ОБРЪЩЕНИЕ НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА РИК – СЛИВЕН ЕЛИЗАБЕТ КЕНДЕРЯН
август 26, 2022 1451 Прегледи

ОБРЪЩЕНИЕ НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА РИК – СЛИВЕН ЕЛИЗАБЕТ КЕНДЕРЯН

Уважаеми съграждани,

Политическата динамика в България отреди изправянето ни пред поредния предсрочен парламентарен вот. Организацията и координацията на предизборните процеси определят до голяма степен прозрачността и достоверността на изборните резултати, а те от своя страна са най-яркият израз на демократизацията на обществото ни.

Именно поради тези обстоятелства, възприемам избирането ми за председател на РИК-Сливен като много сериозна отговорност пред цялата сливенска общественост.

За да изпълня поверените ми задачи професионално и да оправдая единодушно гласуваното ми доверие, подбирам за основни приоритети в работата ми:

– своевременното информиране на гражданите на Област Сливен за дейността на Комисията и за свързаните с нея процеси;

– сплотяване на целия състав на РИК-Сливен и създаването на спокойна работна атмосфера;

– добрата комуникация с представителите на всички политически субекти, участващи в изборите;

– приоритизирането на надпартийния подход на работа и предприемането на превантивни информационни активности за избягване на евентуални нередности;

– обективност в процесите на взимане на решения по възникналите казуси.

Уважаеми съграждани,

В стремежа си да ви държа осведомени, споделям с вас информацията, че към този момент регистрацията върви гладко, няма възникнали сериозни проблеми. Всички колеги присъстват и работят задълбочено на заседанията, а при комуникацията помежду ни, връх взимат дебатът и консенсусът. Всеки един от нас осъзнава пред каква отговорност е изправен и за основна цел сме възприели провеждането на спокойни и прозрачни избори. Относно секционно избирателните комисии забелязваме, че въпреки по-ниското възнаграждение от това на предните избори, чувството за граждански дълг в нашите съграждани надделява, интересът е жив и всички комисии ще бъдат попълнени със съответния брой членове.

И не на последно място, изразявам своята благодарност към всички за гласуваното доверие, но най-вече на госпожа Султанова, която издигна моята кандидатура за председател и заложи на прагматизма на гражданската съвест, вместо на тясно партийния магнетизъм.

Елизабет Кендерян – председател на РИК-Сливен

Предишна ОДМВР - СЛИВЕН: ОРГАНИЗАЦИЯ НА ДВИЖЕНИЕТО ПРИ ПРОВЕЖДАНЕ НА 69-ТАТА МЕЖДУНАРОДНА КОЛОЕЗДАЧНА ОБИКОЛКА НА БЪЛГАРИЯ
Следваща СЛИВЕНСКИ ПОЛИЦАИ ОТДАДОХА ПОЧИТ НА ЗАГИНАЛИТЕ В БУРГАС СВОИ КОЛЕГИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

БСП-СЛИВЕН ОТБЕЛЯЗА ДЕНЯ НА ТРУДА

Българска социалистическа партия в Сливен отбеляза 1-ви май, Деня на труда. Тази година честването премина под наслов ,,Достоен труд в мирен свят“.В шествието по този повод  участваха областният председател Асен

Новини Сливен

БЪЛГАРСКА ЧЕРГА С ПАТРИОТИЧНИ СТИХОВЕ ПОСРЕЩА ГОСТИТЕ НА ГРАДСКАТА ГРАДИНА В СЛИВЕН

Ученици от Национална художествена гимназия „Димитър Добрович“ – Сливен благоустрояват част от градския парк. Това съобщиха от учебното заведение. Постаментът в началото на градската градина, върху който навремето се намираше

Новини Сливен

XXI НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА ДЕТСКАТА КНИГА – ПЪРВИ ДЕН

От 8 до 10 май 2019г., за двадесет и първа поредна година в Сливен ще се проведе най-приказния, най-усмихнатия, най-смисления детски празник в България наречен Национален фестивал на детската книга.