ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НА СЛИВЕН ПОИСКА НОРМАЛНО ЕЛЕКТРОЗАХРАНВАНЕ ЗА КВ. „НАДЕЖДА“
16.01.2024 4280 Прегледи

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НА СЛИВЕН ПОИСКА НОРМАЛНО ЕЛЕКТРОЗАХРАНВАНЕ ЗА КВ. „НАДЕЖДА“

 

Вчера, в Областна администрация Сливен бе проведена среща между областния управител инж. Маринчо Христов, представители на „Електроразпределение ЮГ“ и жители на най-големия сливенски квартал „Надежда“.

На нея присъстваха още Народният представител Татяна Султанова, както и  Елена Петкова-общински съветник от местния парламент.

Поводът за инициираната среща бе постъпилият към него и към г-жа Султанова сигнал от страна на жители на квартала за ежедневно прекъсване на електрозахранването на територията му, започнало в края на миналата година.

Едно от изказаните притесненията на гражданите бе, че отстрана на EVN България  е наложен режим за целия жилищен квартал и е повишена цената на тока, без да са били предварително осведомени.

Ръководителят на КЕЦ-Сливен Ангел Стратиев изрази мнение, че тези опасения са неоснователни, като се аргументира с  множеството отчетени аварии, както и възникнал битов пожар, заради който се е наложило захранването на мрежата да бъде преустановено. Той акцентира и върху проблема със свръх потреблението на енергия, което е било отчетено около новогодишните празници, като още една предпоставка за срив в цялата мрежа.

Относно повишените сметки за ток, гражданите бяха уверени, че няма повишаване на цената на ел. енергията и  че същите са следствие от повишената консумация, като всеки недоволен потребител, може да подаде жалба в EVN за извършване на проверка.

„ Електроразпределение ЮГ“ зарадва представителите на най-големия жилищен квартал в града с добрата новина за предстоящата поетапна рехабилитация и подмяна на електрическата мрежа,  която стартира първо в най- проблемната зона в квартала. Стойността на проекта е над 500 000 лв и включва прокарване на нови подземни кабелни линии и нови електрически табла, което ще реши проблема с липсата на захранване. По думите му, EVN съвместно с Община Сливен работят и в насока намирането на подходящи парцели, в които да бъдат изградени още два нови трафопоста, за да бъде увеличено максимално подаването на мощност към потребителите.

Областният управител изрази готовност за административна помощ за решаване на проблеми, с които енергийното дружество се сблъсква и които са в правомощия на администрацията.

Той призова жителите на „Надежда“  да не се оставят да бъдат манипулирани, с цел насаждане на недоволство към доставчиците на услуги и институциите и апелира за тяхното съдействие за спазване на реда, както и за осигуряването на безопасна среда за работа по време на планираните от ЕVN ремонтни дейности.

По време на дискусията бяха обсъдени още наболели казуси, за които г-жа Султанова също изрази готовност за съдействие.

В края на срещата всички присъстващи, изразиха мнение, че поддържането на конструктивен диалог и добро сътрудничество между всички страни ще продължи и за напред.

Предишна ДРОГИРАН ШОФЬОР НА ВОЛВО Е ХВАНАТ ТАЗИ НОЩ В СЛИВЕН
Следваща ВЛАК БЛЪСНА И УБИ ЖЕНА КРАЙ СТРАЛДЖА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПРИЗОВА ЗА ТОЛЕРАНТНОСТ КЪМ ДОБРОВОЛЦИТЕ, КОИТО РАБОТЯТ И ПРЕЗ ПОЧИВНИТЕ ДНИ

Продължава дезинфекцията на входните врати и домофоните в жилищните сгради в Сливен и през почивните дни. Тя се извършва от 20 доброволци, записали се на обявения от Община Сливен телефон.

Новини Сливен

17-ГОДИШЕН СЕ ОКАЗА СИСТЕМЕН НАРУШИТЕЛ, КАРАЙКИ КОЛА БЕЗ КНИЖКА

Полицейски служители са заловили непълнолетен младеж да управлява лек автомобил в град Нова Загора. Днес, в 01,25 часа, на ул.“Стара планина“, е извършена проверка на лек автомобил „БМВ“, управляван от

Новини Сливен

НЯМА КОЙ ДА ПЛАТИ ЗА УНИЩОЖАВАНЕТО НА 250 000 БУТИЛКИ С НЕЛЕГАЛЕН АЛКОХОЛ, КОИТО СЕ СЪХРАНЯВАТ ВЪВ ВОЕННО ПОДЕЛЕНИЕ В СЛИВЕН

250 000 бутилки нелегален алкохол, които се съхраняват в сливенско военно поделение, трябва да бъдат унищожени, научи Sliveninfo. Такава е волята на съда, след приключване на делото срещу седмината арестувани