ОБЛАСТ СЛИВЕН – С ОТЛИЧИЯ ОТ НАЦИОНАЛНАТА ПРОГРАМА ЗА УЧЕНЕ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ЖИВОТ
януари 4, 2022 258 Прегледи

ОБЛАСТ СЛИВЕН – С ОТЛИЧИЯ ОТ НАЦИОНАЛНАТА ПРОГРАМА ЗА УЧЕНЕ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ЖИВОТ

Област Сливен бе отличена от Министерството на образованието и науката за активността на образователни институции и неправителствени организации по Програмата за учене през целия живот. Програмата е създадена в изпълнение на Електронната платформа за учене на възрастни в Европа и е насочена към обучението на лицата над 16-годишна възраст.

На заключителното събитие на Националните дни за учене през целия живот, които се проведоха през декември м.г. в столицата, Сливенска област бе наградена с плакет. Той бе присъден за добрите практики, които училища и различни организации развиват през последните години.  Те бяха представени през ноември на онлайн семинар, организиран от областната администрация. Висока оценка от МОН за дейността си получиха моделите, развивани от НЧ „Зора“ – Сливен, Областния информационен център – Сливен, Професионалната гимназия по механотехника  – Сливен, Професоналната гимназия по селско стопанство – Нова Загора, Професионалната гимназия по текстил и облекло – Сливен,  Регионалния център за икономическо развитие – Сливен, СУ „Аргира Жечкова“ към женския затвор, Центъра за подкрепа на възрастни лица с увреждания на фондация „Милосърдие“ с председател Камелия Грозева. Ефективните резултати от работата им ще послужат за формиране на национални политики, казаха от МОН.

В категорията „Най-активен областен координатор за учене през целия живот“ наградата бе присъдена на зам.областния управител на Сливен Димитринка Петкова.

Отличия получиха още Росен Симеонов от Агенцията по заетостта, Росица Стелиянова от Асоциацията на индустриалния капитал в България, Ивайла Василева от вестник „Учителско дело“ и актьорът Виктор Калев. Голямата награда за цялостен принос „Златен ключ“ бе връчена на Иван Нейков, председател на Управителния съвет на Балканския институт по труда и социалната политика.

Декемврийските дни за учене през целия живот се проведоха за седми пореден път в страната ни. Целта е те да насочат, мотивират и насърчат повече български граждани да се включат в дейности за учене през целия живот.

 

Предишна ЗАПОЧВА ВАКСИНИРАНЕТО НА ДЕЦАТА ОТ 5 ДО 12 ГОДИНИ В ОБЛАСТ СЛИВЕН
Следваща БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯ В ПОЛЗА НА БЪЛГАРСКО СРЕДНО УЧИЛИЩЕ В БРАТИСЛАВА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КОНЦЕРТ НА СЛИВЕНСКИЯ СИМФОНИЧЕН ОРКЕСТЪР С УЧАСТИЕТО НА ГОСТ-СОЛИСТИ НА 24 ЮНИ

„Opera Lirica“ – Концерт с участието на солисти-лауреати на „Sofia Opera Performing“ ще изнесе Сливенският симфоничен оркестър на 24 юни. Почитателите на класическата музика ще имат възможност да чуят произведения

Новини Сливен

ОПЕЛ БЛЪСНА КАРУЦА, ДВЕ ДЕЦА СА РАНЕНИ

На 2  ноември, около 17,45 часа, от тел.112,  е получено съобщение, за настъпило пътно произшествие по път II-48, близо до разклона за село Градец. Произшествието е станало между лек автомобил

Новини Сливен

БРОЯТ НА НОВОЗАБОЛЕЛИТЕ С COVID-19 В ОБЩИНА СЛИВЕН ПРОДЪЛЖАВА ДА РАСТЕ

Пореден ръст в броя на новозаболелите с Covid-19 в община Сливен, показва справката за изминалата седмица, от 18 до 24 октомври. 461 са новорегистрираните случаи. Излекуваните са 322 души, броят