ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЩИНА ТВЪРДИЦА ОТ АТАНАС АТАНАСОВ, ИЗБРАН ЗА КМЕТ НА ОБЩИНАТА
ноември 5, 2019 3982 Прегледи

ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЩИНА ТВЪРДИЦА ОТ АТАНАС АТАНАСОВ, ИЗБРАН ЗА КМЕТ НА ОБЩИНАТА

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

Благодаря на всички вас за подкрепата на отминалите местни избори.

Благодаря на хората, които пренебрегнаха лични и семейни ангажименти и в продължение на повече от месец бяха като един в трудната битка.

Благодаря на колегите си от общинска администрация, които доказаха, че са професионалисти и работиха с желание и усърдие за безпроблемното протичане на местните избори.

Благодаря на децата си, че издържаха на тази негативна кампания.

В живота лесни битки няма, това съм го разбрал през годините. Но такава неравна, мръсна, черна битка никога не ми се е налагало да водя.

След победа или загуба идва време за равносметка.

Нормално е кандидат –действащ кмет, който участва за трети път на местни избори да получи критики, да му се потърси сметка какво е изпълнил и какво не. Но аз по време на кампанията от никой опонент  критика не чух. Аз разбрах само, че съм мързелив, крадец, лъжец, деспот. Смея да твърдя, че през годините велики и напразни обещания не съм давал, но съм работил за изпълнение на обещаното. Факт е обаче, че граждани с „будна съвест” подлагаха на съмнение всичко, което се правеше в община Твърдица и така вместо да помагат, пречеха да се реализират по-успешно някой неотложни проекти. Но това е минало.

Изборите като всяко състезание са проверка. При избори се очаква всеки кандидат да представи на хората какви политики предлага, колко трябва да харчи, какви трябва да са данъците, какво да е отношението към инвестициите, да се проведе разговор относно предизвикателствата на бъдещето.

Само, че при тези избори състезание нямаше.

Имаше един „лош” кмет, който за осем години нищо не е направил и… всички останали.

Не забравяйте дами и господа от „Обединението”, че зад гърба на кмета стоят хората, които работят в кметствата, общинска администрация, читалища, училища, детски градини, че работата във всяка една община е екипна. Не забравяйте, че кмета не представлява нищо без тези хора, които добросъвестно и с желание си вършат работата, хора които Вие безцеремонно въвлякохте в предизборните си речи и с лека ръка заличихте труда им. Това са хората, които мислят и работят за бъдещето на общината.

Според  Уикипедия  значението на думата „кмет“ е „спътник“,  „човек от свитата на владетел“, „чиновник”. И още  „Кметът на община привежда в действие решенията взети от органа на местно самоуправление (Общински съвет). Аз съм само един спътник на всички тези хора. Тук е момента да им благодаря, че не се подадоха на провокациите и продължиха добросъвестно да си вършат работата.

Искам да се извиня на тях и на семействата им, че заради моята личност  станаха обект на лъжи, обиди, сплетни, интриги.

Каквото и да си говорим изборите минаха. И като при всяко състезание победителя е един.

Остават обаче огорчението, разделението, негативизма, злобата, все неща, които не са помогнали на никой. Историята не помни коалиции изградени на този принцип да са успели или довели до нещо градивно.

И  въпреки различията на участниците в тези избори, във всички програми призива беше- Да работим за една по-добра община, за един по-приветлив и добър град!

Да го направим!

Искрено Ваш – Атанас Атанасов

 

Предишна ПОЖАР ПО СЪСЕДСКИ В СЛИВЕН
Следваща ЕФЕКТИВНО НАКАЗАНИЕ ЗА ШОФЬОР ПРИЧИНИЛ СМЪРТТА НА 80-ГОДИШЕН МЪЖ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ СВИКВА КОНСУЛТАЦИИ ЗА СЪСТАВ НА СИК – СЛИВЕН

Във връзка с подготовката за произвеждане на избори за Народно събрание, насрочени за 4 април 2021 година, ще се проведат  консултации за състави на СИК – Сливен. Срещата ще се

Новини Сливен

ДИГИТАЛНА ИЗЛОЖБА „ЧЕТИРИ ФЛАГА“ ЩЕ БЪДЕ ОТКРИТА В СЛИВЕН

Четирима дигитални художници се събират заедно, за да разкажат своя неповторим разказ, съобщават от Художествена галерия „Димитър Добрович“. Изложбата се нарича „Четири флага“. Тя ще бъде открита на 19 април

Новини Сливен

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ НА МВР – СЛИВЕН ЗА РАБОТНОТО ВРЕМЕ НА ПАСПОРТНА СЛУЖБА

Офисът на БДС в Сливен ще работи с удължено работно време от 1 юли Възможност за подаване на заявление не по постоянен адрес за област Сливен: Съгласно разпоредбата на чл.7,