ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ЧАВДАР БОЖУРСКИ ВРЪЧИ ГРАМОТИ НА ПРИЕМНИ МАЙКИ
31.05.2024 1273 Прегледи

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ЧАВДАР БОЖУРСКИ ВРЪЧИ ГРАМОТИ НА ПРИЕМНИ МАЙКИ

Церемония по връчване на Приз „Майчино сърце“ се състоя днес в Областна администрация Сливен. Наградата е учредена от Демократичен съюз на жените, фондация „Рози“ и сдружение „За духовни и социални дейности“ с идеята да се подкрепят усилията на семействата, приели да отглеждат и възпитават в домовете си деца, лишени от родителски грижи.

Инициативата се провежда всяка година под патронажа на областния управител. Тържеството по традиция е на 1 юни или непосредствено преди Международния ден на детето.

Областният управител Чавдар Божурски откри събитието и връчи грамоти на приемните майки.

„Да си приемен родител не е лека задача. То е кауза и отговорност, от която зависи човешки живот. Изказвам своята лична признателност към Вас за благородната мисия, която изпълнявате. Вие давате шанс на повече деца да растат в семейна среда, да бъдат отглеждани и възпитани с грижи и обич. Помагате им да запазят вярата в доброто, да градят бъдещето си, да постигат мечтите си“ – каза в приветствието си областният управител.

Той използва повода да поздрави децата по случай утрешния празник. „Бъдете здрави, весели и любознателни! Изживейте вълшебно детство, мечтайте, сбъдвайте мечтите си и носете винаги доброто в сърцата си!“ – пожела Чавдар Божурски.

От името на организаторите Соня Келеведжиева, председател на Сдружение „Демократичен съюз на жените“, отправи думи на признателност към майките и благодари на областния управител за подкрепата на инициативата. Весела Стефанова, дългогодишен приемен родител и носител на приза „Майчино сърце“, изрази благодарност към организаторите на наградата и домакина на празника.

Сред гостите бяха още председателят на общинския съвет Димитър Митев, заместник-кметът на Община Сливен Пепа Чиликова, ръководители на социални звена, които работят с деца, представители на организациите – учредители на приза, и много приемни майки с децата. Почетена бе паметта на починалата наскоро Таня Ташкова – началник на областния екип по приемна грижа.

Наградата „Майчино сърце“ е учредена през 2009 година. Нейната цел е да се популяризира приемната грижа, която е насочена към деца, лишени от семейна среда. През последните няколко години, вместо отличие на една майка, грамоти се връчват на всички. Днес присъстващите получиха и по една торта от инициаторите на приза.

Приемните майки в област Сливен са общо 41.

Предишна КАМПАНИЯ ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНО КРЪВОДАРЯВАНЕ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ МЕСЕЦ ЮНИ В СЛИВЕН
Следваща СЕКТОР „ПЪТНА ПОЛИЦИЯ”-СЛИВЕН ПРОДЪЛЖАВА ДА РАБОТИ В НАМАЛЕН СЪСТАВ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОТ ФОНДА ЗА УСТОЙЧИВИ ГРАДОВЕ ПОДКРЕПЯТ РАЗВИТИЕТО НА СЛИВЕН И ЯМБОЛ КАТО ЕДНА ИКОНОМИЧЕСКА ЗОНА

Фонд Флаг/Фонд – устойчиви градове застава зад идеята и се включва в проекта за създаване на една икономическа зона между Сливен и Ямбол. Това стана ясно от думите на Надя

Новини Сливен

ПРИ ПРОЛИВНИЯ ДЪЖД В ОБЛАСТ СЛИВЕН СА ПАДНАЛИ ДО 60 ЛИТРА НА КВАДРАТ, ЕКИПИ ОТСТРАНЯВАТ АВАРИИТЕ

Екипи на „Електроразпределение – Юг“,  РС „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Областното пътно управление отстраняват авариите и пораженията, причинени от проливния дъжд на 26 юни сутринта, съобщиха от областната

Новини Сливен

МЕСТНИЯТ ПАРЛАМЕНТ В СЛИВЕН ПРОВЕДЕ ИЗВЪНРЕДНО ЗАСЕДАНИЕ

На извънредна сесия на местния парламент в Сливен днес общинските съветници гласуваха единствената точка от дневния ред – упълномощаване на представител на Община Сливен в Общото събрание на „Водоснабдяване и