ОБЛАСТ СЛИВЕН Е В ГОТОВНОСТ ЗА ПРЕБРОЯВАНЕТО НА НАСЕЛЕНИЕТО И ЖИЛИЩНИЯ ФОНД

ОБЛАСТ СЛИВЕН Е В ГОТОВНОСТ ЗА ПРЕБРОЯВАНЕТО НА НАСЕЛЕНИЕТО И ЖИЛИЩНИЯ ФОНД

Областната преброителна комисия – Сливен проведе трето заседание с участието на гл. секретар на областната администрация Кирил Аврамов,  началника на отдел „Статистически изследвания – Сливен“ Антон Георгиев, секретарите на общините Сливен и Твърдица Валя Радева и Пламен Курумилев, началника на отдел „Охранителна полиция“ – ОД на МВР – Сливен комисар Станимир Колев,   гл. експерт ТЗ –  ГРАО – Сливен Светлана Тодорова.

Антон Георгиев информира, че по график и при стриктно спазване на противоепидемичните мерки на територията на област Сливен са проведени 6 обучения в общините. Обучени  са 724  преброители, контрольори и резерви за извършване на преброяването на населението и жилищния фонд. С някои от тях вече са сключени граждански договори и са им раздадени преброителните материали, а с останалите процесът продължава. Средно на един преброител в област Сливен са разпределени по 1,1 преброителни участъка.

От „Статистически изследвания – Сливен“ са осъществили контакти с ръководители на специализирани институции, социални домове и други заведения за извършване на преброяване на лицата в тях. Във всички общини са определени помещения за срещи между контрольорите и преброителите.

Присъстващите изразиха готовността си да се включват активно в кампанията, според компетентностите си, с предложения или при необходимост от съдействие.

Гл. секретар на областната администрация Кирил Аврамов подчерта, че всеки може да преброи електронно своето домакинство в периода от 0:00 ч. на 7 септември до 24:00 ч. на 17 септември 2021 г. Той призова институциите да популяризират възможностите и предимствата на електронното преброяване сред колеги, приятели и последователи в социалните медии.

По време на електронното преброяване на тел. 02 9078 430  от 9,00 до 21,00  ч. при необходимост всяко лице ще може да получи методологическа или техническа помощ.

Област Сливен е в готовност за  провеждане на преброяването на неселението и жилищния фонд, заяви Кирил Аврамов и пожела успех на преброителите и гражданите.

 

Предишна 46 АКТА СА СЪСТАВЕНИ ПРИ БЛИЗО 940 ПРОВЕРКИ ЗА СПАЗВАНЕ НА МЕРКИТЕ В ОБЛАСТ СЛИВЕН
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

БЕЗ МЪЖКО ХОРО НА ЙОРДАНОВДЕН В СЛИВЕН

Традиционното вече мъжко хоро на Йордановден в Сливен няма да се състои. Това обяви пред  Sliveninfo Стефан Стефанов от сдружението „Свети Георги Победоносец“, което бе организатор на хорото през последните

Новини Сливен

„ТОПЛОФИКАЦИЯ – СЛИВЕН“ ЕАД С ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАЧАЛОТО НА ОТОПЛИТЕЛНИЯ СЕЗОН

Във връзка с наближаване на отоплителен сезон 2019-2020 год. и предлаганите през последните десет години промоции, Ви уведомяваме, че от месец октомври 2019 г. дружеството сключва индивидуални договори за ползване

Новини Сливен

388 ДОЗИ ХЕРОИН СА ОТКРИТИ В НОВА ЗАГОРА

388 дози хероин са иззети от новозагорски криминалисти при специализирана операция . Задържан е мъж на 64 години. В хода на спецакция по противодействие на наркоразпространението и международна операция „Austrocar“