ОБМИСЛЯТ СЪЗДАВАНЕТО НА ОБЩИНСКА ПОЛИЦИЯ В СЛИВЕН
юли 4, 2023 1129 Прегледи

ОБМИСЛЯТ СЪЗДАВАНЕТО НА ОБЩИНСКА ПОЛИЦИЯ В СЛИВЕН

Общината работи по идеята за създаване на общинска полиция. Това заяви днес кметът Стефан Радев след тържествената церемония по повод 144 години от създаването на Министерство на вътрешните работи. Традиционно, в Сливен празникът се чества ден преди официалната дата – 5 юли.

„Предвиждаме създаването на звено от служители, които заедно с общински инспектори силно да повишат контролните функции на Общината в различни направления“, посочи градоначалникът. По думите му в звеното се предвижда да бъдат включени и ресурсите, с които разполага „Общинската охрана и СОТ –Сливен“. Радев допълни, че се обмисля дейността на бъдещата общинска структура да бъде с по-широк обхват.

„Много са темите, по които има нужда от засилване на контролната дейност и създаването на такова звено, ще действа като катализатор“, добави в заключение Стефан Радев.

 

Предишна СЛИВЕНСКАТА АВТОГАРА ЩЕ СЕ СТОПАНИСВА ОТ ОБЩИНСКОТО ПРЕДПРИЯТИЕ „ГРАДСКА МОБИЛНОСТ“
Следваща СТЕФАН РАДЕВ: ЗАЕДНО С ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР ЩЕ ПРОДЪЛЖИМ ДА РАБОТИМ В ИМЕТО НА ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЩИНАТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КОСТА КАРАНАШЕВ: „ЯБЛАНОВО ЩЕ СТАНЕ ЕДНО ОТ НАЙ-КРАСИВИТЕ СЕЛА В КОТЛЕНСКА ОБЩИНА“

Това каза днес кметът на община Котел Коста Каранашев по време на традиционния събор „Герлово пее и танцува“. Кметът беше специален гост на събитието като заедно с него присъстваха още

Новини Сливен

КМЕТЪТ НА КОТЕЛ ОБЯВИ БЕДСТВЕНИ ПОЛОЖЕНИЕ В ГРАДА

След свикването на кризисния щаб и експертния съвет по повод възникналото природно бедствие в Котел, пред камерата на KOTELNEWS кметът на община Котел Коста Каранашев направи изявление в което обяви

Новини Сливен

ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ ЩЕ ПЪТУВАТ НА ПО-НИСКА ЦЕНА В ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ НА СЛИВЕН

Хората с увреждания, които имат над 50 процента инвалидност на долните крайници или над 70 процента обща инвалидност, ще пътуват на по-ниска цена в градския транспорт на Сливен, научи Sliveninfo.