ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПОДКРЕПИ „НЕ НА УЛИЦАТА И РАННАТА РАЖДАЕМОСТ, ДА НА СПОРТА И УЧИЛИЩНОТО ПРИСЪСТВИЕ“

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПОДКРЕПИ „НЕ НА УЛИЦАТА И РАННАТА РАЖДАЕМОСТ, ДА НА СПОРТА И УЧИЛИЩНОТО ПРИСЪСТВИЕ“

Областният управител Маринчо Христов взе участие в Мотивационна среща, състояла се вчера в кв. Надежда под надслов: „Не на улицата и ранната раждаемост, ДА на спорта и училищното присъствие“, организирана от Асоциация на образователните медиатори в област Сливен –Възход.

Основната цел на събитието бе да мотивира младите момчета и момичета да останат в училище, да завършат своето образование, да прекъснат традициите за ранни бракове и раждането на деца в непълнолетна възраст, да спортуват и да инвестират в по-доброто си бъдеще.

Срещата се проведе в сливенския квартал „ Надежда“, тъй като там проблемът с ранното отпадане на деца от образователната система и раждането в ранна възраст е най-наболял.

„В днешно време пазарът на труда е такъв, че за да работиш на определено работно място трябва да притежаваш и определени квалификации- да умееш да четеш, да пишеш, да имаш компютърна грамотност. Тази подготовка можете да я получите само в училищата, защото те са пътят, по който ако тръгнете ще успеете да се реализирате в живота. Инвестирайки в образованието, вие инвестирате в себе си и в бъдещето.“ каза Маринчо Христов пред събралите се родители и деца. Като бивш спортист не пропусна да  изтъкне и важната роля на спорта в изграждането на характера.

Мотивиращи послания бяха изказани още и от няколко пряко ангажирани с каузата личности като: Любомир Иванов и  Стефан Трендафилов от Асоциация „Възход“, председателят на педагогическия съвет към Професионална гимназия по Механотехника – Сливен, представители на Евангелски църкви и др.

Събитието доби празничен характер с рецитал на няколко местни деца, в който гордо прозвуча   Вазовото  „Аз съм българче“ и песента на Паша Христова “Една българска роза“, превърнала се в символ за няколко български поколения.

На финала, областния управител Маринчо Христов получи фланелка с мотото на кампанията „ДА на образованието, НЕ на ранната женитба“.

 

Предишна ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА ОБЩИНА СЛИВЕН Е ЧАСТ ОТ КАМПАНИЯТА „УБИЙ СКОРОСТТА, СПАСИ ДЕТЕ“
Следваща ПРОМОЦИОНАЛНИ ДОГОВОРИ ЗА СЕЗОН 2023Г. - 2024Г.

За автора

Може да харесате още

Новини

85 УЧАСТНИЦИ СЕ ВКЛЮЧИХА В ТУРНИРА ПО БОРБА В СЕЛО ЖЕЛЬО ВОЙВОДА

85 участника се включиха в турнира по борба, организиран в село Жельо войвода на Гергьовден, по повод празника на селото. Състезателите бяха разделени в общо 14 категории. Кметът Стефан Радев награди

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

– Срамота, не можеш да броиш до десет! Какъв мислиш, че можеш да станеш като пораснеш? – Съдия по бокс. Крадци „проверяват” квартира. Звънят на звънеца. -Ало?! Има ли някой

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Съпруг предлага на жена си: – Скъпа, хайде довечера да излезем да се позабавляваме. – Добре – съгласява се тя, – обаче ако се прибереш преди мен, остави лампата в