ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПРОВЕДЕ СРЕЩА С УПРАВИТЕЛИ НА ХРАНИТЕЛНИ МАГАЗИНИ ВЪВ ВРЪЗКА СЪС СПАЗВАНЕТО НА МЕРКИТЕ
януари 21, 2022 1487 Прегледи

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПРОВЕДЕ СРЕЩА С УПРАВИТЕЛИ НА ХРАНИТЕЛНИ МАГАЗИНИ ВЪВ ВРЪЗКА СЪС СПАЗВАНЕТО НА МЕРКИТЕ

Среща с ръководителите на два от големите хипермаркети и управителя на верига магазини за хранителни стоки в Сливен се проведе на 21 януари по покана на областния управител Минчо Афузов. Целта бе да се обсъди прилагането на актуалните противоепидемични мерки, за да се ограничи разпространението на вирусни заболявания.  Участваха директорът на РЗИ д-р Николина Иванова, д-р Васил Върбанов от ОДБХ,  началникът на сектор „Охранителна полиция“ в ОД на МВР Димитър Кикьов, зам.областните управители Димитринка Петкова и Антоний Андонов.

Дадени бяха препоръки служителите, особено работещите на касите, да носят предпазни маски за лице с филтър FFP2 или FFP3, които са с по-висока степен на защита. Еднократните маски трябва да се подменят на всеки два часа. Създадена е организация да не се допускат служители с грипоподобни симптоми и температура. От следващите дни в обектите ще се въведе двуразово измерване на температурата на служителите – преди и по време на работната смяна. Възобновява се вътрешният контрол за спазване на физическа дистанция между чакащите клиенти пред витрините и касите. По препоръка на РЗИ и ОДБХ на входа ще се допускат определен брой клиенти, за да се избегне претоварване на определения капацитет за посетители. Ще се следи маските им да са правилно поставени при пребиваването в магазините.

„Тези противоепидемични мерки са ни познати. Поставяме акцент върху тях заради усложнената епидемична обстановка в областта. В магазините за хранителни стоки по обясними причини има най-голяма посещаемост, а и не се изискват зелени сертификати. Затова, в името на превенцията, обменихме информация. Вниманието ни е насочено към спазването на правилата“,  коментира областният управител Афузов. Срещите с управители на търговски обекти, включително и за нехранителни стоки,  ще продължат.

 

Предишна ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ АФУЗОВ ЗА ДЕНЯ НА РОДИЛНАТА ПОМОЩ
Следваща КМЕТЪТ НА ОБЩИНА КОТЕЛ КОСТА КАРАНАШЕВ ПОЗДРАВИ ЛЕКАРИ, АКУШЕРКИ И ЗДРАВНИ РАБОТНИЦИ ОТ КОТЕЛ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОТКРИХА ПАМЕТЕН ЗНАК В ЧЕСТ НА ЧЕТАТА НА ХАДЖИ ДИМИТЪР И СТЕФАН КАРАДЖА

По повод 150 години от подвига на последната група от четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа днес беше открит паметен знак. Той се намира в землището на село Божевци.

Новини Сливен

В СЛИВЕН ТЪРЖЕСТВЕНО ОТБЕЛЯЗАХА 139 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА МВР

139 години от създаването на МВР бяха отбелязани днес в Сливен с тържествена церемония на площад „Хаджи Димитър“. Професионалният празник на служителите на МВР , който е на 5 юли,

Новини Сливен

ОБЩИНСКИ ПОДАРЪК ЗА ПОЛИЦЕЙСКОТО УПРАВЛЕНИЕ В СЛИВЕН

Компютърна техника, включваща 14 принтера, 14 компютъра и 2 лаптопа получи от Община Сливен полицията.Те ще се използват за нуждите на Детска педагогическа стая и за дейността на районните инспектори.