ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ УВАЖИ 180 ГОДИШНИЯ ЮБИЛЕЙ НА ОУ „ПАНАЙОТ ХИТОВ“
22.03.2024 855 Прегледи

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ УВАЖИ 180 ГОДИШНИЯ ЮБИЛЕЙ НА ОУ „ПАНАЙОТ ХИТОВ“

С вълнуващ концерт, изпълнен с енергията и емоцията на българския народен танц  ОУ „Панайот Хитов“ чества снощи своя 180 годишен юбилей. Сред гостите на събитието, състояло се в зала „ Сливен“ бяха народният представител Татяна Султанова, областният управител Маринчо Христов,  заместник-кмета на Община Сливен Пепа Чиликова, председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев, началникът на РУО – Сливен Кристиана Добрева-Станкова, общински съветници, граждани.

Голямата изненада за вечерта бе присъствието на д-р Филип Хитов- родови наследник на бележития сливенски войвода Панайот Хитов, който наред с останалите специални гости благодари сърдечно за поканата и отправи своите пожелания към училището.

Директорът на учебното заведение Мартин Маринов получи почетен плакет и поздравителен адрес от името на кмета на Общината Стефан Радев за годишнината на училището и приноса му в развитието на образованието.

С поздравителен адрес, областният управител  Маринчо Христов също отправи послание към учебното заведение: „Дълга и вълнуваща е историята на Вашето училище. Много усърден труд, несломим дух и патриотизъм стоят в основите на този храм на знанието носещ името на легендарния сливенски войвода Панайот Хитов.  Пожелавам Ви да останете негови верни и горди наследници, да почерпите от него духа на родолюбието“ .

В празничната юбилейна програма участие взеха възпитаници на учебното заведение , както и представителния ансамбъл към Национално училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев“ – Котел, който зарадва гостите си с шарен спектакъл от музикални и танцови изпълнения.

Зала „Сливен“ се оказа тясна за желаещите да се включат в голямото хоро, което младежите от ансамбъла поведоха за финал на събитието.

Предишна МАЛЧУГАНИ ОТ ДЕТСКА ГРАДИНА „КАЛИНА“ ГОСТУВАХА НА ПЕНСИОНЕРСКИ КЛУБ „ЕДЕЛВАЙС“ В СЛИВЕН
Следваща ПРОВЕДЕ СЕ ВТОРА МЕЖДУИНСТИТУЦИОНАЛНА СРЕЩА ПО ПРОБЛЕМИТЕ НА ДЕТСКИТЕ БРАКОВЕ И РАЖДАНИЯ В ГР. СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОТКРИХА 29 ЗАКЛАНИ ЖИВОТНИ В НЕЗАКОННА КЛАНИЦА В СЛИВЕН

Незаконна кланица е установена при специализирана операция на Икономическа полиция в Сливен.  Акцията е осъществена на 20 април съвместно с екип на Областна дирекция по безопасност на храните в Сливен

Новини Сливен

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ ОТ РЗИ – СЛИВЕН

Провежда се засилен контрол по прилагане на основни противоепидемични мерки,въведени със Заповед № РД-01-646/29.07.2021г. и Заповед № РД-01-647/29.07.2021г. на Министъра на здравеопазването: спазване на дистанция 1,5м., носене на защитни маски

Новини Сливен

ГОЛЯМ КЛОН НА ДЪБ СЕ ОТКЪСНА И ПАДНА ВЪРХУ ОЖИВЕНА УЛИЦА

Голям клон на един от дъбове в началото на село Самуилово се откъсна и падна на шосето. Това се случи в неделя по обяд, съобщиха пред  Sliveninfo жители на селото.