ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПРЕПОРЪЧА ЗАСИЛЕНИ МЕРКИ СРЕЩУ НЕРЕГЛАМЕНТИРАНИЯ ТРАНСПОРТ НА ЖИВОТНИ
юли 19, 2018 920 Прегледи

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПРЕПОРЪЧА ЗАСИЛЕНИ МЕРКИ СРЕЩУ НЕРЕГЛАМЕНТИРАНИЯ ТРАНСПОРТ НА ЖИВОТНИ

Областният управител на Сливен Чавдар Божурски изпрати писма до директора на ОД на МВР и началника на Отдел „Автомобилна администрация“, в които препоръча да бъдат предприети конкретни мерки срещу нерегламентираното придвижване на дребни преживни животни.  Препоръките са дадени съгласно разпореждане на министъра на земеделието и храните Румен Порожанов, съгласувано с министъра на вътрешните работи Валентин Радев. Повод за него е усложнената епизоотична обстановка в страната.

Органите на МВР и „Автомобилна администрация“ в Сливенска област ще извършват стриктни проверки на транспортните средства, превозващи дивеч, фуражи, живи животни и птици. Ще се следи за наличието на ветеринарно-медицинско свидетелство за придвижване, дали транспортните средства са лицензирани, дали са спазени изискванията за хуманно отношение към животните по време на транспортирането и на фуражните забрани.  В случаите на нерегламентирано въвеждане и транспортиране на дивеч, живи животни и птици или суровини и храни от животински произход ще бъде уведомявана Областната дирекция по безопасност на храните.

Предишна СЪВЕТНИЦИТЕ СПРЯХА ПРОЕКТ ЗА БЛИЗО 900 000 ЛЕВА ПРЕДНАЗНАЧЕН ЗА РОМИТЕ
Следваща ВАНДАЛСКА ПРОЯВА! ИЗСИПАХА МОРСКА СОЛ ОКОЛО ДРЪВЧЕ В ЦЕНТЪРА НА СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ТРИ ПОЖАРНИ НА МЕТРИ ОТ ОБЩИНА СЛИВЕН

Три пожарни се появиха на метри от Община Сливен, до северния Търговски център. Огнеборците разпъват маркучи и затрудняват движението, видя репортер на Sliveninfo. Не е ясна причината за появата им.

Новини Сливен

РЕКОРДЬОРЪТ

Той е рекордьорът сред всички селски кметове в Община Сливен. На днешния 11 ноември 2019 г. Стоян Тенев положи клетва като кмет на село Злати войвода за шести път. 57-годишният

Новини Сливен

ЧЕСТВАНЕ НА ТРЕТИ МАРТ – НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ В СЛИВЕН

С церемония по издигане на националния флаг на пл. „Хаджи Димитър“, днес в Сливен бяха отбелязани 144 години от Освобождението на България от турско иго. Честването на националния празник събра

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

8 − 4 =