ОБЩИНАТА ПРЕМАХНА ОПАСНА ЖИЛИЩНА СГРАДА В ЦЕНТЪРА НА СЛИВЕН
август 18, 2022 1768 Прегледи

ОБЩИНАТА ПРЕМАХНА ОПАСНА ЖИЛИЩНА СГРАДА В ЦЕНТЪРА НА СЛИВЕН

Опасна за здравето и живота на гражданите жилищна сграда, частна собственост, бе премахната от Общината след жалба на живущите в района.

Едноетажната къща в центъра на града, на ул. „Щросмайер“ зад НТС, е била необитаема. Започнала да се руши. По данни на съседите, състоянието й още повече се влошило,  след като в нея самоволно започнали да пребивават различни лица.  Пожар допълнително увредил постройката и причинил щети на два апартамента в съседна кооперация.

При извършените проверки от общински специалисти по подадения сигнал е констатирано, че сградата подлежи на премахване съгласно чл. 195 ал. 6 от Закона за устройство на територията. Тя е опасна, негодна за ползване, застрашена е от самосрутване, не подлежи на поправка и заздравяване, създава условия за пожари и е вредна в санитарно-хигиенно отношение.

Собствениците не са изпълнили заповедта на Кмета да премахнат опасната сграда. По тази причина Общината я премахна принудително и почисти терена.

Предстои спрямо собствениците да бъде предявен иск за възстановяването на всички, направени от местния бюджет, разходи.

До принудително премахване на опасни постройки се стига рядко, тъй като повечето собственици сами изпълняват разпорежданията в указания срок.

Предишна ОТКРИЙТЕ ПО-БЪРЗО НЕОБХОДИМИТЕ ВИ ИЗСЛЕДВАНИЯ В ОБНОВЕНИЯ САЙТ НА "ЛИНА"
Следваща ПИЯН ШОФЬОР НА СИТРОЕН Е ХВАНАТ В СЛИВЕНСКИЯ КВАРТАЛ "ДРУЖБА"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

– Добър ден, имате ли картофи? – Не, господине, това е аптека. На другия ден: – Добър ден, имате ли картофи? – Не, господине, това е аптека. На другия ден:

Новини Сливен

ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА КМЕТА ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА ПО СЛУЧАЙ 5 ЮЛИ – ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА СЛУЖИТЕЛИТЕ НА МВР

Уважаеми г-н Началник, Уважаеми служители от Районно управление „Полиция”, Нова Загора. За мен е чест да Ви поздравя със 144-та годишнина от създаването на Министерство на вътрешните работи, символ на

Новини Сливен

ТАНКОВЕ И ВОЙНИШКА БОБ ЧОРБА ОЧАКВАТ ДЕЦАТА, КОИТО ЩЕ ПОСЕТЯТ ЦЕНТЪРА ЗА ПОДГОТОВКА НА СПЕЦИАЛИСТИ НА 1 ЮНИ

На 01 юни (петък) 2018г. от 10.00 до 13.00 часа (на адрес бул. „Бургаско шосе” №12) Център за подготовка на специалисти – Сливен обявява „Ден на отворени врати” за ученици