ОБСЪДИХА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА ИЗНОС НА СЛИВЕНСКИ ЯЙЦА ЗА ИЗРАЕЛ
март 26, 2022 783 Прегледи

ОБСЪДИХА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА ИЗНОС НА СЛИВЕНСКИ ЯЙЦА ЗА ИЗРАЕЛ

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) проведе среща с делегация от Израел във връзка с възможностите и условията за износ на български яйца за консумация, съобщиха от агенцията.

На посещение в България бяха д-р Михал Ханович и д-р Рахел Московиц, представители на дирекция „Ветеринарни услуги и здравеопазване на животните“ от Министерството на земеделието и развитието на селските райони на Израел.

Визитата имаше за цел оценка на официалния контрол в обектите за пакетиране на яйца за консумация, запознаване с профилактиката на заболявания по птиците, контролът и борбата с възникналите огнища, контролът на продукти от животновъдните обекти в засегнатите райони.

Израелската делегация посети ферми за кокошки носачки с пакетиращи центрове за яйца в градовете Сливен и Кърджали, където отчете добрите условия за отглеждане на птици и производството на яйца.

БАБХ предостави подробни разяснения относно процесите по установяване на заболявания по птиците и по-специално огнищата от Високопатогенна инфлуенца.

Бяха представени начините за ограничаване на разпространението и ликвидиране на заболяването, последващите забрани за движение на живи птици, птиче месо и яйца с произход от ферми, находящи се в зоните с инфлуенца.

Израелската делегация благодари за високия професионализъм на българските си колеги от БАБХ и изрази своята удовлетвореност от посещението си в страната.

 

dariknews.bg

Заглавие: Sliveninfo

Предишна ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪРЪТ НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО ИВАН ХРИСТАНОВ ОБСЪДИ СЪС ЗЕМЕДЕЛЦИ ОТ СЛИВЕНСКО ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА ПОДКРЕПА НА БРАНША
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

  Хотелите в Sunny Beach предоставят уникалната възможност на абитурентите да празнуват бала си в хотела, в който после ще работят! Малко еврейче влиза в магазин и подава буркан: –

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

  Отиват индианците при шамана и го питат: – Тежка ли ще е зимата да знаем колко дърва да събираме? – Кучетата ще умират от студ – отговорил им шаманът.

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

  Между просяци: – Знаеш ли какво се е случило с Иван? – Не, какво е станало? – Започнал е работа! – Подозирал съм че е извратен, но никога не