ОБЛАСТ СЛИВЕН Е В ГОТОВНОСТ ЗА ПРЕБРОЯВАНЕТО НА НАСЕЛЕНИЕТО И ЖИЛИЩНИЯ ФОНД

ОБЛАСТ СЛИВЕН Е В ГОТОВНОСТ ЗА ПРЕБРОЯВАНЕТО НА НАСЕЛЕНИЕТО И ЖИЛИЩНИЯ ФОНД

Областната преброителна комисия – Сливен проведе трето заседание с участието на гл. секретар на областната администрация Кирил Аврамов,  началника на отдел „Статистически изследвания – Сливен“ Антон Георгиев, секретарите на общините Сливен и Твърдица Валя Радева и Пламен Курумилев, началника на отдел „Охранителна полиция“ – ОД на МВР – Сливен комисар Станимир Колев,   гл. експерт ТЗ –  ГРАО – Сливен Светлана Тодорова.

Антон Георгиев информира, че по график и при стриктно спазване на противоепидемичните мерки на територията на област Сливен са проведени 6 обучения в общините. Обучени  са 724  преброители, контрольори и резерви за извършване на преброяването на населението и жилищния фонд. С някои от тях вече са сключени граждански договори и са им раздадени преброителните материали, а с останалите процесът продължава. Средно на един преброител в област Сливен са разпределени по 1,1 преброителни участъка.

От „Статистически изследвания – Сливен“ са осъществили контакти с ръководители на специализирани институции, социални домове и други заведения за извършване на преброяване на лицата в тях. Във всички общини са определени помещения за срещи между контрольорите и преброителите.

Присъстващите изразиха готовността си да се включват активно в кампанията, според компетентностите си, с предложения или при необходимост от съдействие.

Гл. секретар на областната администрация Кирил Аврамов подчерта, че всеки може да преброи електронно своето домакинство в периода от 0:00 ч. на 7 септември до 24:00 ч. на 17 септември 2021 г. Той призова институциите да популяризират възможностите и предимствата на електронното преброяване сред колеги, приятели и последователи в социалните медии.

По време на електронното преброяване на тел. 02 9078 430  от 9,00 до 21,00  ч. при необходимост всяко лице ще може да получи методологическа или техническа помощ.

Област Сливен е в готовност за  провеждане на преброяването на неселението и жилищния фонд, заяви Кирил Аврамов и пожела успех на преброителите и гражданите.

 

Предишна 46 АКТА СА СЪСТАВЕНИ ПРИ БЛИЗО 940 ПРОВЕРКИ ЗА СПАЗВАНЕ НА МЕРКИТЕ В ОБЛАСТ СЛИВЕН
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КНИГА ЗА ДИПЛОМАТА Д-Р СИМЕОН ТАБАКОВ ЩЕ БЪДЕ ПРЕДСТАВЕНА В СЛИВЕН

Монографията на д-р Йордан Желев „Д-р Симеон Табаков (1882-1918). Животопис, творчество, документи” ще бъде представена на 11 декември 2018 г. от 17,30 часа в зала „Май” на Община Сливен. Тя

Новини Сливен

ОСИГУРЕН Е ДОСТЪП НА ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ И ЖИВОТНОВЪДИТЕ ДО ОБЕКТИТЕ ИМ, ДО АПТЕКИ И ВЕДОМСТВА СРЕЩУ ПРЕДСТАВЯНЕ НА УДОСТОВЕРЕНИЯ ИЛИ СЛУЖЕБНА БЕЛЕЖКА

В отговор на получени сигнали и запитвания Областният кризисен щаб съобщава,  че държавата е създала условия за нормалното протичане на селскостопанската година. ОД на МВР е в пълна готовност, изпълнява дадените

Новини Сливен

КОГАТО НЯМА СИНЯ ЗОНА

Когато няма Синя зона, има време за отдих. Така е за един от най-активните служители на Синята зона на Сливен – футболната легенда на ЦСКА и Сливен Васил Тинчев. Освободен