ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ МИНЧО АФУЗОВ И ЗАМЕСТНИК-ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ АНТОНИЙ АНДОНОВ ГОСТУВАХА НА МИТРОПОЛИТ ИОАНИКИЙ
17.01.2023 488 Прегледи

ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ МИНЧО АФУЗОВ И ЗАМЕСТНИК-ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ АНТОНИЙ АНДОНОВ ГОСТУВАХА НА МИТРОПОЛИТ ИОАНИКИЙ

Областният управител Минчо Афузов и неговия заместник Антоний Андонов вчера бяха гости на Сливенска митрополия, за да засвидетелстват уважението си към Негово Високопреосвещенство митрополит Иоаникий.

„Инициирахме тази среща, за да Ви пожелаем здраве и една спокойна и ползотворна Нова година, да изразим благодарността си за това, че като духовен баща на три области – Сливен, Ямбол и Бургас, винаги сте били мъдър и всеотдаен в работата си с хората. За всеки човек е важно да има в кого да се огледа, от кого да вземаме пример. За нас Вие сте пример“, обърна се областният управител към владиката.

Дядо Иоаникий благодари сърдечно за непринудената визита и благопожела на ръководителите и служителите на Областна администрация здраве, благоденствие и нови успехи. Той приветства усилията на своите гости за утвърждаване на съгласието, сътрудничеството и единодействието в името на хората от Сливенска област. „Винаги трябва да избираме градивното, Доброто, полезното. Защото никой не може да затъмни Слънцето, колкото и да му се иска. То животвори! И винаги трябва да избираме общия път“, изтъкна митрополит Иоаникий. „Аз много обичам Сливен. Служил съм тук повече от 50 години. За пръв път дойдох в Сливен на 27 септември 1960 година. Така че от много дълги години съм свързан с този град“, сподели още той.

„Изключително приятно е да се общува с един толкова мъдър, посветен и ерудиран човек като сливенския митрополит. Той е забележителна личност“, каза след края на срещата областният управител Минчо Афузов. И изрази готовността на Областна администрация да оказва съдействие на Сливенска митрополия и Негово Високопреосвещенство винаги, когато това е необходимо.

Предишна АНТОНОВДЕН Е
Следваща ПОЗДРАВ НА КМЕТА НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ПО ПОВОД АНТОНОВДЕН И АТАНАСОВДЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

РАЗПРОСТРАНИТЕЛ НА ПИКО ОТ СЛИВЕН ОСТАВА В АРЕСТА

36-годишен мъж от Сливен, който на 8 януари е бил заловен в дома си с пико, остава в ареста. Решението е на Окръжен съд – Сливен, където днес се гледа

Новини Сливен

НОВ ЗЕЛЕН КЪТ КРАСИ ДВОРА НА ДЕТСКА ГРАДИНА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ДГС КОТЕЛ ПО ПОВОД СЕДМИЦА НА ГОРАТА

На 6-ти април, по повод Седмица на гората 2022 г., служители от ТП ДГС Котел засадиха иглолистни вечно зелени храсти от вида туяв двора на ДГ „Дъга“ в гр. Котел.

Новини Сливен

В ДЕНЯ НА ПРИЯТЕЛСТВОТО, ЖИТЕЛИ НА ГРАДОВЕТЕ КОТЕЛ И СЛИВЕН СЕ СЪБРАХА ПОД РИТЪМА НА ТАНЦА

Първото гостуване на DANCE NATION в Котел създаде истински фурор на пл. „Възраждане“ в Деня на приятелството. Под ритъма на танца, малки и големи, млади и стари се впуснаха в