ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПОЛУЧИ ОТГОВОР ЗА РЕМОНТИТЕ В ИНФЕКЦИОЗНО ОТДЕЛЕНИЕ НА ВОЕННАТА БОЛНИЦА
11.11.2021 817 Прегледи

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПОЛУЧИ ОТГОВОР ЗА РЕМОНТИТЕ В ИНФЕКЦИОЗНО ОТДЕЛЕНИЕ НА ВОЕННАТА БОЛНИЦА

Областния управител на Сливен Минчо Афузов получи писмо от министъра на отбраната  Георги Панайотов, в което се предоставя информация за ремонтите на инфекциозното отделение в МБАЛ – Сливен към ВМА, съобщиха от областната администрация.  Повод за кореспонденцията стана изразеното от Афузов безпокойство пред министъра, че работата по проекта е спряла, а военната болница в Сливен е сред лечебните заведения в областта на първа линия в условията на усложнена епидемична обстановка и увеличаваща се заболеваемост.

От МО съобщават, че се извършва основно обновяване на неизползваемата от 10 години сграда на инфекциозното отделение.  Сключените договори предвиждат ремонт на вътрешните помещения, поставяне на външен асансьор, който да осигурява независим достъп до всички етажи на сградата, включително и с непосредствен подход на линейки до него.  Изграждат се 11 болнични стаи с 34 легла, включително и за интензивно лечение, както и манипулационна и лекарски кабинети. Съществена част от ремонта е изграждането на вътрешни инсталации за медицински кислород, вакуум и сгъстен въздух до всяко болнично легло.

Министър Панайотов уверява, че работата по договорите тече в срок. Изпълнени са всички строителни и монтажни работи в сградата. Полагането на част от външните асфалтови настилки ще се извърши при подходящи метеорологични условия. В процедура са изпитванията на изградените инсталации за кислород. Обектът се подготвя за приемане на изпълнените СМР.

 

 

Предишна ПЕТКО ЧОЛАКОВ ПОЗДРАВЯВА ВСИЧКИ ОХРАНИТЕЛИ В СЛИВЕН ПО СЛУЧАЙ ПРОФЕСИОНАЛНИЯ ИМ ПРАЗНИК
Следваща КОЛАТА НА БИЗНЕС ДАМА Е УДАРЕНА ПРИ ТРОЙНА КАТАСТРОФА В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

УЧЕНИЦИ РАБОТИХА ПО СВОИ ПОСЛАНИЯ ЗА ПИЛОН „РОЖЕН“ В ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ СЛИВЕН

В зала „Георги Данчев“ на Областна администрация се състоя вълнуваща среща с представители на клубовете „Млади възрожденци“ от сливенските училища. Поводът за гостуването на децата бе инициативата на областния управител

Новини Сливен

ВЛАДИМИР РУСЕВ: ГЛАСУВАХ, ЗА ДА ИЗВОЮВАМЕ ПОБЕДА НАД БЕЗРАЗЛИЧИЕТО И СТРАХА

Владимир Русев упражни правото си на глас днес в 37 секция в 5-то Основно училище „Пейо Яворов“. „Гласувах днес, за да заявя категорично искането си за по-добро бъдеще на България.

Новини Сливен

В ОБЩИНА СЛИВЕН МЪЖЕТЕ С ИМЕТО ВАСИЛ СА 1148

В първия ден от Новата година църквата отбелязва Обрезание Господне и се почита паметта на Свети Василий Велики. В община Сливен мъжете с името Васил са 1148 , като 752