ОБНОВЕНАТА ПРЕЧИСТВАТЕЛНА СТАНЦИЯ ЗА ОТПАДНИ ВОДИ НА СЛИВЕН ТРЯБВА ДА Е ГОТОВА ДО ФЕВРУАРИ 2023 ГОДИНА

ОБНОВЕНАТА ПРЕЧИСТВАТЕЛНА СТАНЦИЯ ЗА ОТПАДНИ ВОДИ НА СЛИВЕН ТРЯБВА ДА Е ГОТОВА ДО ФЕВРУАРИ 2023 ГОДИНА

Обновяването на пречиствателната станция за отпадни води на Сливен трябва да приключи до началото на февруари 2023 година. Символичната първа копка на ремонтите бе направена на 23 февруари от областния управител Веселин Вълчев, председателя на общинския съвет Димитър Митев и управителя на „В и К – Сливен“ ООД инж. Севдалин Рашев. „С рехабилитацията и доставката на ново оборудване за това съоръжение ще изпълним европейските екологични изисквания за пречистване на водите и опазване на природата“, каза на кратката церемония Веселин Вълчев. Областният управител заяви, че очакваният екологичен ефект ще внесе добавена стойност за Сливенска област като привлекателно място за живот и стопанско развитие. Управителят на водния оператор Севдалин Рашев подчерта, че сред предвиденото ново, съвременно оборудване с особена значимост е доставката и монтажа на ко-генератор. Той ще е изключително полезен при нарасналите цени на електроенергията. Той определи ремонта като „мечтан и дълго очакван проект“ от служителите на дружеството.

Отец Стилиян Станков отслужи водосвет за здраве и успешна работа на съоръжението. „Да стои върху основа, да е твърдо като камък, да не го събарят ни вятър, ни дъжд, ни друга стихия“, каза той.

Реконструкцията и обновяването на пречиствателната станция за отпадни води се извършва по европроект за изтраждане на В и К – инфраструктура, финансиран от ОП „Околна среда“ 2014 – 2020, съфинансиран от ЕС чрез Кохезионния фонд. Стойността на дейностите по обекта са за близо 10 млн.лева, а за надзора и инженера – на близо 380 хил.лева.

Предишна ВОЕННИЯТ СТАДИОН СЕ РАЗДЕЛЯ НА ТРИ ОБЕКТА ЗА СПОРТНИ ЦЕЛИ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЧЕТИРИМА УЧЕНИЦИ И ТРИМА УЧИТЕЛИ СА СРЕД НОВИТЕ БОЛНИ В ОБЛАСТ СЛИВЕН

Новодиагностицираните болни с COVID-19 в област Сливен са 83 души. Сред тях са четирима ученици от Сливен, от различни училища, и трима учители – двама от различни детски градини в Нова Загора

Новини Сливен

18 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН

8,7% от изследваните за коронавирус са дали положителни проби през изминалото денонощие. Новите случаи са 867, регистрирани при направени 9 911 теста – 6079 PCR и 3 832 – антигенни,

Новини Сливен

ЕТО БРОЯ НА ПАРТИИТЕ И МАНДАТИТЕ В НОВИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ НА СЛИВЕН

За първи път в своята история ГЕРБ получават цели 17 мандата в общинския съвет на Сливен. През последните четири години партията имаше 12 съветници, а най-много бройката е била 15.