание на фермерския пазар за местни производители. То се планира за 18 ноември, събота и ще посреща посетители през целия ден. И този път пазарът ще

Новини Сливен

ПОЗДРАВ НА КМЕТА НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА ПО СЛУЧАЙ ЙОРДАНОВДЕН

Уважаеми съграждани, Богоявление е – празник на светлината и просвещението! Според библейската легенда, на 6 януари Исус Христос е бил покръстен от Йоан Кръстител във водите на свещената река Йордан.