ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ УВАЖИ ОТКРИВАНЕТО НА АКАДЕМИЧНАТА ГОДИНА НА ФИЛИАЛ СЛИВЕН КЪМ МУ-ВАРНА

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ УВАЖИ ОТКРИВАНЕТО НА АКАДЕМИЧНАТА ГОДИНА НА ФИЛИАЛ СЛИВЕН КЪМ МУ-ВАРНА

Областният управител Марин Христов присъства на официалната церемония по откриване на десетата академична година на Филиал Сливен към Медицински университет – Варна. Сред гостите на събитието бяха и Стефан Радев-кмет на гр. Сливен, общински съветници, директори на болнични заведения, РЗИ,РУО, професори, преподаватели, родители и гости.

Тържеството бе открито от проф. Иван Александров директор на филиала, който изрази благодарност за подкрепата на всички институции, за успешното развитие на учебното заведение.

Областният управител Марин Христов произнесе слово, в което изрази надежда, че бъдещите медицински сестри и акушерки ще изберат да работят в български болници и  подчерта, че няма по-голямо удовлетворение в тяхната професия от това да видят благодарността в очите на пациентите.

Тържественото откриване продължи с прочитане на клетва от всички първокурсници, а по традиция директорът на филиала изля менче с вода за здраве и успешен старт на учебната година.

Общо 161 са студентите, които се обучават във Филиал Сливен на МУ–Варна. През новата академична 2023-2024 година общо 42-ма са приетите първокурсници. От тях 29 броя в специалност “Медицинска сестра“ и 13 бр. в специалност „Акушерка“.

Предишна ЗА ДЕСЕТА ГОДИНА СЛИВЕНСКИЯТ ФИЛИАЛ НА МУ – ВАРНА ПОСРЕЩНА ПЪРВОКУРСНИЦИ
Следваща VII СРЕДНОВЕКОВЕН СЪБОР „ПОМНИ СЛАВАТА -ТУИДА 2023“

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО В РУМЪНИЯ БЕ УСЕТЕНО И В СЛИВЕН

Информацията е на Европейско-средиземноморския сеизмичен център. Събитието е регистрирано в 00.38 минути по Гринуич или 2.38 българско астрономическо време (3.38 лятно часово време). Епицентърът е на дълбочина 153 километра в района на Вранча и е

Новини Сливен

НАБЛИЖАВА КРАЙНИЯТ СРОК ЗА НАБИРАНЕ НА ПРЕБРОИТЕЛИ И КОНТРОЛЬОРИ ЗА ПРЕБРОЯВАНЕ 2021

Наближава крайният срок за набиране на преброители и контрольори за предстоящото през януари и февруари 2021 година преброяване на населението и жилищния фонд. В срок до 30 октомври кандидатите трябва

Новини Сливен

СОНЯ КЕЛЕВЕДЖИЕВА, БСП: ТРЯБВА ДА ВЪРНЕМ ПРЕДИШНИЯ ДУХОВЕН ОБЛИК НА СЛИВЕН

Г-жо Келеведжиева, вие сте учител и заедно с родители миналата година заехте категорична позиция срещу предложението на община Сливен за закриването и сливането на училища в града. Има ли опасения