ОБРЪЩЕНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ МИНЧО АФУЗОВ КЪМ ИЗБИРАТЕЛИТЕ ОТ ОБЛАСТ СЛИВЕН

ОБРЪЩЕНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ МИНЧО АФУЗОВ КЪМ ИЗБИРАТЕЛИТЕ ОТ ОБЛАСТ СЛИВЕН

Уважаеми съграждани,

Отново сме изправени пред избори. Те ще се проведат в условия на политическа нестабилност у нас и по света. Това са първите избори през последните 30 години, които ще бъдат съпътствани с угрозата от разрастващ се военен конфликт близо до нашите граници, ескалиращо политическо и военно напрежение в света, набираща скорост глобална инфлация – процеси, които не подминават и България. Прогнозите за трудна зима стават все по-реалистични, а разломите на българското общество все по-тежки.

Затова държавата ни се нуждае от стабилно правителство и отговорни лидери с ясни, твърди и недвусмислени позиции по въпросите на външнополитическата криза, борбата с инфлацията и корупцията, осигуряването на финансови буфери за подкрепа на българския бизнес и на неотложна помощ за българскитедомакинства през зимните месеци, от постигането на категоричен политически консенсус по най-значимите за оцеляването на нацията ни въпроси.

Досегашната спирала от избори у нас не доведе до промяна, а до поредна девалвация на политическата ни система, до поредни разочарования и нежелание на гражданите да участват в политическия процес. В него те не припознават своите нужди и приоритети, своите истински водачи. Това ясно личи в отказа на мнозинството от българите да гласуват, и дори да се информират за програмите и листите на кандидатите, които ще ги представляват в парламента.

На този фон, вегетирайки върху апатията на избирателите, няколко политически формации се готвят да овладеят лостовете за управление на държавата, изповядвайки порочната максима: „С малко, но завинаги“. За съжаление, тъкмо тези политически субекти, с поведението си, отблъснаха хората от политиката и изборите. В техен интерес е да намалят броя на гласуващите, за да увеличат своите изборни проценти и тежестта си в бъдещия парламент. Ако тази тяхна стратегия успее, едва ли може да се очаква нещо по-добро за управлението на държавата ни, за нейната независимост, за нейното бъдеще.

Уважаеми избиратели,

Намерете си добра причина да гласувате! Дали за личност или партия, дали срещу модел на управление и порочни практики – изберете за какво и после – за кого да гласувате!

Не подценявайте правото и отговорността си да участвате в най-важния за управлението на държавата ни процес – изборите! От това кого ще изпратим в 48-то Народно събрание зависи не само разумното, справедливо и далновидно управление на България в условията на разрастваща се световна криза, но и нейното място в глобалния политически процес.

Не вярвайте на манипулативните гласове, че изборите нямат значение, че те са предрешени, че няма смисъл да се гласува и че „всички са маскари“. България има своите достойни и отговорни лидери и политици, и голяма част от тях са в листите с кандидати за 48-то Народно събрание. Упражнете своето конституционно право на избор, защото това е единственият демократичен път за промяна на политическото статукво и за по-добро управление на страната ни.

Призовавам ви да гласувате на 2 октомври!

И нека не забравяме, че както всеки човек, така и всеки народ сам кове съдбата си!

 

Минчо Афузов,

Областен управител на област Сливен

 

Предишна ОБЩИНА СЛИВЕН МОНТИРА КАМЕРИ ЗА ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ В ГРАД КЕРМЕН
Следваща ЗЛАТОМИРА МОСТРОВА: НЕ Е НОРМАЛНО В ОБЩИНА КОТЕЛ ДА НЯМА МАШИНА ЗА ТЕСТОВО ГЛАСУВАНЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРЕМИЕРА НА НОВАТА КНИГА НА ДОРА КУРШУМОВА – „ХАДЖИЙСКА ПРЕМЯНА – ДУЗИНА СИНИ ИСТОРИИ ЗА ЖЕНСКАТА НОСИЯ В КОТЛЕНСКА ОКОЛИЯ“

На 23 октомври /вторник/ от 17.00 ч. в експозиция „Кьорпеева къща“ към Исторически музей – Котел ще се проведе представянето на новата книга на Дора Куршумова – „Хаджийска премяна– дузина

Новини Сливен

ЗАДЪРЖАХА 21-ГОДИШЕН КРАДЕЦ НА ОБУВКИ

В РУ-Сливен е започнато бързо производство за кражба . На 13 юни, около 07,00 часа, 21-годишният С.Т. е извършил кражба на обувки, оставени пред апартамент в жилищна сграда в град

Новини Сливен

ПРАЗНИЧНО ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ ПЕТКО ЧОЛАКОВ, УПРАВИТЕЛ НА ОБЩИНСКА ФИРМА „ОБЩИНСКА ОХРАНА И СОТ“ – СЛИВЕН

Уважаеми госпожи и господа! Скъпи съграждани! Бих искал да Ви поздравя с настъпващите Коледни и Новогодишни празници! Нека да запазим чистотата на мислите и действията си, щедростта на сърцата си, милостта, състраданието