ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПРИСЪСТВА НА ОТКРИВАНЕТО НА НОВ УЧЕБЕН КОРПУС КЪМ ОУ“ КАПИТАН ПЕТЪР ПАРМАКОВ“ С. ГРАДЕЦ
26.03.2024 484 Прегледи

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПРИСЪСТВА НА ОТКРИВАНЕТО НА НОВ УЧЕБЕН КОРПУС КЪМ ОУ“ КАПИТАН ПЕТЪР ПАРМАКОВ“ С. ГРАДЕЦ

На големия християнски празник – Благовещение се състоя откриването на новия учебен корпус към Основно училище “ Капитан Петър Пармаков“ с. Градец, на което присъства областният управител на област Сливен инж. Маринчо Христов.

„Откриването на този корпус е постижение, повод за гордост и радост, защото в последните години на прехода в малките и големите населени места започна един процес на затваряне на училища. Вие сте точно обратния пример, защото растете “каза областният управител в приветствената си реч към всички гости на събитието. Той допълни още, че реализирането на такъв проект е голяма отговорност, защото образованието е основата, върху която една държава се развива, след което пожела на учителите да имат енергия и хъс, с които да предават знанията си, а на децата пожела успешен полет в света на образованието.

Сред гостите на събитието бяха още кметът на Община Котел Коста Каранашев, както и началникът на Регионално управление на образованието-Сливен Кристиана Добрева- Станкова, които прерязаха символично лентата на новопостроеното крило.

Директорката Силвия Ненова благодари на всички и изрази надежда, че на всички деца ще им бъде приятно и уютно в средата, която са изградили за тях.

Гостите имаха възможността да разгледат модернизираните класни стаи, както и да се насладят на музикалните изненади подготвени им от децата.

Училището в с. Градец има над двувековна история. В него се обучават около 340 ученика, което налага построяването на допълнителния учебен корпус. Учебното заведение разполага още със STEM център, в който учениците могат да се докоснат до развитите комуникации и медийни технологии.

 

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ДВАМА ВЛИЗАТ В ЗАТВОРА ЗА ГРАБЕЖ В СЕЛО ЖЕЛЮ ВОЙВОДА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ РАЗПОРЕДИ ДА БЪДЕ ОКАЗАНО СЪДЕЙСТВИЕ НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ХРАНИТЕ

За изхвърлени животински отпадъци в местността до пътя село Гавраилово – Бяла в община Сливен, е подаден сигнал вчера следобед от спешния телефон 112 до дежурния в Общината.  По този

Новини Сливен

ОСЪДИХА СЛИВНАЛИЯ, ОТВЛЯКЪЛ ЖЕНА, БИЛ Я, А ПОСЛЕ СЕ ОЖЕНИЛ ЗА НЕЯ

Наложиха наказание от 2 години „лишаване от свобода“, изтърпяването на което е отложено с изпитателен срок от 3 г. на Георги Т. (на 32 г., от град Сливен). Той е

Новини Сливен

ЗАДЪРЖАНА МЛАДЕЖ, НАРЯЗАЛ ГУМИТЕ НА БМВ

Полицейски служители на РУ-Твърдица са задържали 19-годишен младеж, срязал четирите гуми на лек автомобил „БМВ“. Около 13,20 часа на 24 декември е подаден сигнал за причинени материални щети по лек