ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПРЕРЯЗА ЛЕНТАТА НА УСПЕШНО ЗАВЪРШИЛИЯ ВИК ПРОЕКТ В ГРАД НОВА ЗАГОРА
20.12.2023 526 Прегледи

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПРЕРЯЗА ЛЕНТАТА НА УСПЕШНО ЗАВЪРШИЛИЯ ВИК ПРОЕКТ В ГРАД НОВА ЗАГОРА

Вчера, областният управител на област Сливен инж. Маринчо Христов уважи тържествената церемония „Рязане на лента“, с която бе отбелязано успешното завършване на ремонтните дейности в гр. Нова Загора по проект: „ Доизграждане и рехабилитация на водоснабдителната и канализационна инфраструктура в агломерации с население с над 10 000 еквивалент жители, попадащи в обхвата на обособената територия на „Водоснабдяване и Канализация-Сливен“ ООД, финансиран от Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020, съфинансиран от Европейския съюз чрез Кохезионен фонд.

Символичното прерязване на лентата бе извършено от г-н Маринчо Христов и от главния инженер на “ВиК-Сливен“ООД  г-н Янчо Събев.

Тържествен водосвет за здраве и успех отслужи отец Иван Стойнов.

Като почетен гост на церемонията областният управител отправи приветствие, в което подчерта ползите от най-мащабната инвестиция във ВиК инфраструктурата на гр. Нова Загора от близо шестдесет години насам, сред които най-важни са подобряване качеството на питейната вода и намалянето на нейните загуби във водопреносните мрежи.

„Ние виждаме колко сериозен проблем е обезводняването не само в нашата страна, но и в световен мащаб, затова нашето внимание трябва да бъде насочено върху съхраняването на водата като безценен ресурс “ каза инж. Маринчо Христов. Той добави още, че успешното реализиране на проекта в града дава увереност, че предстои следваща стъпка за подобряване на инфраструктурата и в малките населени места.

В рамките на този мащабен план за „ Доизграждане и рехабилитация на водоснабдителната и канализационна мрежа за град Нова Загора са изпълнени инвестиции на стойност 15 349 593. 56 лв , с които са извършени:

-реконструкция на помпени станции;

-подмяна 22 бр. помпени агрегати-ВС „Червенаково“ и ВС „Нова Загора“;

-подмяна на тръбните връзки в сухите камери на резервоарите ВС“Червенаково“;

-реконструкция на 15 115 м водопроводна мрежа;

-изградени са 12 бр. шахти със СК;

-подменени са 16 бр. разходомери и 500 водомера за сградните водопроводни отклонения;

-в град Нова Загора са реконструирани 4 612 м. битова и смесена канализация;

-изградена е 1988 м. дъждовна канализация.

Предишна БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ НА МКБППМН И НАГРАЖДАВАНЕ НА НАЙ-ДОБРИТЕ УЧЕНИЦИ В ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА
Следваща САНКЦИЯ ЗА ВОДАЧ НА ЛЕК АВТОМОБИЛ ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ГЛАВНАТА УЛИЦА НА СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

УДЪЛЖАВА СЕ СРОКЪТ ЗА ПРЕРЕГИСТРАЦИЯ НА АВТОМОБИЛИ С ДОПЪЛНИТЕЛНО МОНТИРАНИ ГАЗОВИ УРЕДБИ

Във връзка с избягване на голямо струпване на хора на гишетата, Пътна полиция пояснява, че собствениците на автомобили, които са ги преоборудвали с газови уредби, а не са отразили това

Новини Сливен

ЗАДИГНАХА ЗЛАТНИ НАКИТИ ОТ АПАРТАМЕНТ В СЛИВЕНСКИЯ КВАРТАЛ „КОЛЬО ФИЧЕТО“

Криминалисти на РУ-Сливен работят по кражба от жилище в сливенския квартал „Кольо Фичето“. На 31 януари неизвестен извършител е проникнал в жилището на 57-годишна жена и е извършил кражба на

Новини Сливен

ФУТБОЛЕН ПРЕВРАТ В СЛИВЕН?

Опит за преврат в областния съвет на Българския футболен съюз е извършен в Сливен, научи Sliveninfo. Целта на пучистите е свалянето на председателя на областния съвет на БФС Красимир Кръстев,