ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ЧЕСТИТИ ПРАЗНИКА НА РАБОТЕЩИТЕ В ЛЕЧЕБНИ И ЗДРАВНИ ЗАВЕДЕНИЯ
април 7, 2022 327 Прегледи

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ЧЕСТИТИ ПРАЗНИКА НА РАБОТЕЩИТЕ В ЛЕЧЕБНИ И ЗДРАВНИ ЗАВЕДЕНИЯ

Уважаеми лекари,

фармацевти, специалисти по здравни грижи,

служители в лечебни и здравни заведения,

Посрещаме днешния празник на здравния работник с особена признателност за Вашия всеотдаен труд. Във всички времена на изпитания Вие се борите за здравето и живота ни. В условията на пандемия рискувахте собственото си здраве и здравето на Вашите близки, за да бъдете до нас, пациентите. Благодарим Ви!

Позволете ми на празника специално да се обърна към най-младите лекари, които от първия ден на пандемията бяха в COVID-отделенията. Те навлязоха в опасната територия на заразата, въоръжени с много смелост, отдаденост и човещина към всеки болен. След дългите дежурства използваха свободното си време, за да поставят ваксини. Като областен управител и като родител, съм истински горд от това ново попълнение в сливенската лекарска колегия!

На всички Вас пожелавам крепко здраве, сбъдване на професионалните мечти и успешна реализация. Благословен да е трудът Ви. Благословени да са и Вашите семейства и близки за подкрепата, която Ви оказват, за да бъдете с нас – пациентите от област Сливен!

Днешният 7 април – Световен ден на здравето, международната общност отбелязва под мотото „Нашата планета, нашето здраве“. Трайното замърсяване на околната среда е друг вид глобална пандемия, която ежегодно взема по 13 милиона човешки жертви в света заради екологични фактори. Замърсеният въздух, вода и почва увеличават тежките заболявания. Време е да преосмислим отношението си към природата. Дано да успеем, след като тежката епидемия превърна здравето в осъзната ценност.

С уважение:

Веселин ВЪЛЧЕВ

Областен управител на област Сливен

Предишна МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР "ТОП МЕДИК" - ЯМБОЛ ПРЕДЛАГА УНИКАЛНА ИНФУЗИОННА ТЕРАПИЯ
Следваща ЧЕСТИТ СВЕТОВЕН ДЕН НА ЗДРАВЕТО И ПРАЗНИК НА ЗДРАВНИЯ РАБОТНИК – 7 АПРИЛ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗА СЕДМИЦА В ОБЛАСТ СЛИВЕН Е ОТЧЕТЕН СПАД НА НОВИТЕ БОЛНИ С 24,3%

От 15 до 21 ноември в област Сливен бяха диагностицирани 277 нови болни с COVID-19. Спадът в сравнение с предходния едноседмичен период е от 24,3 процента, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Новини Сливен

ЗАПОЧНА ВАКСИНАЦИЯТА НА РАБОТЕЩИТЕ В ОБРАЗОВАНИЕТО

Ваксинацията на учителите и непедагогическия персонал от училищата в област Сливен започна на 9 февруари, съобщиха от Областния кризисен щаб.  До края на седмицата първа игла ще бъде поставена на 205

Новини Сливен

РДГ – СЛИВЕН СЕ ВКЛЮЧИ В КАМПАНИЯТА „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО“

За поредна година Регионална дирекция по горите Сливен подкрепи кампанията на bTV Media Group  „Да изчистим България заедно”. На 14 септември служители на РДГ Сливен дадоха Добрият пример, като почистваха