ОБРАЗОВАТЕЛНИ МУЗИКАЛНИ УРОЦИ В ОЩЕ ТРИ УЧИЛИЩА В ГРАД НОВА ЗАГОРА
22.02.2024 1048 Прегледи

ОБРАЗОВАТЕЛНИ МУЗИКАЛНИ УРОЦИ В ОЩЕ ТРИ УЧИЛИЩА В ГРАД НОВА ЗАГОРА

На 21 февруари 2024 г. кметът на Община Нова Загора Галя Захариева влезе в час по музика в НУ „Св. Паисий Хилендарски“ гр. Нова Загора. Той беше част от поредицата атрактивни музикални образователни уроци в общината. В третия етап домакини на събитието станаха Начални училища в гр. Нова Загора – „Иван Вазов“, „Св. Паисий Хилендарски“ и „Любен Каравелов“. Техните възпитаници изживяха едно пътешествие, водени от посветилите се на музикалното изкуство: Иван Радилов, цигуларката Гинка Радилова и пианистката Надежда Петрова. Възпитаниците на училищата се срещнаха в своята виртуална разходка с известни композитори, доайени в сферата на това виртуозно изкуство – Брамс, Бетовен, Шопен и др. По увлекателен начин и с изпълнения на живо гостуващите учители ги запознаха с любопитни факти от историята на музиката. Неизменна част от часовете бяха и химнът на република България „Мила Родино“, написан от Цветан Радославов и химнът на Европейския съюз – известната „Ода на радостта“ на Бетовен.

Образователните уроци оставиха незабравими спомени и обогатиха познанията на учениците. Пред възпитаниците на НУ „Св. Паисий Хилендарски“ кметът на Общината Галя Захариева сподели, че музиката е нейният любим предмет. Тя благодари на гостите за проведените уроци в общината, за ентусиазма им и любовта към музиката, която предават навсякъде.

Предишна НОВА ЗАГОРА СИ СПОМНИ ЗА УЧИТЕЛЯ СТОИЛОВ
Следваща МЪЖ ШОФИРА С 200 КМ/Ч В ЯМБОЛ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НОВ АСФАЛТ ПРОМЕНЯ ОБЛИКА НА ДВОРА НА УЧИЛИЩЕ „П. К. ЯВОРОВ“ В СЛИВЕН

Община Сливен извършва преасфалтиране на двора на Средно училище „П. К. Яворов“. Най-вероятно работата ще приключи следващата седмица и мястото за спорт и отдих на учениците ще придобие нов облик.

Новини Сливен

СОБСТВЕНИК НА НИСАН ПОКАНИЛ КРАДЕЦА, ОСТАВЯЙКИ ПАРИ И ДОКУМЕНТИ ПРИ ОТВОРЕН ПРОЗОРЕЦ

Кражба на мъжка чанта с пари и лични документи от лек автомобил разследват служители на РУ-Сливен. Кражбата е извършена на 7 октомври около 08,30 часа. Служебен лек автомобил „Нисан Ноте“

Новини Сливен

ПОЛИЦИЯ И ОБЩИНСКА ОХРАНА В СЛИВЕН ГЛОБЯВАТ ЗА НАРУШЕНИЯ С ВЕЛОСИПЕДИ И ТРОТИНЕТКИ

Минималната възраст на водача за управление на индивидуално електрическо превозно средство е 14 години – за движение само по велосипедни алеи, и 16 години – за движение по велосипедна инфраструктура