ОБЩИНАТА ПРЕМАХНА ОПАСНА ЖИЛИЩНА СГРАДА В ЦЕНТЪРА НА СЛИВЕН
август 18, 2022 1484 Прегледи

ОБЩИНАТА ПРЕМАХНА ОПАСНА ЖИЛИЩНА СГРАДА В ЦЕНТЪРА НА СЛИВЕН

Опасна за здравето и живота на гражданите жилищна сграда, частна собственост, бе премахната от Общината след жалба на живущите в района.

Едноетажната къща в центъра на града, на ул. „Щросмайер“ зад НТС, е била необитаема. Започнала да се руши. По данни на съседите, състоянието й още повече се влошило,  след като в нея самоволно започнали да пребивават различни лица.  Пожар допълнително увредил постройката и причинил щети на два апартамента в съседна кооперация.

При извършените проверки от общински специалисти по подадения сигнал е констатирано, че сградата подлежи на премахване съгласно чл. 195 ал. 6 от Закона за устройство на територията. Тя е опасна, негодна за ползване, застрашена е от самосрутване, не подлежи на поправка и заздравяване, създава условия за пожари и е вредна в санитарно-хигиенно отношение.

Собствениците не са изпълнили заповедта на Кмета да премахнат опасната сграда. По тази причина Общината я премахна принудително и почисти терена.

Предстои спрямо собствениците да бъде предявен иск за възстановяването на всички, направени от местния бюджет, разходи.

До принудително премахване на опасни постройки се стига рядко, тъй като повечето собственици сами изпълняват разпорежданията в указания срок.

Предишна ОТКРИЙТЕ ПО-БЪРЗО НЕОБХОДИМИТЕ ВИ ИЗСЛЕДВАНИЯ В ОБНОВЕНИЯ САЙТ НА "ЛИНА"
Следваща ПИЯН ШОФЬОР НА СИТРОЕН Е ХВАНАТ В СЛИВЕНСКИЯ КВАРТАЛ "ДРУЖБА"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

В „РЕЧИЦА“ КАЗАХА: ГАЗИМ КАЛ, А ТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА НИ ЛЪЖАТ

„Омръзна ни 30 години едни и същи управници да ни лъжат, то не бе Лечков, то не бе Кольо Милев. Не вярваме вече, че в този квартал ще има канализация,

Новини Сливен

ПРОТЕСТ В ЗАЩИТА НА ПИРИН ПЛАНИНА ПОД СТАРИЯ БРЯСТ

За поредна вечер в четвъртък в Сливен имаше протест. Отново под клоните на Стария бряст, и отново в зашита на Пирин планина и природата на България. Участниците декларираха, че акциите

Новини Сливен

ПРОДЪЛЖАВА СПАДЪТ НА НОВИТЕ СЛУЧАИ НА КОРОНАВИРУС НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА СЛИВЕН

Новозаразените с коронавирус през последната седмица на територията на община Сливен, са 119. Излекувани са 347 души, броят на починалите е 7. Към момента активните случаи са 414. За справка