ОБЛАСТ СЛИВЕН – С ОТЛИЧИЯ ОТ НАЦИОНАЛНАТА ПРОГРАМА ЗА УЧЕНЕ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ЖИВОТ
януари 4, 2022 383 Прегледи

ОБЛАСТ СЛИВЕН – С ОТЛИЧИЯ ОТ НАЦИОНАЛНАТА ПРОГРАМА ЗА УЧЕНЕ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ЖИВОТ

Област Сливен бе отличена от Министерството на образованието и науката за активността на образователни институции и неправителствени организации по Програмата за учене през целия живот. Програмата е създадена в изпълнение на Електронната платформа за учене на възрастни в Европа и е насочена към обучението на лицата над 16-годишна възраст.

На заключителното събитие на Националните дни за учене през целия живот, които се проведоха през декември м.г. в столицата, Сливенска област бе наградена с плакет. Той бе присъден за добрите практики, които училища и различни организации развиват през последните години.  Те бяха представени през ноември на онлайн семинар, организиран от областната администрация. Висока оценка от МОН за дейността си получиха моделите, развивани от НЧ „Зора“ – Сливен, Областния информационен център – Сливен, Професионалната гимназия по механотехника  – Сливен, Професоналната гимназия по селско стопанство – Нова Загора, Професионалната гимназия по текстил и облекло – Сливен,  Регионалния център за икономическо развитие – Сливен, СУ „Аргира Жечкова“ към женския затвор, Центъра за подкрепа на възрастни лица с увреждания на фондация „Милосърдие“ с председател Камелия Грозева. Ефективните резултати от работата им ще послужат за формиране на национални политики, казаха от МОН.

В категорията „Най-активен областен координатор за учене през целия живот“ наградата бе присъдена на зам.областния управител на Сливен Димитринка Петкова.

Отличия получиха още Росен Симеонов от Агенцията по заетостта, Росица Стелиянова от Асоциацията на индустриалния капитал в България, Ивайла Василева от вестник „Учителско дело“ и актьорът Виктор Калев. Голямата награда за цялостен принос „Златен ключ“ бе връчена на Иван Нейков, председател на Управителния съвет на Балканския институт по труда и социалната политика.

Декемврийските дни за учене през целия живот се проведоха за седми пореден път в страната ни. Целта е те да насочат, мотивират и насърчат повече български граждани да се включат в дейности за учене през целия живот.

 

Предишна ЗАПОЧВА ВАКСИНИРАНЕТО НА ДЕЦАТА ОТ 5 ДО 12 ГОДИНИ В ОБЛАСТ СЛИВЕН
Следваща БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯ В ПОЛЗА НА БЪЛГАРСКО СРЕДНО УЧИЛИЩЕ В БРАТИСЛАВА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СПЕЦИАЛИЗИРАНА ОПЕРАЦИЯ НА ПОЛИЦИЯТА В КВАРТАЛ „НАДЕЖДА“

Специализирана операция на участък „Надежда“ при РУ-Сливен по опазване на обществения ред и спазване на Наредбата на община Сливен. За времето 12-13 октомври на територията на квартал „Надежда“ са проверени

Новини Сливен

НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС „МИС И МИСТЪР „ТИШИНА“ В СЛИВЕН

На 17.03.2018 г., събота, от 19 часа в хотелски комплекс „Национал Палас“ ще се проведе Национален конкурс „Мис и Мистър „Тишина“ с пролетен бал. Организатори са Съюзът на глухите в

Новини Сливен

МЪЖ И ЖЕНА СА ЗАЛОВЕНИ ДА КАРАТ КОЛИ СЛЕД УПОТРЕБА НА НАРКОТИЦИ

Двама водачи са установени да управляват след употреба на наркотици от полицейски служители в град Сливен. На 26 юни, около 22,00 часа, на ул.“Великокняжевска“ е извършена  полицейска проверка на лек