ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НА СЛИВЕН СЪБРА ЧИТАЛИЩНИ ДЕЙЦИ НА РАБОТНА СРЕЩА
27.11.2023 1333 Прегледи

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НА СЛИВЕН СЪБРА ЧИТАЛИЩНИ ДЕЙЦИ НА РАБОТНА СРЕЩА

Председатели на читалища и читалищни дейци от Сливенска област се събраха на Кръгла маса, проведена на 24 ноември(петък), за да обсъдят бъдещето развитие на читалищата и тяхната роля в съхранението на нематериалното културно наследство.

Събитието под надслов „Нови идеи – нови възможности“ премина под патронажа на областния управител инж. Маринчо Христов.

Участие в него взеха д-р Силва Налбантанян-Хачерян, директор на Дирекция „Международно сътрудничество, европейски програми и регионални дейности“ в Министерството на културата, председателят на Съюза на народните читалища д-р Николай Дойнов.

Кръглата маса бе посветена и на  20-ата годишнина на Конвенцията на ЮНЕСКО за опазване на нематериалното културно наследство.

Областният управител приветства всички участници във форума и подчерта изключителната роля на читалищата за запазване на българските традиции, определяйки ги  като „ светлина, която пази българския дух“.

Д-р Николай Дойнов от своя страна изтъкна, че сътрудничеството между читалищата и Областната администрация е изключително важно за тяхната успешна работа. Председателят на Съюза се обърна към колегите си с призив да се намерят  креативни идеи за развиване и подобряване на работата им, така  че тяхната дейност да бъде популяризирана, за да могат да се привлекат повече хора, които да ползват услугите им.

д-р Силва Налбантанян-Хачерян изяви надеждата си, да се работи в насока за засилване на интереса на децата и учениците към различните читалищни дейности.

На всички представители на читалища от областта, беше дадена възможност да споделят своите проблеми, свързани най-вече с липсата на съвременна материална база, средства и ограничените възможности за публични изяви. В залата се чуха и различни предложения за разкриване на нови дейности.

Получи се конструктивна дискусия, на която бе взето решение за подобряване на вътрешната комуникация между отделните читалища, с цел размяна на идеи и опит.

 

Предишна ДНЕС Е НЕУЧЕБЕН ДЕН В ОБЩИНА КОТЕЛ
Следваща ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ СЛИВЕН: "НЕ БИВА ДА СЕ ДОПУСКА В СНЕГА И СТУДА ДА ОСТАНАТ ХОРА БЕЗ ПОДСЛОН И ТОПЛА ХРАНА"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ ОТ КАТ-СЛИВЕН

От 1 декември 2019 година влизат в сила промените в Наредба I-45 от март 2000 година за регистрация и отчет на моторните превозни средства. Съгласно чл.17 ал.1 от наредбата при

Новини Сливен

СТЕФАН РАДЕВ И ДИМИТЪР МИТЕВ ЩЕ УЧАСТВАТ В ЗАСЕДАНИЕ НА НАЦИОНАЛНОТО СДРУЖЕНИЕ НА ОБЩИНИТЕ В БЪЛГАРИЯ

Управителният съвет на Националното сдружение на общините в България свиква първото за мандата заседание на Общото събрание на 25 и 26 февруари. Сливен ще бъде представен от кмета Стефан Радев

Новини Сливен

Д-Р ВАСИСЛАВ ПЕТРОВ: ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ЗДРАВНИТЕ РАБОТНИЦИ В МБАЛ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ“ – СЛИВЕН!

Изпълнителният директор на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен – д-р Васислав Петров, поздравява всички здравни работници в болницата по повод техния професионален празник. На 7 април се чества Световният ден на