ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НА СЛИВЕН: СЕГА Е МОМЕНТЪТ ДА ДОКАЖЕМ, ЧЕ СМЕ ЕДИННИ

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НА СЛИВЕН: СЕГА Е МОМЕНТЪТ ДА ДОКАЖЕМ, ЧЕ СМЕ ЕДИННИ

Уважаеми съграждани,

Приятели,

Работещите в областното здравеопазване направиха и правят всичко възможно, за да ни лекуват и да спасяват човешки животи в условията на тежка пандемия. Мобилизирани са всички медици. Плановите хоспитализации са спрени. С лечението е ангажиран огромен ресурс на спешната, болничната и доболничната помощ. Медицинският персонал работи при извънредна натовареност месеци наред. Десетки лекари, фелдшери, медицински сестри и санитари боледуват. Няма да е пресилено, ако кажа, че медиците ни са на ръба на изтощението. Това е голямата ми тревога днес. Още повече, че заболелите на територията на областта се увеличават от средата на ноември.

Някои цифри от статистиката през последните дни ни дават надежда, че позитивната промяна е възможна. Но според специалистите, все още е рано да се говори за устойчива тенденция.

Обръщам се към Вас, защото ситуацията изисква всеки да поеме своята лична отговорност. Предпазните маски за лице, физическата дистанция и социалната изолация доказано ограничават по-широкото разпространение на заболяването. Не бива да спазваме противоепидемичните мерки само заради страха от глоби. А защото това е начинът да опазим собственото си здраве, здравето на близките си, на лекарите и на всички медици.

Не можем да си позволим да отлагаме отговорното поведение за утре. Важните не се отлагат за утре. А няма нищо по-важно от здравето и живота. Сега е моментът в още по-голяма степен да покажем, че сме единни!  Благодаря Ви за търпението и разбирането за личния дълг към обществото.  Убеден съм, че, когато сме единни, ще успеем и ще се справим!

Бъдете здрави!

С уважение:

Чавдар Божурски

Областен управител на област Сливен

 

Предишна 47 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МЛАДИ ПЕВЦИ ОТ СЛИВЕН ВЗЕХА ПРЕСТИЖНИ НАГРАДИ ОТ КОНКУРСИ

На 14 декември в град Горажде (Босна и Херцеговина) се проведе 20-то издание на Фестивала за детски песни ,,Песента, която сънувам“. Представителката на Школа ,,Ритъм” при Военен Клуб – Сливен 

Новини Сливен

СТАРТИРА ЕСЕННА КАМПАНИЯ ЗА СЪБИРАНЕ НА ОПАСНИ ОТПАДЪЦИ ОТ ДОМАКИНСТВАТА

Община Сливен и „БАЛБОК ИНЖЕНЕРИНГ“ АД организират мобилен събирателен пункт за безвъзмездно приемане на опасни отпадъци от домакинствата и последващото им третиране на 27 и 28 октомври от 10 до

Новини Сливен

ХВАНАХА ВОДАЧ НА ПЕЖО, УПОТРЕБИЛ АЛКОХОЛ

Водач с алкохол 1,71 промила е установен на 31 декември в град  Сливен. В 01,40 часа в местността „Батмиш“ е спрян за проверка лек автомобил „Пежо“, управляван от 47-годишния В.Т.