ОБЩИНАТА С АКЦИЯ ЗА НАЦИОНАЛНИЯ ДЕН НА БЕЗОПАСНОСТТА НА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА – 29 ЮНИ
28.06.2023 387 Прегледи

ОБЩИНАТА С АКЦИЯ ЗА НАЦИОНАЛНИЯ ДЕН НА БЕЗОПАСНОСТТА НА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА – 29 ЮНИ

За пети път, на 29 юни в България, ще бъде отбелязан Националният ден на безопасността на движението по пътищата. Различни инициативи в цялата страна поставят фокус към превенцията на пътни произшествия и безопасността на участниците в движението.

Община Сливен също ще се включи с акция в информационната кампания. Стикери „Намали скоростта! Спаси живот!“ ще бъдат поставени на задното стъкло на автобусите на обществения транспорт.

„Пътната безопасност е сред основните ни приоритети. Смятам, че е важно ангажираността и обединените усилия на всички институции в тази посока. С радост отбелязвам, че през последните години училищата също се включват активно по темата и тя е част от обучителния процес на децата още от най-ранна детска възраст. Важно е и всеки от нас да бъде отговорен и разумен на пътя“, коментира кметът Стефан Радев. Във връзка с безопасността и по-ниската скорост Радев допълни, че Община Сливен ще закупи 7 радарни знаци за автоматично измерване на скоростта в Сливен. Предстои те да бъдат монтирани на различни част в града.

С решение на Министерски съвет от 2019 г., 29 юни в България е обявен за Национален ден на безопасността на движението по пътищата.

Предишна ХВАНАХА ДРОГИРАН ВОДАЧ
Следваща ПОСРЕЩАМЕ 350 СЪСТЕЗАТЕЛИ ОТ СТРАНАТА И ЧУЖБИНА ЗА ПЪРВИЯ МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО АКРОБАТИКА ЗА КУПАТА „СТЕФКА СПАСОВА“

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

В СЛИВЕН СЕ СПРЯХМЕ НА ВЛАДИМИР РУСЕВ, ЗАЩОТО Е НЕЗАВИСИМ ЧОВЕК

В Сливен се спряхме на Владимир Русев за областен координатор, защото накратко казано – той е един независим човек. Мисли по – широко от общото множество, свободен е по дух

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

Днес 04.05 /петък/ поради авария е прекъснато водоподаването в кв. Речица до 14.00ч. ВиК-Сливен се извинява на своите потребители за причиненото неудобство.

Новини Сливен

НЧ „ХРИСТО БОТЕВ – 1920“ ОТБЕЛЯЗА 75 ГОДИНИ ОТ СПАСЯВАНЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ ЕВРЕИ

Народното читалище „Христо  Ботев – 1920“ в новозагорското село Млекарево се включи в серията от инициативи в Сливенска област, посветени на 75-тата годишнина от спасяването на българските евреи. Жителите на селото