ОБЩИНАТА ПРЕДСТАВИ ИЗЛОЖБАТА „10 ПРИЧИНИ ДА ОСТАНА В МОЯ СЛИВЕН“

ОБЩИНАТА ПРЕДСТАВИ ИЗЛОЖБАТА „10 ПРИЧИНИ ДА ОСТАНА В МОЯ СЛИВЕН“

Община Сливен, съвместно с вестник „Стандарт“ представиха изложбата „10 причини да остана в моя Сливен“. Събитието е част от Националната кампания „10 причини да остана в моя град“, която е насочена към младите хора.

„Истинските причини да оставаме в нашия град всъщност са нашите традиции, нашата славна история, богатата ни култура, и природата ни, това че Сливен е първият индустриален град в България и ще докажем, че отново е притегателно място за бизнес. Категорично мога да кажа, че градът ни става по-добро място за живеене, по-комфортен, с европейски облик, по-добро място за отглеждане на нашите деца. И се гордеем с приза, който получихме миналата година за най-зелен град. Това се случва благодарение на усилията на много хора и на подкрепата от страна на обществото, за което мога да кажа благодаря на всички“ каза в приветствието си кметът Стефан Радев.

„Когато кметът Радев пое управлението на Сливен, имаше големи амбиции за инфраструктурни проекти, за амбициозна социална политика. Финансовото състояние на общината тогава беше много тежко и аз си помислих какъв мечтател е. Днес той опроверга моите съмнения като виждам постигнатото“, каза главният редактор на вестник „Стандарт“ Славка Бозукова.
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева изпрати поздравителен адрес до кмета Стефан Радев, в който го поздравява за инициативата.

„Убедена съм, че общината полага неимоверни усилия, за да подобри живота на гражданите и тези усилия няма да останат незабелязани. Уверявам Ви, че аз, в качеството си на народен представител и председател на 44-ото Народно събрание, съм готова да подкрепя всяко начинание, насочено към развитието на Сливен и просперитета на неговите жители“, посочва Караянчева.
Изложбата се състои от пана, които илюстрират големите промени в града не само като инфраструктура, но и различните събития, които са неизменна част от културния календар на Сливен. В тях са включени кръгово кръстовище на „Розова градина“; пробивът на ул. „Г. С. Раковски“; подобрената жилищна инфраструктура със санирането на блоковете; проектът за интегриран градски транспорт и новите автобуси от най-висок еко клас; проектите, свързани с грижата за децата; грижата за възрастните хора и хората в неравностойно положение; условията за спорт с всички новоизградени спортни зали и спортни площадки, както и големите ремонти на спортните съоръжения на територията на Община Сливен; облагородената градска среда с прекрасните паркове и градинки; емблематичните за града зала „Сливен“ и всички културни институти и не на последно място културните събития, които са неизменна част от нашия град през всички сезони и всеки период от годината.

На събитието бяха отличени и изявени сливналии, с които всички се гордеем. В категория „Икономика“ грамота от кмета Стефан Радев получи пивоварна „Трима и двама“ с управител и главен пивовар Йордан Ченков.

В категория „Спорт“ грамота получи златното момиче на Сливен Радослава Мавродиева. Тя беше връчена от областния управител на Област Сливен Чавдар Божурски.

Веселина Седларска получи грамота от народния представител Десислава Танева в категория „Култура“.

В категория „Технологии“ бяха отличени инж. Красимир Хаджиминов – директор на Дирекция „Устройство на територията“ в Община Сливен и Жени Загорова – бивш служител, експерт в отдел „Информационно обслужване“. Грамотата им беше връчена от министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

Венета Кирова – старши учител по математика в Център за подкрепа на личностно развитие – Детски комплекс, гр. Сливен получи грамота в категория „Образование“. Тя беше връчена от зам.-министърът на образованието и науката Таня Михайлова.
Пожарната на Сливен беше отличена в категория „Сигурност“. Грамотата беше връчена от ст. комисар Александър Джертов – зам.-директор на ГДПБЗН.

Събитието беше допълнено с изпълнения на Сливенския симфоничен оркестър, Ансамбъл за народни песни и танци „Сливен“, Иван Едрев и Балет „Барби“ при военен клуб „Сливен“, с ръководител Силвия Терзиева.

Предишна КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПРИСЪСТВА НА ИЗЛОЖБА, ПОСВЕТЕНА НА 140-ГОДИШНИНАТА ОТ УЧРЕДИТЕЛНОТО СЪБРАНИЕ, ПРИЕЛО ТЪРНОВСКАТА КОНСТИТУЦИЯ
Следваща ВЪВЕЖДА СЕ ВРЕМЕННА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ДВИЖЕНИЕТО НА ЖП ПРЕЛЕЗ ПО ЛИНИЯТА ШИВАЧЕВО - СЕЛИМИНОВО - ЧИНТУЛОВО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен 0 коментара

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ОТКРИ ШАМПИОНАТА ПО ДРИФТ В СЛИВЕН

Първият кръг от „Български дрифт шампионат” стартира в Сливен. Официалното откриване се състоя на площад „Хаджи Димитър”. Кметът Стефан Радев привества участниците и пожела успех в състезанието, което ще се

Новини Сливен 0 коментара

ОБЩИНА СЛИВЕН ВИ КАНИ ДА ПОСЕТИТЕ ПРАЗНИЧНИТЕ ПРОЯВИ ПО ПОВОД ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО

Община Сливен и тази година е подготвила пъстра програма по повод Великденските празници. Отбелязването започва на 17 април, сряда, със съвместен великденски концерт на Ансамбъл за народни песни и танци

Новини Сливен 0 коментара

ЖЕНА Е ЗАДЪРЖАНА С ДРОГА В СЛИВЕН

Криминалисти от полицейски участък „Надежда” са задържали 26-годишна жена с 21 дози метамфетамин. На 6 май, в 23,00 часа, при специализирана операция по осигуряване на сигурността и обществения ред в

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

nine − five =