ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ СЕ ВКЛЮЧИ В ЧЕСТВАНЕТО НА 150-ГОДИШНИЯ ЮБИЛЕЙ НА ОУ „ХРИСТО БОТЕВ“ С. САМУИЛОВО
19.01.2024 871 Прегледи

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ СЕ ВКЛЮЧИ В ЧЕСТВАНЕТО НА 150-ГОДИШНИЯ ЮБИЛЕЙ НА ОУ „ХРИСТО БОТЕВ“ С. САМУИЛОВО

С тържество и викторина на тема “ По стъпките на Ботев“, вчера приключиха честванията по повод 150-та годишнина от основаването на ОУ „ Христо Ботев“ с. Самуилово.

Официални гости на тържеството бяха областният управител инж. Маринчо Христов и Ралица Василева-Експерт в РУО-Сливен.

Участие във викторината взеха и деца от Основното училище в с. Съдиево, което също носи името на великия поет и революционер.

Областният управител поздрави ръководството и учениците на двете училища за труда, който са вложили в организирането на това мероприятие поддържащо огъня на родолюбието. Той призова днешното поколение да милее за свободата и да следва ценностите, за които са се борили герои като Левски и Ботев, за да бъде България и занапред горда и независима.

Възпитаниците на двете училища, разпределени в два отбора „Орловци“  и „Свобода“, демонстрираха отлично познаване на биографията на бележития поет, след което проявиха бързина и сръчност в поставените им задачи да сглобят пъзел с кораба „Радецки“, а с помощта на връв и маниста да извезят  родния трибагреник.

И двата отбора се представиха достойно, като наградите им бяха връчени лично от Маринчо Христов.

Тържеството продължи с рецитал на Ботевите стихове, а седмокласникът Симеон Колев поднесе изненада за всички гости със свое авторско стихотворение посветено на гениалния поет.

Още много песни и танци допринесоха празника да стане още по-цветен, вълнуващ и незабравим.

В знак на уважение и благодарност за приетата покана, областният управител получи подарък за спомен, след което в специално създадената „Книга за пожелания“, той остави послание за идните поколения.

Събитието, организирано от двете училища носещи името на Христо Ботев, бе и по повод на 176-та годишнина от рождението му, която бе отбелязана на 6-ти януари.

Предишна ОБЩИНАТА РЕМОНТИРА ДЕТСКА ПЛОЩАДКА В КВАРТАЛ „КЛУЦОХОР“
Следваща МБАЛ "Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ"-СЛИВЕН ОБЯВЯВА КОНКУРС ЗА ЛЕКАРИ-СПЕЦИАЛИЗАНТИ И МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ И АКУШЕРКИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПЛАМЕН КРУМОВ ПОЛУЧИ ПОЖЕЛАНИЯ ЗА УСПЕХ ПРИ ПОСЕЩЕНИЕТО СИ ВЪВ ВИЛНАТА ЗОНА

В дните на разгорещена предизборна битка, на лични атаки и негативизъм, искаме да споделим радостно събитие за целия ни екип. Честито на щастливите родители – Ралица и Михаил. Пожелаваме им

Новини Сливен

„ЗЕЛЕНИ КОРИДОРИ“ В ПЕРИОДА ОТ 14.06.2021Г. ДО 30.06.2021Г. В ОБЛАСТ СЛИВЕН

  Към момента имунизацията срещу COVID-19 е единственото средство за овладяване на епидемичния процес. За изграждане на колективен имунитет, позволяващ овладяването на пандемията и в крайна сметка — ликвидиране на

Новини Сливен

ОЩЕ ДВАМА С КОРОНАВИРУС В СЛИВЕН

Пробите, изследвани за новия коронавирус през последното денонощие, са 1094. От тях 36 са с положителен резултат. Тези данни изнесоха от Националния оперативен щаб тази сутрин. Към момента в България