ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ЧЕСТИТИ ПРОФЕСИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА ПОЛИЦИЯТА

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ЧЕСТИТИ ПРОФЕСИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА ПОЛИЦИЯТА

Областният управител Чавдар Божурски честити професионалния празник на полицията. В изпратения поздравителен адрес до директора на ОД на МВР – Сливен ст.комисар Димитър Величков, до началниците на Районните управления на МВР и полицейските служители той подчертава, че обществото разчита на тяхната всеотдайна служба за намаляване на престъпността и поддържането на реда. Изказва благодарност за оказваното пълно съдействие на институциите и на жителите на област Сливен за преодоляването на новите предизвикателства: връщането на децата в училище и ограничаването на риска от разрастването на опасна епидемия, за опазване на здравето – най-голямото обществено богатство. „Духовниците казват, че Свети архангел Михаил дава всеотдайната си милост и закрила на всеки, който служи на доброто. Нека вярваме в силата му и се уповаваме на нея. Нека архангел Михаил носи здраве, разбирателство и любов на Вас, на Вашите семейства и близки!“, пожелава областният управител.

За първи път празникът на българската полиция се чества на Архангеловден през 1924 г. След 1943 г. традицията прекъсва. По предложение на Националния полицейски синдикат през 1994 г.  големият църковен празник на 8 ноември е обявен за ден на Националната полиция. С решение на МС от 1999 г. тази дата официално е приета за професионален празник на служителите в Национална служба „Полиция“ на МВР.

 

Предишна ДЖО БАЙДЪН Е ИЗБРАН ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА САЩ
Следваща МЛАДИ СОЦИАЛИСТИ ДАРИХА КНИГИ ЗА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ГЛУФИШЕВО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

Днес 13.02./вторник/ поради авария на ул.“Дибич Задбалкански“ е прекъснато водоподаването в северозападната част на кв.“Ново село“ до 14.00ч. ВиК-Сливен се извинява на своите потребители за причиненото неудобство.

Новини Сливен

СЕМЕЙСТВО ПАНОВИ С БЛАГОДАРНОСТ КЪМ БОЛНИЦАТА И ПОЗДРАВ ЗА ДНЕШНИЯ ПРАЗНИК

В МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен беше получено поздравително писмо от семейство Надежда и Аспарух Панови – видни общественици и дарители. Те отправят и благодарност към медиците, които са спасили живота

Новини Сливен

СЛИВНАЛИЯ Е ЗАЛОВЕН С АМФЕТАМИН

На 18 юни на улица „Асеновска“ в град Сливен екип на група „Охрана на обществения ред“ са иззели плик, съдържащ амфетамин. Наркотичното вещество е намерено при проверка на 28-годишния П.Й.