ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ УЧАСТВА В СРЕЩА С МИНИСТЪРА НА ТУРИЗМА И ОУТР „ ДОЛИНАТА НА РОЗИТЕ“
02.03.2024 493 Прегледи

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ УЧАСТВА В СРЕЩА С МИНИСТЪРА НА ТУРИЗМА И ОУТР „ ДОЛИНАТА НА РОЗИТЕ“

Среща с министъра на туризма Зарица Динкова проведоха вчера в Община Казанлък представители на Организацията за управление на туристическия район ( ОУТР ) „Долината на розите“. Срещата бе по инициатива на кмета на Община Казанлък Галина Стоянова, която е и председател на Управителния съвет на организацията.

На проведеното заседание присъстваха областният управител на област Сливен инж. Маринчо Христов, представители на всички общини членове на сдружението, както и Николай Ненков- изпълнителен директор на Сдружението на производителите на етерични масла „Дестилирано в България“ и др.

„Розата и всичко свързано с нея е естествен символ на България, която трябва да налагаме като брандинг. Регионът има огромен потенциал от материално и културно-историческо наследство, който трябва да се развива“ каза министър Динкова по време на форума.

Тя сподели и за своя идея в София да бъде открит „Дом на розата“, който да бъде отправна точка, насочваща туристическия поток от столицата към Долината на розите. По думите и региона има огромен потенциал от материално и културно-историческо наследство, който трябва да се развива. Тя коментира, че ще се работи по това „къщата“ или „домът“ на розата  да отвори максимално бързо.

Кметът на Казанлък посочи, че общината е стратегически разположена в центъра на България и си партнира отлично с Япония, Китай, Южна Корея, както и с Виетнам , с когото се очаква подписване на двустранно споразумение за обмен на работници.
На събранието бе прието още присъединяването на Сдружението на производителите на етерични масла „Дестилирано в България“ към ОУТР “Долината на розите“. Само по себе си то обединява водещи преработватели на етерично-маслени култури в страната, като членовете му са отговорни компании с дългогодишен опит.

В края на събранието бяха представени Концепциите за интегрирани териториални инвестиции(КИТИ) общините Казанлък, Сливен и Хисаря.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща КУЛМИНАЦИЯТА НА ЧЕСТВАНИЯТА ПО ПОВОД 3 МАРТ В СЛИВЕН, ЩЕ БЪДЕ ТЪРЖЕСТВЕНАТА ЗАРЯ-ПРОВЕРКА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРОВЕДЕ СЕ ПРИЕМЕН ДЕН НА КМЕТА НА ОБЩИНА СЛИВЕН

Приемен ден на кмета на Община Сливен Стефан Радев се проведе днес. Граждани поставиха въпроси от обществен и личен характер. Жители от сливенски квартал потърсиха съдействие за решаване на проблем

Новини Сливен

РЕГИОНАЛНА ДИРЕКЦИЯ ПО ГОРИТЕ – СЛИВЕН ЩЕ ОТБЕЛЕЖИ МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ГОРАТА – 21 МАРТ

Регионална дирекция по горите Сливен ще отбележи Международния ден на гората – 21.03.2019 г. Общото събрание на Организацията на Обединените нации обявява 21 март за Международен ден на горите през

Новини Сливен

БМВ ГОРЯ В КВ. „РЕЧИЦА“

На 13.05.2023 г. в 12,15 часа в РС ПБЗН – Сливен е получен сигнал за пожар в лек автомобил БМВ . Инцидентът е станал по време на движение в кв.