ОБЩИНАТА ПРЕДСТАВИ ДОКЛАД ЗА РАЗВИТИЕТО НА КУЛТУРНИЯ И ИСТОРИЧЕСКИ ТУРИЗЪМ В СЛИВЕН
22.04.2024 178 Прегледи

ОБЩИНАТА ПРЕДСТАВИ ДОКЛАД ЗА РАЗВИТИЕТО НА КУЛТУРНИЯ И ИСТОРИЧЕСКИ ТУРИЗЪМ В СЛИВЕН

В Сливен се проведе кръгла маса „Наследството на Сливен-пленяващо и многолико“. По време на събитието Дора Чанева, експерт в Дирекция „Образование, култура и връзки с обществеността“, представи доклад за развитието на културния и исторически туризъм в Града под Сините камъни. В дискусията се включиха Теодора Недялкова и Виктория Михнева– уредници в Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“-Сливен, Каролин Капитанова – уредник в Художествена галерия „Димитър Добрович“-Сливен, Мая Иванова – ръководител на крепост „Туида“ и Тони Димитрова – завеждащ филиал Музей на текстилната индустрия. Заместник-кметът Пепа Чиликова поздрави участниците.

„Историята на нашия град е съхранила страници, изпълнени с героизъм и борба, с творчество и духовен подем – свидетелство за силата и трудолюбието на хората, живели и живеещи в Сливен. Тя събужда у нас, гражданите на Сливен, чувство на законна гордост, утвърждава историческата ни памет, защото Сливен е доказателство за здравината на българския корен и силата на българския дух. Сливен е град от Долината на тракийските царе, важен духовен и просветителски център от Първото и Второто българско царство, икономическо и политическо средище от периода на Възраждането и след Освобождението. Град, чиито будни граждани ревниво пазят връзката с духовните си корени и старите традиции“, посочи Чиликова.

Кръглата маса е организирана от Община Сливен по Проект „Наследството на Сливен – пленяващо и многолико“ по Програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“.

Предишна ЕЛИЗАБЕТ КЕНДЕРЯН ПРИЕМА ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА РОЖДЕН ДЕН
Следваща НОВО ЗАСЕДАНИЕ НА ЕПИЗООТИЧНАТА КОМИСИЯ ВЪВ ВРЪЗКА С БОЛЕСТТА "ПТИЧИ ГРИП"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НА СЛИВЕН МАРИНЧО ХРИСТОВ ПРИЕ РЪКОВОДСТВОТО НА ОБЛАСТНИЯ ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР

Областният управител Марин Христов проведе работна среща с представители на Областния информационен център Сливен, в лицето на г-жа Весела Омайникова -управител и г-жа Бонка Андреева –експерт “Комуникация, информация и логистика“.

Новини Сливен

ПРИ СТРИКТНИ САНИТАРНИ МЕРКИ ПРЕМИНА ПЪРВОТО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ ВЪВ ФОАЙЕТО НА ДРАМАТИЧНИЯ ТЕАТЪР

Времето попречи първото театрално представление на Драматичния театър след изолацията да се проведе на открито. Заради падналия проливен дъжд, стендъп комедията „Концерт за френски ключ и маските на Мелпомена“ се

Новини Сливен

ИЗБРАН Е ИЗПЪЛНИТЕЛ НА НОВОТО КРЪГОВО КРЪСТОВИЩЕ МЕЖДУ БУЛЕВАРДИТЕ „ПАНАЙОТ ХИТОВ“ И „СТЕФАН СТАМБОЛОВ“

Догодина в Сливен ще има две нови кръгови кръстовища. Първото ще бъде между булевардите „Панайот Хитов“ и „Стефан Стамболов“. За него вече е избран изпълнител, научи Sliveninfo. Очаква се строителните