ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ СВИКА СРЕЩА ВЪВ ВРЪЗКА С ОБЯВЕНИЯ „ЖЪЛТ КОД“ ЗА ОБЛАСТ СЛИВЕН
15.12.2023 2963 Прегледи

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ СВИКА СРЕЩА ВЪВ ВРЪЗКА С ОБЯВЕНИЯ „ЖЪЛТ КОД“ ЗА ОБЛАСТ СЛИВЕН

Днес областният управител инж. Маринчо Христов свика среща между представители на различни институции, във връзка с предстоящото влошаване на времето и обявения „жълт код“ за 15.12.2023 г. за област Сливен.

На нея присъстваха директорът на РДПБЗН- Сливен комисар Денчо Чомаков, Димитър Кикьов – началник отдел „Охранителна полиция“ и Илиян Николов – началник сектор „Пътна полиция”, към Областна дирекция на МВР – Сливен, полк. Любомир Вачев командир на Военно формирование 22220, представители от четирите общини на територията на сливенска област, представители на ОПУ, ДГС, ВиК и Електроенергиен системен оператор(ЕСО)

Целта на срещата бе проверка нивото на подготовка и готовността на всички страни да реагират своевременно в критични ситуации, създадени в условия на усложнена зимна обстановка каквато имаше на територията на областта, в края на миналия месец.

Всеки един представител на съответните служби представи отчет за наличната техника и човешкия ресурс, с който разполагат и сподели проблемите, които ги съпътстват по време на изпълнение на служебните им задължения в работата им на терен.

От ЕСО увериха, че тече ежедневна превантивна работа и се извършват огледи на електроснабдителната мрежа, за да не се допуска отново да има населени райони без ток.

Областният управител отправи апел към всички общини намиращи се на територията на областта, както и към Държавно горско стопанство и Областно пътно управление, да се действа превантивно и навременно при маркирането и отстраняването на опасните дървета и храсти около пътните платна, като това според него, трябва да става още в началото на есента.

Той призова и органите на пътна полиция да извършват по-строг контрол особено върху водачите на тежкотоварни автомобили, които нарушават разпоредбите за движение по републиканските пътища.

От проведената среща бяха направени изводи, че има добра подготовка и се взе решение за единно взаимодействие между всички институции за навременното реагиране на подадени сигнали и последващи действия във възникнали ситуации в условията на утежнена зимна обстановка.

Предишна СТЕФАН РАДЕВ ПРИСЪСТВА НА ОТКРИВАНЕТО НА СПЕШНОТО ОТДЕЛЕНИЕ В МБАЛ „ХАДЖИ ДИМИТЪР“
Следваща ОБЩО 104 НЕПЪЛНОЛЕТНИ МОМИЧЕТА СА СТАНАЛИ МАЙКИ ПРЕЗ 2022 Г. В ОБЩИНА СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОСЕТЕТЕ ЛАБОРАТОРИЯ „ЛИНА“ ЗА БЕЗПЛАТНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ НА УРЕЯ И КРЕАТИНИН

В първите два месеца на новата година лаборатория „ЛИНА” насочва вниманието към здравето на бъбреците с безплатни изследвания на урея и креатинин. Как да се включите в тях? Лесно! Те

Новини Сливен

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ РЪКОВОДСТВОТО НА ВиК – СЛИВЕН

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС Весели Коледни и Новогодишни празници пожелава на своите служители и потребители ръководството на „ВиК“ – Сливен. Бъдете здрави и успешни през Новата 2018 година!   Инж. Севдалин Рашев,

Новини Сливен

ТВОРБИ НА СЛИВЕНСКИ ХУДОЖНИЦИ СА ПОДРЕДЕНИ ВЪВ ФОАЙЕТО НА ЗАЛА „СЛИВЕН“

В абстрактно арт пространство се превърна фоайето на зала „Сливен“. Изложба с творби на сливенски художници ще радва посетителите на проявите в залата и любители на изобразителното изкуство. В арт