ОБЛАСТ СЛИВЕН ОСТАВА ПОД СРЕДНОТО НИВО ЗА ЗАБОЛЕВАЕМОСТ В СТРАНАТА
април 5, 2021 713 Прегледи

ОБЛАСТ СЛИВЕН ОСТАВА ПОД СРЕДНОТО НИВО ЗА ЗАБОЛЕВАЕМОСТ В СТРАНАТА

Област Сливен остава под средното ниво на заболеваемост в страната по отношение на COVID-19, съобщиха от Областния кризисен щаб. Към 4 април  заболеваемостта е 582,2 на 100 хил. души население при 716 на 100 хил. души за страната.  През изминалата седмица са диагностицирани  537 болни. В сравнение с предходния едноседмичен период се отчита несъществено увеличение от 1,7 процента. Запазва се средната възраст на новозаболелите лица, която за пореден период е около 55 години.

От 29 март до 4 април са излекувани 481 жители на областта.

За съжаление, починаха 27 пациенти с COVID-19 и придружаващи заболявания. Областният щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

Към 5 април болните в област Сливен са 1 355 души. В най-голямата община, Сливенската, те са 1 038, в община Нова Загора – 221, в община Котел и Твърдица – 45 и съответно 51 души. От тях 276 лица са хоспитализирани. Останалите 1 079 болни са под домашна карантина и провеждат лечението си под наблюдението на личните лекари.  533-ма души са карантинирани като контактни на заразени или като пристигнали от рискова зона.

Спазването на противоепидемичните мерки ограничава разпространението и инфектирането с коронавируса. Областният щаб напомня на гражданите при проява на симптоми да потърсят незабавно личния си лекар, в никакъв случай да не се самолекуват.

Предишна ПРОДЪЛЖАВА УСПЕШНИЯТ ПРОЕКТ НА ОБЩИНА СЛИВЕН ЗА ОХРАНА НА ЗЕМЕДЕЛСКАТА ПРОДУКЦИЯ В НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА
Следваща ЕТО ОКОНЧАТЕЛНИТЕ РЕЗУЛТАТИ ПРИ 100 % ОБРАБОТЕНИ ПРОТОКОЛИ В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СЛИВЕНСКИ ХУДОЖНИЦИ ПОДПОМАГАТ БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТТА

Част от сливенските художници и тази година се включиха в редица благотворителни инициативи, свързани с благородни каузи. Само през декември творците подкрепиха три дарителски събития, проведени в Сливен. Свои творби

Новини Сливен

ГОЛЯМ КЛОН НА ДЪБ СЕ ОТКЪСНА И ПАДНА ВЪРХУ ОЖИВЕНА УЛИЦА

Голям клон на един от дъбове в началото на село Самуилово се откъсна и падна на шосето. Това се случи в неделя по обяд, съобщиха пред  Sliveninfo жители на селото.

Новини Сливен

ОБЛАСТНИЯТ КРИЗИСЕН ЩАБ РЕШИ ДА БЪДАТ ВЪВЕДЕНИ ВРЕМЕННИ МЕРКИ

Необходимостта от въвеждането на временни противоепидемични мерки и готовността на лечебните заведения да работят в условията на актуалната епидемична обстановка бяха обсъдени на заседание на Областния кризисен щаб, което се