ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ЧАВДАР БОЖУРСКИ ПОДАРИ НА ГЕОРГИ ЙОРДАНОВ ИКОНА ПО СЛУЧАЙ НЕГОВАТА 90-ГОДИШНИНА
28.06.2024 572 Прегледи

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ЧАВДАР БОЖУРСКИ ПОДАРИ НА ГЕОРГИ ЙОРДАНОВ ИКОНА ПО СЛУЧАЙ НЕГОВАТА 90-ГОДИШНИНА

Областният управител Чавдар Божурски подари осветена икона на свети Георги Победоносец на Георги Йорданов по случай неговата 90-годишнина.

„Уважаеми г-н Йорданов, за мен е чест и привилегия да Ви поздравя по повод Вашия 90-и рожден ден! Малко са хората днес, които могат да се съизмерят с Вашия принос в делото за напредъка на нашата Родина.
Като активен участник в обществено-политическия и културния живот на Сливен и България през последните повече от шест десетилетия, книгите Ви са полезно четиво, а спомените и опитът Ви – ценен материал за размисъл. От висотата на тази достолепна патриаршеска възраст Вие и днес давате полезни уроци на нас и на следващите поколения. Надявам се да продължите да го правите още дълги години!“ – пожела Чавдар Божурски на видния държавник.

Снощи областният управител беше гост на представянето на книгите на Георги Йорданов в зала „Сливен“. Сред дошлите да уважат дългогодишния ръководител бяха още народният представител Десислава Танева, кметове и общински съветници от област Сливен, общественици и граждани. Събитието беше организирано във връзка с 90-ия рожден ден на бившия министър.
Георги Йорданов е роден в Твърдица на 29 май 1934 година. Завършва право и първоначално работи като прокурор в Сливен. Заема висши ръководни длъжности в Сливен и София преди 1989 година. Сред тях са заместник-председател на Министерския съвет, министър на културата, председател на Съвета за духовно развитие към МС, народен представител.

Йорданов е със значим принос в обществено-политическия и културен живот на България през 70-те и 80-те години на ХХ век. Важен фактор е в осъществяването на мащабни инициативи, сред които изграждането на НДК, честването на 1 300 години България, Асамблея „Знаме на мира“ и много други.

Предишна ЗАДЪРЖАХА КРАДЕЦ, ЗАДИГНАЛ ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ ОТ МАГАЗИН "ПЕРЛА" В СЛИВЕН
Следваща ВСИЧКИ СГРАДИ В СЛИВЕН С ЕНЕРГИЙНИ ОБСЛЕДВАНИЯ И ТЕХНИЧЕСКИ ПАСПОРТИ МОГАТ ДА КАНДИДАТСТВАТ ПО НОВАТА ПРОЦЕДУРА ЗА САНИРАНЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ ЗА НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК ТРЕТИ МАРТ

Уважаеми жители на Сливен и областта, Поздравявам Ви с националния празник Трети март! Историците определят тази дата като Българското Възкресение. Нека се поклоним пред паметта и изразим признателност към българските

Новини Сливен

В НОВА ЗАГОРА ХВАНАХА ДРОГИРАН ШОФЬОР

59-годишен мъж, водач на товарен автомобил „Нисан Ванет“, е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 28 юни, в 13,45 часа, в град Нова Загора

Новини Сливен

АНТИКОРУПЦИОННАТА КОМИСИЯ Е ВНЕСЛА ИСКОВЕ ЗА 488 995 ЛЕВА СРЕЩУ ДВАМА МЪЖЕ ОТ СЛИВЕН

Антикорупционната комисия внесе в Софийския градски съд иск срещу Магдалена Борисова за 1 273 650.42 лв. по обвинение, че като управител на две търговски дружества е използвала документи с невярно