ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ РАЗПОРЕДИ МЕРКИ ЗА ПЕРИОДА НА ПОЖАРООПАСНИЯ СЕЗОН
31.03.2021 1111 Прегледи

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ РАЗПОРЕДИ МЕРКИ ЗА ПЕРИОДА НА ПОЖАРООПАСНИЯ СЕЗОН

Областният управител Чавдар Божурски определи за пожароопасен сезон в горските територии на област Сливен  периода от 1 април до 31 октомври, съобщиха от областната администрация.  Със своя заповед той разпореди мерки, които гражданите и институциите трябва да спазват за опазването на горските масиви от пожари.

През посочения период е забранено паленето на открит огън и извършването на огневи работи на разстояние, по-малко от 100 метра от границите на горските територии.  Забранено е изхвърлянето на горими отпадъци извън определените за целта места – контейнери за смет и сметища. Собствениците на гори, горските стопанства и предприятия, местната власт и ползвателите на гори трябва да преведат противопожарните хидранти, водоеми и противопожарни депа в изправност. Ръководителите на земеделски кооперации, арендатори на земи в близост до горски масиви трябва да поддържат в готовност пожарогасителните устройства и при пожар да се включат в гасенето му.  РД „ПБЗН“ и ИАГ ще спира от дейност машините и съоръженията в горските територии, които не отговарят на изискванията за пожарна безопасност.  С цитираната заповед се възлага на органите по пожарна безопасност да осъществяват контрол за изпълнение на мерките.

Пълният текст на заповедта – в прикачения файл.

Заповед пожароопасен сезон

Предишна КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ УЧАСТВА В ПЪРВОТО ЗАСЕДАНИЕ ПО ПРОЕКТА „ЕВРОПЕЙСКА ГАРАНЦИЯ ЗА ДЕТЕТО“
Следваща СИНЯТА ЗОНА В СЛИВЕН ЩЕ БЪДЕ ВЪЗСТАНОВЕНА НА 12 АПРИЛ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НОВ МИКРОБУС ЗА НУЖДИТЕ НА ДВА СОЦИАЛНИ ЦЕНТЪРА В СЛИВЕН

На основание сключен Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05M9OP001-2.019-0011-C02 „Подкрепа за деинституционализация на грижите за деца в община Сливен – етап II”, по Процедура чрез директно предоставяне на

Новини Сливен

НОВА ЗАГОРА ИЗПРАТИ АБИТУРИЕНТИТЕ ОТ ВИПУСК 2023 Г.

Този месец дванадесетокласниците от община Нова Загора завършват своето пътуване в училище и поемат в нова посока. „Младостта е щастлива с това, че има бъдеще. Младостта е смелост.“, казва Гогол.

Новини Сливен

ДИМИТЪР СЯРОВ: ЕТО КОИ СМЕ НИЕ

Ние сме тези, които искат българската държава да бъде силна чрез богатите си и свободни граждани, конкурентния си бизнес, високите образователни стандарти, качественото здравеопазване, съюзната солидарност в Европейския съюз и