ОБЩИНАТА НАСТОЯВА „ВиК“ ДА ПОДОБРИ КОМУНИКАЦИЯТА С ГРАЖДАНИТЕ ЗА ВОДНИЯ ЦИКЪЛ

ОБЩИНАТА НАСТОЯВА „ВиК“ ДА ПОДОБРИ КОМУНИКАЦИЯТА С ГРАЖДАНИТЕ ЗА ВОДНИЯ ЦИКЪЛ

Проблемите по водния цикъл на Сливен са много и Общината настоява държавното дружество „В и К“ да подобри комуникацията си с хората за работата по проекта, заяви кметът Стефан Радев пред медиите днес в отговор на журналистически въпрос. „И на мен, като гражданин, ми е ясно, че всъщност средствата за водния проект са най-голямата единична инвестиция в инфраструктурата на Сливен в цялата история на общината. Нормално е да има трудности. Но това, което трябваше да бъде подобрено, е именно комуникацията с хората.  Искаме „В и К“ да гледа на гражданите като на клиенти, за които да се бори! Договорът на водната асоциация, в която влизат четирите общини в областта, с В и К – оператора не е свещена крава. Той може да бъде прекратен при съществено неизпълнение на задълженията на оператора. И ако не виждаме промяна в отношението към гражданите, такава процедура не е изключена, тоест ще се търси нов оператор – общински или фирма на общините в Сливенска област“, заяви Радев. Той настоя „В и К“ да обяснява какво и защо се прави по проекта и дори когато има забавяне, да поема отговорност и да има яснота защо това се е случило. Гражданите трябва да бъдат информирани по-рано, когато се налагат спирания на водата, а водоноски да се осигуряват в аванс, защото не е изключение 12-часовите спирания да бъдат просрочвани.

Във връзка с текущите дейности по водния цикъл Стефан Радев информира, че е разговарял с изпълнителите и е поискал работните участъци по бул. „Братя Миладинови“ да бъдат асфалтирани без отлагане, както се случи по някои основни улици в града. Той е получил уверения, че асфалтирането ще започне от другата седмица. По договор проектът трябва да бъде завършен до края на годината.

Общината решава със собствени средства многогодишни и неотложни проблеми с водоснабдяването в малки населени места, информира още кметът. Осигурен е финансов ресурс за подобряване на водоснабдяването в селата Чинтулово,  Тополчане, както и за допълнителен водоизточник в Ичера. В момента се търси решение на проблема с недостига на питейна вода в село Сотиря. „Явно финансовото състояние на „В и К“ е такова, че не може да изпълнява в пълен обем задачите си. Така че Общината ще продължи и с тази си политика, за да решаваме проблемите на хората“,  подчерта градоначалникът.

Предишна СТЕФАН РАДЕВ: ОБРАЗОВАНИЕТО Е ЕДИН ОТ ГОЛЕМИТЕ ПРИОРИТЕТИ В РАБОТАТА НИ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МИЛЕНА ЧОЛАКОВА: ДЕЦАТА ВЕЧЕ СЕ ВРЪЩАТ В КЛАСНИТЕ СТАИ

Нормализира се обстановката в училищата с преобладаващ брой ромски ученици, и тази сутрин родителите са започнали да водят децата си на училище и на детска градина . „Тази сутрин направих

Новини Сливен

ПРОСТРЕЛЯНИЯТ ЛЮБЕН ОТ ТРАПОКЛОВО Е ДОШЪЛ В СЪЗНАНИЕ

58-годишният Любен Димов от сливенското село Трапоклово, който в неделя сутринта бе прострелян в главата и гърдите от 64-годишния си съсед Петър Маринов, е дошъл в съзнание и диша самостоятелно.

Новини Сливен

ПРОДЪЛЖАВА ДАРИТЕЛСКАТА КАМПАНИЯ НА МБАЛ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ” – СЛИВЕН В ПОДКРЕПА НА БОРБАТА С КОВИД – 19

131 799, 75 лева са постъпилите дарения по сметката на  МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен от 17 март  до днес. Дарителската кампания е в подкрепа на медиците в борбата с Ковид-19. Тя стартира на