ОБЛАСТ СЛИВЕН – С ОТЛИЧИЯ ОТ НАЦИОНАЛНАТА ПРОГРАМА ЗА УЧЕНЕ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ЖИВОТ
04.01.2022 588 Прегледи

ОБЛАСТ СЛИВЕН – С ОТЛИЧИЯ ОТ НАЦИОНАЛНАТА ПРОГРАМА ЗА УЧЕНЕ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ЖИВОТ

Област Сливен бе отличена от Министерството на образованието и науката за активността на образователни институции и неправителствени организации по Програмата за учене през целия живот. Програмата е създадена в изпълнение на Електронната платформа за учене на възрастни в Европа и е насочена към обучението на лицата над 16-годишна възраст.

На заключителното събитие на Националните дни за учене през целия живот, които се проведоха през декември м.г. в столицата, Сливенска област бе наградена с плакет. Той бе присъден за добрите практики, които училища и различни организации развиват през последните години.  Те бяха представени през ноември на онлайн семинар, организиран от областната администрация. Висока оценка от МОН за дейността си получиха моделите, развивани от НЧ „Зора“ – Сливен, Областния информационен център – Сливен, Професионалната гимназия по механотехника  – Сливен, Професоналната гимназия по селско стопанство – Нова Загора, Професионалната гимназия по текстил и облекло – Сливен,  Регионалния център за икономическо развитие – Сливен, СУ „Аргира Жечкова“ към женския затвор, Центъра за подкрепа на възрастни лица с увреждания на фондация „Милосърдие“ с председател Камелия Грозева. Ефективните резултати от работата им ще послужат за формиране на национални политики, казаха от МОН.

В категорията „Най-активен областен координатор за учене през целия живот“ наградата бе присъдена на зам.областния управител на Сливен Димитринка Петкова.

Отличия получиха още Росен Симеонов от Агенцията по заетостта, Росица Стелиянова от Асоциацията на индустриалния капитал в България, Ивайла Василева от вестник „Учителско дело“ и актьорът Виктор Калев. Голямата награда за цялостен принос „Златен ключ“ бе връчена на Иван Нейков, председател на Управителния съвет на Балканския институт по труда и социалната политика.

Декемврийските дни за учене през целия живот се проведоха за седми пореден път в страната ни. Целта е те да насочат, мотивират и насърчат повече български граждани да се включат в дейности за учене през целия живот.

 

Предишна ЗАПОЧВА ВАКСИНИРАНЕТО НА ДЕЦАТА ОТ 5 ДО 12 ГОДИНИ В ОБЛАСТ СЛИВЕН
Следваща БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯ В ПОЛЗА НА БЪЛГАРСКО СРЕДНО УЧИЛИЩЕ В БРАТИСЛАВА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОТСТРАНЕНИ СА ПАДНАЛИТЕ ДЪРВЕТА И ПРЕЧУПЕНИ КЛОНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ГРАДА

Още преди обед са отстранени падналите дървета и пречупени клони на територията на града по бул. „Христо Ботев“, улиците „Александър Екзарх”, „Никола Фурнаджиев, „Бургаско шосе”, до Военна болница между блок

Новини Сливен

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ ОТ РЗИ – СЛИВЕН

Провежда се засилен контрол по прилагане на основни противоепидемични мерки,въведени със Заповед № РД-01-646/29.07.2021г. и Заповед № РД-01-647/29.07.2021г. на Министъра на здравеопазването: спазване на дистанция 1,5м., носене на защитни маски

Новини Сливен

ПАРТИЙНИ СЕКРЕТАРИ НА БСП ЗАСТАНАХА С ИМЕНАТА СИ ЗАД ПЛАМЕНА ПЕТРОВА

Панайот Чолаков, един от най-дългогодишните партийни членове и бивш партиен секретар на една от най-големите организации на БСП в централната част на Сливен, обяви, че застава зад кандидатурата на Пламена