ОБЛАСТ СЛИВЕН ПОЛУЧИ БЕЗВЪЗМЕЗДНО ПЕТ МОБИЛНИ ЛЕКАРСКИ КАБИНЕТА
17.09.2019 1561 Прегледи

ОБЛАСТ СЛИВЕН ПОЛУЧИ БЕЗВЪЗМЕЗДНО ПЕТ МОБИЛНИ ЛЕКАРСКИ КАБИНЕТА

Пет мобилни лекарски кабинета са предоставени безвъзмездно на Сливенска област със заповед на министъра на здравеопазването, съобщава директорът на РЗИ – Сливен д-р Петя Балулова в писмо до областния управител Чавдар Божурски.

Два от кабинетите са педиатрични, по един – акушеро-гинекологичен, имунизационен и флуорографски. В тях лекари-специалисти ще извършват профилактични прегледи и имунизации до 5 ноември в районите на Сливенска област, където има по-големи групи лица със затруднен достъп до здравеопазване и неосигурени лица от ромски произход. По наблюдение на РЗИ, здравни медиатори и неправителствени организации,  затруднени в достъпа до медицинска помощ са общности в гр. Котел, гр. Шивачево, селата Тополчане, Селиминово, Самуилово, Сборище, Съдиево, Коньово.  Уязвими групи са установени в селата Градец и Сотиря, в градовете Нова Загора и Шивачево, в сливенския кв.”Надежда”, съобщава д-р Балулова.

Прегледите ще бъдат предшествани от беседи и информационни кампании сред населението, насочени към значението на профилактичните прегледи, имунизациите, храненето и отглеждането на малките деца, предпазването от най-разпространените инфекциозни и хронични незаразни болести и др.

 

Предишна КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ: ДОВОЛЕН СЪМ, ЧЕ ЗАПОЧВАМЕ РЕМОНТ НА БАСЕЙНА В ОУ "ЕЛИСАВЕТА БАГРЯНА"
Следваща НОВОЗАГОРЦИ ИСКАТ ЧИСТ ВЪЗДУХ И ТЪРСЯТ МЕСТНАТА ВЛАСТ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

70 КМ/Ч Е СКОРОСТТА НА ВЯТЪРА В СЛИВЕН

Между 60 – 70 км/ч е скоростта на вятъра в Сливен, съобщи пред Sliveninfo Снежана Кънева, началник отдел в общината. Вятърът е пулсиращ и повсеместен на територията на цялата община.

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПОЗДРАВЯВА ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЩИНА СЛИВЕН ПО СЛУЧАЙ 3 МАРТ – ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ

Уважаеми съграждани, Скъпи приятели, Свободата днес тържествува и всеки от нас я преживява по своему. Тя е изстрадана, мечтана и дълго чакана. Наред с радостта, с която идва преди 145

Новини Сливен

УДЪЛЖАВА СЕ СРОКЪТ ЗА ПРЕРЕГИСТРАЦИЯ НА АВТОМОБИЛИ С ДОПЪЛНИТЕЛНО МОНТИРАНИ ГАЗОВИ УРЕДБИ

Във връзка с избягване на голямо струпване на хора на гишетата, Пътна полиция пояснява, че собствениците на автомобили, които са ги преоборудвали с газови уредби, а не са отразили това