ОБЩИНАТА ПРЕДСТАВИ ИЗЛОЖБАТА „10 ПРИЧИНИ ДА ОСТАНА В МОЯ СЛИВЕН“
април 2, 2019 779 Прегледи

ОБЩИНАТА ПРЕДСТАВИ ИЗЛОЖБАТА „10 ПРИЧИНИ ДА ОСТАНА В МОЯ СЛИВЕН“

Община Сливен, съвместно с вестник „Стандарт“ представиха изложбата „10 причини да остана в моя Сливен“. Събитието е част от Националната кампания „10 причини да остана в моя град“, която е насочена към младите хора.

„Истинските причини да оставаме в нашия град всъщност са нашите традиции, нашата славна история, богатата ни култура, и природата ни, това че Сливен е първият индустриален град в България и ще докажем, че отново е притегателно място за бизнес. Категорично мога да кажа, че градът ни става по-добро място за живеене, по-комфортен, с европейски облик, по-добро място за отглеждане на нашите деца. И се гордеем с приза, който получихме миналата година за най-зелен град. Това се случва благодарение на усилията на много хора и на подкрепата от страна на обществото, за което мога да кажа благодаря на всички“ каза в приветствието си кметът Стефан Радев.

„Когато кметът Радев пое управлението на Сливен, имаше големи амбиции за инфраструктурни проекти, за амбициозна социална политика. Финансовото състояние на общината тогава беше много тежко и аз си помислих какъв мечтател е. Днес той опроверга моите съмнения като виждам постигнатото“, каза главният редактор на вестник „Стандарт“ Славка Бозукова.
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева изпрати поздравителен адрес до кмета Стефан Радев, в който го поздравява за инициативата.

„Убедена съм, че общината полага неимоверни усилия, за да подобри живота на гражданите и тези усилия няма да останат незабелязани. Уверявам Ви, че аз, в качеството си на народен представител и председател на 44-ото Народно събрание, съм готова да подкрепя всяко начинание, насочено към развитието на Сливен и просперитета на неговите жители“, посочва Караянчева.
Изложбата се състои от пана, които илюстрират големите промени в града не само като инфраструктура, но и различните събития, които са неизменна част от културния календар на Сливен. В тях са включени кръгово кръстовище на „Розова градина“; пробивът на ул. „Г. С. Раковски“; подобрената жилищна инфраструктура със санирането на блоковете; проектът за интегриран градски транспорт и новите автобуси от най-висок еко клас; проектите, свързани с грижата за децата; грижата за възрастните хора и хората в неравностойно положение; условията за спорт с всички новоизградени спортни зали и спортни площадки, както и големите ремонти на спортните съоръжения на територията на Община Сливен; облагородената градска среда с прекрасните паркове и градинки; емблематичните за града зала „Сливен“ и всички културни институти и не на последно място културните събития, които са неизменна част от нашия град през всички сезони и всеки период от годината.

На събитието бяха отличени и изявени сливналии, с които всички се гордеем. В категория „Икономика“ грамота от кмета Стефан Радев получи пивоварна „Трима и двама“ с управител и главен пивовар Йордан Ченков.

В категория „Спорт“ грамота получи златното момиче на Сливен Радослава Мавродиева. Тя беше връчена от областния управител на Област Сливен Чавдар Божурски.

Веселина Седларска получи грамота от народния представител Десислава Танева в категория „Култура“.

В категория „Технологии“ бяха отличени инж. Красимир Хаджиминов – директор на Дирекция „Устройство на територията“ в Община Сливен и Жени Загорова – бивш служител, експерт в отдел „Информационно обслужване“. Грамотата им беше връчена от министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

Венета Кирова – старши учител по математика в Център за подкрепа на личностно развитие – Детски комплекс, гр. Сливен получи грамота в категория „Образование“. Тя беше връчена от зам.-министърът на образованието и науката Таня Михайлова.
Пожарната на Сливен беше отличена в категория „Сигурност“. Грамотата беше връчена от ст. комисар Александър Джертов – зам.-директор на ГДПБЗН.

Събитието беше допълнено с изпълнения на Сливенския симфоничен оркестър, Ансамбъл за народни песни и танци „Сливен“, Иван Едрев и Балет „Барби“ при военен клуб „Сливен“, с ръководител Силвия Терзиева.

Предишна КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПРИСЪСТВА НА ИЗЛОЖБА, ПОСВЕТЕНА НА 140-ГОДИШНИНАТА ОТ УЧРЕДИТЕЛНОТО СЪБРАНИЕ, ПРИЕЛО ТЪРНОВСКАТА КОНСТИТУЦИЯ
Следваща ВЪВЕЖДА СЕ ВРЕМЕННА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ДВИЖЕНИЕТО НА ЖП ПРЕЛЕЗ ПО ЛИНИЯТА ШИВАЧЕВО - СЕЛИМИНОВО - ЧИНТУЛОВО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МЛАДИ ВЪЗРОЖДЕНЦИ ОТ КОТЕЛ С ЛИТЕРАТУРЕН СПЕКТАКЪЛ, ПОСВЕТЕН НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ

„Апостолът на свободата” е името на литературния спектакъл, посветен на Васил Левски, който беше представен снощи в Общинска библиотека „П. Матеев” в Котел. Спектакълът е посветен на 145-годишнината от обесването

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ СЕ СРЕЩНА ВЧЕРА С НОВИЯ ГЕНЕРАЛЕН КОНСУЛ НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ВЪВ ВАРНА ВЛАДИМИР КЛИНАНОВ

Новият генерален консул на Руската Федерация във Варна Владимир  Климанов беше посрещнат вчера от кмета на Сливен Стефан Радев. Това е първо работно посещение на консула в Сливен. Кметът Стефан

Новини Сливен

ЕТО КАК ПРЕМИНА „НОЩТА НА ПРИЛЕПИТЕ“ В СЛИВЕН

Традиционната кампания „Нощ на прилепите“ стартира в Благоевград,  а поредната спирка беше в Сливен. Посетиха ни най-големите прилепни фенове на града, а ние ги въведохме в света на прилепите. Започнахме

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

two × three =